DE CE NOI: GEEK petrece mii de ore examinand, intervievand experti si testand produse pentru a ajuta consumatorii sa cumpere informat. Afla mai multe »
Urmaresc recomandarile noastre
Una dintre cele mai mari provocari in crearea unui spatiu de lucru adecvat este maximizarea eficientei. Exista zeci de modalitati de a realiza acest lucru – curatarea gunoiului, desemnarea locatiilor pentru lucruri, folosirea planificatorilor – dar una dintre cele mai eficiente metode este consolidarea. Daca puteti face o treaba cu un instrument in loc de trei, faceti asta. Acolo intra cele mai bune imprimante all-in-one.
Imprimantele all-in-one, cunoscute si sub numele de imprimante multifunctionale, copiaza, imprima si scaneaza. Unii chiar fax. Acest lucru nu numai ca economiseste spatiu si confera confort spatiului dvs. de lucru, dar imprimantele multifunctionale reduc, de asemenea, costul energiei, intretinerii si consumabilelor.
Aceste imprimante sunt sub mai multe forme: cu fir, fara fir, cu jet de cerneala si cu laser. Va intrebati ce trebuie sa stiti pentru a face o achizitie inteligenta? Cititi ghidul nostru si aflati. Si cand sunteti gata sa cumparati, consultati optiunile noastre de top pentru imprimantele despre care credem ca se disting din multime.
Imprimantele mari si voluminoase ar putea fi bune pentru un birou corporativ extins, dar daca locul de munca este mic sau sunteti independent, trebuie sa va alocati spatiul in mod strategic. O imprimanta multifunctionala este mai mica decat trei dispozitive separate, dar retineti ca poate fi inca mare. Cercetati dimensiunile si greutatea masinii dvs. pentru a va asigura ca se va potrivi in spatiul dvs. inainte de cumparare.
Ati asteptat vreodata minute sa se trezeasca o imprimanta? Nu ai fost doar tu; de fapt, unele imprimante dureaza ceva timp sa raspunda, deci cautati descrierile produselor pentru timpii de pornire. Chiar mai bine de atat, verificati recenziile utilizatorilor, deoarece veti obtine o oarecare sinceritate brutala daca o masina este intarziata.
O alta forma de reactie este cat de repede o imprimanta isi indeplineste sarcinile, masurate in pagini pe minut (PPM). Cu cat este mai mare, cu atat mai bine.
Economisirea de bani pe imprimanta multifunctionala este importanta, dar alegerea unei masini care utilizeaza eficient cerneala este la fel de semnificativa. Cerneala poate deveni foarte scumpa – unii chiar il numesc „celalalt aur negru” – astfel incat achizitionarea unei imprimante care foloseste materialul in mod frugal, oferind in acelasi timp o calitate buna, ar trebui sa fie una dintre principalele dvs. consideratii. Modul in care descifrati acest lucru este determinand costul pe pagina al imprimantei. Iata cum se face:
De asemenea, confirmati ca imprimanta dorita accepta cartuse de la terte parti, astfel incat sa nu ramaneti blocat cumparand un tip atat timp cat aveti aparatul.
Pretul, setul de caracteristici si aspectul unei imprimante nu se traduc intotdeauna prin calitatea tavilor de hartie. Unele sunt mici, fragile si par a fi un gand ulterior chiar si pentru unitatile scumpe. Analizati recenziile utilizatorilor pentru detalii despre acest lucru si acordati atentie designului. Se va bloca hartia daca lucrarile incep sa se acumuleze? Tavile pot tine greutatea proiectelor mari? Retineti toate acestea atunci cand faceti cumparaturi.
Luati un moment pentru a verifica daca imprimanta dvs. este compatibila cu alte sisteme de operare, cum ar fi macOS. Nu toate sunt, iar daca computerul si imprimanta dvs. nu se opresc, este posibil sa pierdeti setarile si formatarea atunci cand transferati fisierele.
Majoritatea lucrarilor de tiparire sunt realizate in alb-negru, deci pentru majoritatea proiectelor acest lucru nu va preocupa prea mult. Chiar daca tipariti color, mai ales daca este rar, puteti economisi bani cumparand o imprimanta monocroma si vizitand o imprimerie locala, dupa cum este necesar.
Exista insa cazuri in care este necesara imprimarea color de calitate, inclusiv fotografii, brosuri si materiale de marketing. Daca va specializati in aceste domenii, cheltuiti mai mult in fata s-ar putea sa merite.
Capacitatea de a produce documente fara a va conecta fizic computerul la o imprimanta este extrem de convenabila si, desi unele necesita in continuare o conexiune USB, nu este greu sa gasiti imprimante all-in-one cu capacitati wireless. Acest lucru se face, in general, prin WiFi, dar anumite modele ofera comunicare in camp aproape (NFC), care va permite sa imprimati de pe un dispozitiv mobil prin simpla atingere a acestuia intr-un loc desemnat de pe aparat.
Imprimarea duplex este o modalitate eleganta de a spune imprimarea pe doua fete sau imprimarea pe ambele fete ale hartiei. Se numeste duplex datorita unitatii duplex din interiorul imprimantei care face posibil procesul.
Unele versiuni ale duplexului inverseaza pur si simplu bucata de hartie dupa tiparire si repeta procesul de cealalta parte; acest lucru este cel mai frecvent la imprimantele de birou de consum si de volum mic sau mediu. Imprimantele cu volum mare pot fi compatibile cu doua motoare de imprimare intr-un singur dispozitiv si pot imprima duplex rapid intr-o singura trecere.
In loc sa se bazeze exclusiv pe butoane si panouri LCD slabe, imprimantele multifunctionale de ultima generatie au un ecran tactil mare, color si intuitiv de operat. Un ecran tactil adecvat va permite sa va deplasati rapid prin diferite meniuri, sa personalizati setarile de imprimare si copiere si sa trimiteti faxuri cu mai multe pagini in cateva secunde.
Ultimul lucru pe care il doriti atunci cand incercati sa faceti treaba este racheta mecanica a unei imprimante puternice. Din fericire, unele imprimante includ un mod silentios sau ceva similar. In acest fel, daca va aflati intr-un spatiu de lucru tip zen si nu aveti nevoie de treaba dvs. rapida, puteti utiliza acest mod pentru a incetini tiparirea si a reduce zgomotul. Calitatea tiparirii nu ar trebui sa fie afectata, ci doar durata.
Pretul pentru imprimantele all-in-one este larg.
Ieftin: puteti cumpara un model de baza cu jet de cerneala la aproximativ 250 RON, dar veti fi limitat la imprimare, copiere si scanare, cu putine facilitati, cum ar fi modul silentios sau functionarea fara fir.
Gama medie: cu toate acestea, dublati pretul si veti intalni unitati cu toate caracteristicile de care ar avea nevoie un birou la domiciliu – imprimare fara fir, imprimare duplex si ecran tactil color.
Scump: imprimantele laser incep de la aproximativ 750 RON si ofera o productie mai rapida, cu modele de ultima generatie care costa sute de dolari. Va veti bucura de evaluari PPM exceptionale cu aceste imprimante, impreuna cu o durabilitate si caracteristici superbe.
Mai multe imprimante se remarca ca alternative la optiunile noastre principale. Un punct culminant este imprimanta multifunctionala fara fir Canon TS9120 , care ofera imprimare mobila si tableta, imprimari color uimitoare, un ecran tactil si un design bland, dar utilizarea cernelii si design-urile sale software au ridicat unele ingrijorari. In plus, ne-a placut imprimanta cu jet de cerneala Brother MFC-J985DW pentru capacitatea sa de a imprima in mod eficient volume mari, totusi manipularea limitata a hartiei si software-ul invechit tocmai nu au reusit.
I. Ce este o imprimanta cu jet de cerneala?
R. Dupa cum sugereaza si numele, o imprimanta cu jet de cerneala foloseste cerneala lichida. Cerneala este pulverizata prin jeturi pe hartia imprimantei. Imprimantele cu jet de cerneala sunt, in general, mai putin costisitoare decat imprimantele laser si imprima mai lent. Cu toate acestea, acestea ofera o calitate mai buna pentru fotografii si documente cu continut ridicat de imagini.
I. Ce este o imprimanta laser?
R. O imprimanta laser , uneori numita imprimanta laserjet, transfera tonerul pe hartie printr-un proces complex care implica electricitate statica. Imprimantele laser costa de obicei mai mult decat inkjet-urile, dar functioneaza mai repede si sunt exceptionale pentru fonturi mici si linii fine.
I. Ce este un rating PPM acceptabil?
R. O imprimanta moderna cu jet de cerneala produce in medie 15 pagini pe minut alb-negru si aproximativ 11 culori. Unele sunt capabile sa aiba 30 de pagini pe minut sau mai mult, dar depinde de tipul de document cu care lucrati. Imprimantele laser pot imprima mai mult de 50 de pagini pe minut.
Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.