cea mai buna placa de sunet

Cea mai buna placa de sunet externa

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cea mai buna placa de sunet externa

cea mai buna placa de sunet externa ghid cumparaturi
Cea mai buna placa de sunet externa: Ghid de cumparaturi

Cu dimensiunea sa compacta si puterea de calitate pentru desktop, un computer laptop este un instrument portabil si versatil. Cu toate acestea, un domeniu in care poate suferi un laptop este calitatea audio. Laptopurile – si adesea computerele desktop – in general nu sunt livrate cu placi de sunet de calitate superioara instalate. Incercarea de a actualiza sunetul laptopului dvs. prin instalarea propriei placi de sunet interne poate fi o sarcina dificila si consumatoare de timp, dar exista un mod usor si ieftin de a oferi rapid un laptop audio laptopului: o placa de sunet externa.

Placile de sunet externe sunt o modalitate excelenta de a actualiza capacitatile de sunet existente ale laptopului dvs. sau de a inlocui o placa de sunet interna defecta fara a fi nevoie sa deschideti carcasa. Aceste carduri se conecteaza de obicei printr-un port USB (unele folosesc FireWire) si pot fi utilizate nu numai cu laptopuri, ci si cu computere desktop si console de jocuri.

In acest ghid, examinam toate caracteristicile si alti factori pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand achizitionati o placa de sunet externa, totul, de la instalare si dimensiune la claritate audio si preturi.

Consideratii cheie

Calitate audio

Cand luati in considerare platile de sunet externe, ar trebui sa il cautati pe cel cu cea mai buna calitate audio pe care o puteti permite. Ofera frecvente superioare de bas, inalte si medii? Gasirea unei carti de calitate este deosebit de importanta daca faceti multe jocuri sau vizionati multe filme. Sunetul este de obicei o componenta importanta a ambelor, deci este esential sa aveti o placa de sunet de inalta calitate. Desi rare, unele placi de sunet externe sunt, de asemenea, echipate cu o iesire Sony / Philips Digital Interface (SPDIF) si ofera suport pentru sunet surround.

marimea

Placile de sunet externe pot varia in dimensiune, de la prize compatibile care stau aproape la nivelul carcasei laptopului (care sunt mai portabile si mai capabile sa se strecoare intr-un buzunar sau in coltul unei genti pentru laptop) la carduri complete cu cabluri mai lungi pentru un acces mai bun, comenzi si alte caracteristici care sunt mai usor de utilizat.

Instalare

Instalarea unei placi de sunet externe poate varia considerabil in functie de cel pe care il cumparati si de sistemul de operare pe care il utilizati. Standardul este o instalare simpla plug-and-play, dar este posibil sa aveti nevoie de un sistem de operare mai nou pentru a profita de acesta. Unele sisteme de operare, in special cele care au mai mult de cativa ani, pot necesita descarcarea si instalarea driverelor inainte ca placa sa functioneze cu laptopul . Este posibil sa fie necesar sa selectati cardul ca sursa audio pe computer. Consultati manualul livrat impreuna cu cardul dvs. pentru mai multe informatii despre instalarea acestuia cu sistemul dvs. de operare specific.

Caracteristici

Porturi

Porturile sunt o caracteristica necesara pe o placa de sunet externa, deoarece veti avea nevoie de o modalitate de a conecta casti sau difuzoare si un microfon. Cele mai simple placi de sunet externe au doar aceste doua porturi si sunt potrivite pentru a fi utilizate de o singura persoana. Portul pentru casti / difuzoare este stereo, in timp ce portul pentru microfon variaza de la mono la TRS sau TRRS. Cardul poate oferi, de asemenea, o serie de alte porturi. Unele porturi populare includ urmatoarele:

A doua mufa pentru casti: este astfel incat doua persoane sa poata asculta audio in acelasi timp.

Porturi USB: Unele placi de sunet externe incorporeaza unul sau mai multe porturi USB, astfel incat placa poate functiona si ca hub USB .

Intrari de inregistrare duble: acestea va permit sa inregistrati in stereo. In general, acestea se gasesc numai in interfetele audio care pot fi utilizate pentru a inregistra instrumente muzicale si multe altele.

Alte porturi: desi sunt mai rare, unele placi de sunet externe au o varietate de alte tipuri de porturi, cum ar fi iesirile digitale SPDIF, care pot fi utilizate in diferite scopuri, cum ar fi conectarea laptopului la un sistem home theater .

Controale

Comenzile de pe placile de sunet externe sunt de obicei destul de rare. Un control al volumului, de obicei sub forma unui buton mare, este comun. Unele au, de asemenea, un buton de dezactivare pentru porturile pentru microfon sau casti, astfel incat sa puteti dezactiva cu usurinta sunetul fara a deconecta cablurile. Desi rare, unele carduri includ si comutatoare de egalizare (EQ), astfel incat sa puteti adauga mai multi bas sau inalte la fluxul audio.

Telecomanda

O telecomanda nu este standard cu majoritatea placilor de sunet externe, dar le veti gasi incluse in unele placi cu preturi mai mari. Cu o telecomanda, puteti controla cu usurinta volumul si dezactiva sunetul de oriunde din camera.

Cord

Dupa cum sa mentionat mai devreme, corzile de pe aceste carti pot varia de la inexistente pana la o curte sau mai mult. Un cablu mai lung va ofera mai multa versatilitate in modul in care va puteti conecta microfonul sau castile, dar poate fi mai mult o durere sa va prindeti. Luati in considerare modul in care intentionati sa utilizati cardul inainte de a va aseza pe o lungime a cablului.

LED-uri

Luminile sunt o alta caracteristica non-standard, dar unele placi de sunet externe le incorporeaza atat pentru sigle, cat si pentru lumini de control (cum ar fi semnele de volum). LED-urile va permit sa spuneti dintr-o privire daca cardul este utilizat in prezent (si creste considerabil factorul „cool”).

Pret

Preturile pentru placile de sunet externe variaza de la sub 50 RON la peste 500 RON. Cele mai multe dintre ele se incadreaza intre 50 si 150 RON.

La preturi mai mici, veti gasi carduri simple care au doua porturi (unul pentru microfon si unul pentru casti / difuzoare). Acestea sunt pentru fanii audio obisnuiti care incearca pur si simplu sa imbunatateasca iesirea audio peste placa de sunet stoc (sau sa inlocuiasca un card defect).

Pe masura ce pretul creste, incepeti sa gasiti carduri cu mai multe porturi, pe langa functiile avansate, cum ar fi iluminarea cu LED-uri si telecomenzile. Garantiile de 18 pana la 24 de luni sunt adesea standard aici. Aceste placi de sunet externe ofera o calitate audio imbunatatita pentru audiofili, jucatori si fanii filmelor.

Sfaturi

  • Obtineti echipament de inalta calitate. Pentru a realiza cel mai bun sunet de pe aceste carduri, veti avea nevoie si de un set de casti sau difuzoare de inalta calitate .
  • Mergi dupa look. Daca aspectul este o mare consideratie de cumparare a dvs., cautati un producator sau vanzator care furnizeaza placi de sunet externe intr-o gama de culori.
  • Optati pentru USB daca aveti un buget. In timp ce ambele placi de sunet externe USB si FireWire ofera optiuni portabile pentru crearea si ascultarea audio, USB tinde sa fie mult mai putin costisitor si mult mai comun.
  • Cumparati o placa de sunet cu porturi USB. Daca nu aveti un port USB gratuit pentru a conecta una dintre aceste placi de sunet, luati in considerare utilizarea unui card care incorporeaza unul sau mai multe porturi USB. Aceasta permite ca placa de sunet externa sa se dubleze si ca hub USB.
  • Actualizati sunetul laptopului. Chiar si placile de sunet externe de nivel mediu va pot oferi o calitate a sunetului mai buna decat placile interne standard care sunt instalate in majoritatea computerelor desktop si laptop.
  • Folositi-l pentru DJ. Pentru cei care utilizeaza programe DJ, adaugarea unei placi de sunet externe va poate oferi doua iesiri de sunet, astfel incat sa puteti coada urmatoarea melodie folosind casti in timp ce melodia curenta se reda prin difuzoare.

Alte produse pe care le-am laut in considerare

Daca nu vedeti ceea ce aveti nevoie in matricea noastra, avem cateva alte placi de sunet externe de evidentiat aici. Primul este placa de sunet stereo externa PHOINIKAS , care include in total sase porturi, inclusiv trei porturi USB 2.0. Acest card accepta sunet surround si include lumini LED.

Sabrent USB Adaptor de sunet extern are o configurare usoara plug-and-play si ofera un design de profil redus , care ocupa putin spatiu.

In cele din urma, placa de sunet USB StarTech are un design frumos si caracteristici avansate, precum iesirea audio digitala SPDIF si controalele EQ simple care va permit sa formati mai mult bas sau inalte.

Intrebari frecvente

I. Cu ce ​​sisteme de operare functioneaza aceste placi de sunet?

R. In timp ce acest lucru variaza de la o carte la alta, majoritatea placilor de sunet externe functioneaza cu o serie de sisteme de operare populare, inclusiv Windows, Mac OS, Linux si Chrome OS. Asigurati-va ca verificati cu atentie compatibilitatea sistemului de operare inainte de a cumpara si acordati o atentie deosebita versiunilor de sistem de operare care sunt acceptate daca rulati o versiune mai veche.

I. Trebuie sa am deja o placa de sunet interna instalata pe laptopul meu pentru a utiliza una dintre acestea?

R. Nu. Placile de sunet externe functioneaza independent de orice placa de sunet interna, deci nu conteaza daca aveti o placa interna, functionala sau nu.

I. Cu aceste functii cu casti?

R. Unele casti (sau combinatii de microfoane / casti precum cele utilizate pentru jocuri ) pot functiona cu usurinta cu placi de sunet externe. Aceste casti dispun de cabluri separate pentru microfon si casti, deci trebuie doar sa le conectati la porturile potrivite de pe card. Chiar si castile care au un singur cablu care combina microfonul si castile pot fi utilizate in continuare cu unele placi de sunet externe care au un port dedicat pentru acestea. Daca detineti o casca de acest gen, verificati cu atentie lista pentru a verifica daca are portul corespunzator.

I. Pot folosi o placa de sunet externa pentru a inregistra un instrument, cum ar fi o chitara?

R. Pentru a inregistra, ar trebui sa investiti intr-adevar intr-o placa de sunet externa specializata numita interfata audio. Aceste carduri dispun atat de intrari cat si de iesiri stereo pentru conectarea si inregistrarea instrumentelor, mixerelor si a altor dispozitive muzicale. De multe ori au si functii suplimentare, cum ar fi comenzile monitorului, care pot ajuta la inregistrare.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro