cel mai bun amplificator wifi

Cel mai bun amplificator WiFi

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun amplificator Wifi

cel mai bun amplificator wifi ghid cumparaturi
Cel mai bun amplificator wifi: Ghid de cumparaturi

Daca sunteti unul dintre milioanele de oameni care petrec ore in fiecare zi online, stiti cat de esential este un semnal WiFi bun – si doar ce opritor poate fi atunci cand aveti o receptie WiFi slaba. Este timpul sa ne confruntam cu fapte: in era digitala, locurile moarte WiFi pot fi o adevarata raspundere.

Daca routerul dvs. wireless este bun, dar nu excelent – adica daca aveti o acoperire WiFi decenta, dar una sau doua zone cu receptie redusa in casa dvs. – un extender WiFi va poate umple golurile de acoperire si va poate revolutiona experienta de navigare. Extensorii WiFi, uneori denumiti repetori, sunt amplasati la marginea domeniului de acoperire; practic, veti pune unul cat mai departe de routerul dvs. primar, permitandu-i totusi un semnal bun. Odata conectat, extenderul WiFi va va retransmite semnalul WiFi, oferind acoperire altor dispozitive din zonele care au primit anterior o receptie redusa.

Extensiile WiFi sunt ideale pentru retelele wireless „aproape perfecte”, asa ca, daca ai cateva puncte de probleme in casa ta care au nevoie de un semnal mai bun, ti-am primit spatele. Cititi mai departe pentru tot ce trebuie sa stiti despre extensoarele WiFi si cum sa alegeti unul perfect pentru optimizarea WiFi-ului.

Cum functioneaza un amplificator Wifi?

Un extender de gama WiFi retransmite semnale de internet wireless de la routerul de baza catre zonele casei unde receptia scade semnificativ sub linia de baza. De exemplu, daca un consumator are un semnal constant de 90 Mbps (asa cum a promis furnizorul de servicii) in aceeasi camera cu routerul wireless, dar el primeste doar o fractiune din aceasta – sa zicem 10 Mbps – intr-un dormitor la etajul al doilea, un extender ar putea remedia problema.

Cine beneficiaza de un amplificator Wifi?

Extensorii sunt utile in casele in care peretii sau interferentele de la alte dispozitive conduc la locuri moarte pentru receptia WiFi. Dispozitivele care ofera o configurare usoara pot varia de la 29 USD pana la 120 USD, iar locul dulce se afla in intervalul de 80 USD.

Inainte sa incepi

Inainte de a alege un extender WiFi, este important sa stabiliti „repere” adecvate pentru fluxul WiFi de acasa. Practic, aceasta inseamna identificarea zonelor din casa dvs. unde semnalele WiFi sunt cele mai slabe.

Va recomandam aceasta serie de pasi:

Primul pas

Descarcati o aplicatie pe dispozitivul dvs. mobil pentru testare portabila. Ookla si Speed ​​Test sunt doua dintre cele mai populare testere de viteza WiFi si ambele sunt disponibile pentru IOS si Android la un cost minim (sau gratuit).

Pasul doi

Rulati un test de transfer in zona generala a routerului dvs. wireless si notati rezultatele.

Pasul trei

Vizitati locul (sau locurile) din casa dvs., unde receptia WiFi este mai lenta. Nu exista o regula dificila si rapida, dar daca testele dvs. in zone indepartate de router sunt mai putin de jumatate din semnalul de baza, este timpul sa luati in considerare un range extender.

Pasul patru

Achizitionati si instalati extensorul WiFi. (Consultati „Cum sa va configurati extensorul” pentru mai multe detalii.) Nota cumparatorului: nu toate extensiile de gama sunt construite in mod egal. Multi promit capacitatea de a extinde un semnal de pana la 10.000 de metri patrati, in timp ce altii au capacitatea de a prelua semnale de pe mai multe benzi ale routerului si de a le combina pentru a crea un semnal repetat mai puternic.

Pasul cinci

Testati din nou viteza de transfer in zona care a experimentat anterior WiFi mai putin decat optim. Daca nu vedeti un impuls semnificativ, este posibil sa aveti nevoie de un range extender diferit.

Sfaturi pentru alegerea unui amplificator wifi

 • Cel mai bine este sa selectati aceeasi marca pentru extenderul WiFi ca routerul. Acest lucru asigura in general ca produsele au acelasi set de chips-uri si software.
 • S-ar putea sa va atraga un extender care ofera o configurare simpla. Este in regula, dar retineti ca modelele mai avansate care asigura transfer pe mai multe benzi necesita o configurare mai complexa, cu benzi separate care necesita configurari individuale.
 • Pentru un randament maxim, selectati un model care accepta atat benzile de 2,4, cat si cele de 5 GHz. Modelele mai vechi cu doar 2,4 GHz ofera putin mai mult de 50% din semnalele routerului, in timp ce extensiile care accepta si banda mai noua de 5 GHz ofera semnale mai puternice catre zonele mai slabe. Motivul pentru aceasta are legatura cu necesitatea ca extensorul sa comunice simultan cu routerul de baza si dispozitivul client. Cu o singura banda, reteaua trebuie sa indeplineasca ambele functii, dar cu doua benzi separate, se poate vorbi cu routerul, in timp ce cealalta asigura zona deficitara vizata.

Cand trebuie sa luati in considerare un extensor WiFi de la linia de alimentare

In unele cazuri, un extender standard WiFi nu va aduce o latime de banda noua in zonele de receptie pete. Daca arhitectura unei cladiri interzice amplasarea centrala a extensorului, de exemplu, ati putea intalni aceasta problema.

In astfel de scenarii – alternative precum AC sau bazate pe linia electrica – ar trebui luate in considerare extensiile WiFi. In general, extensiile bazate pe AC costa putin mai mult decat omologii lor non-AC. Cu toate acestea, pe masura ce mai multe companii intra pe piata, ne asteptam ca preturile sa scada in continuare.

Solutiile Powerline vin in perechi, cu o unitate de baza care se conecteaza la o priza de langa router si o a doua unitate care se afla intr-o zona cu o latime de banda redusa. Unitatea aproape de router se conecteaza direct la router prin cablu Ethernet; semnalul se deplaseaza prin circuitele electrice ale casei catre extensor.

In general, aceasta metoda poate oferi cel mai bun randament pentru zonele cu latime de banda slaba sau moarta. Cu toate acestea, solutia pe baza de AC are dezavantajele sale:

Abordarea prin linia electrica este la fel de buna ca si circuitele de electricitate ale casei. In casele mai vechi in care cablajul nu a fost actualizat, un extender de curent alternativ este probabil alegerea gresita pentru extinderea semnalelor WiFi.

„Multimedia over Coax Alliance” sau MoCA este o alternativa de extindere a WiFi-ului, care utilizeaza cablurile coaxiale preexistente ale casei dvs. pentru a va transporta direct reteaua de la router la alte adaptoare WiFi MoCA din alte parti ale cladirii. Aceasta metoda este o solutie excelenta pentru problemele arhitecturale frustrante care pot impiedica un semnal WiFi traditional sa circule cu usurinta prin casa dvs., oferind in acelasi timp viteze mai mari de retea si o conexiune mult mai fiabila.

Reteaua Mesh este o alta metoda alternativa de a va asigura ca locuinta dvs. este complet acoperita de semnalul WiFi al retelei. Pe scurt, o retea mesh se bazeaza pe un sistem de mini-routere sau noduri. Nodul cel mai apropiat de modemul dvs. se conecteaza la internet si transmite semnalul catre celelalte noduri din reteaua dvs., care, la randul lor, amplifica local semnalul WiFi pe care il primeste. Costand in medie intre 200 si 400 de dolari, solutiile de retea mesh nu sunt ieftine, dar daca un sistem de noduri este pozitionat si instalat corect, problemele dvs. de acoperire WiFi vor fi un lucru din trecut. 

Retineti ca alte dispozitive si aparate, inclusiv dispozitive de protectie la supratensiuni, cuptoare cu microunde si telefoane fara fir, pot slabi orice semnal WiFi aflat pe calea sa.

Cum se configureaza un amplificator Wifi?

 • Mai intai, debifeaza extensia. Daca dispozitivul dvs. are antene la distanta, ridicati-le intr-o pozitie complet verticala. Conectati-l la o priza electrica din aceeasi camera cu routerul wireless de acasa.
 • Gasiti butonul WPS (WiFi Protected Setup) de pe router. Daca routerul dvs. nu are un buton WPS, producatorul va oferi instructiuni suplimentare care includ cum sa conectati un cablu Ethernet de la router la extenderul WiFi.
 • Apasati butonul WPS de pe extensia dvs. de autonomie. Apoi, apasati butonul EPS de pe router. Butonul WPS de pe gama dvs. de extensie va deveni verde continuu cand se stabileste o conexiune intre dispozitive.
 • Daca routerul dvs. accepta banda de 5 GHz , repetati procesul WPS pentru ambele dispozitive.
 • Deconectati dispozitivul de extindere WiFi si selectati o locatie aproximativ la jumatatea distantei dintre zona de semnal slaba si router. Extensorul trebuie sa se afle in raza routerului pentru a asigura un semnal puternic.
 • Conectati extenderul la o priza si asteptati ca lumina LED sa devina verde . (Pentru majoritatea extensoarelor de raza de actiune, va exista o lumina de semnalizare care indica faptul ca extensia se afla in raza de actiune a routerului. Asigurati-va ca indicatorul luminos indica ca extensia dvs. se afla in raza de actiune a routerului.)
 • Conectati dispozitivul client (un laptop , de exemplu) la extender. Ar trebui sa gasiti un nume de retea care este acelasi cu SSID-ul stabilit (Service Set Identifier), dar cu un sufix _EXT. Parola sau „cheia” va fi aceeasi cu parola de retea existenta.
 • In acest moment, testati debitul de pe extender cu o aplicatie pentru dispozitiv mobil, pentru a va asigura ca asigura un debit adecvat. Daca range extenderul nu ofera rezultatele dorite, este posibil sa fie necesar sa va uitati la alte solutii, cum ar fi un extender range AC sau powerline WiFi.

Preturi amplificator Wifi

Cat ar trebui sa va asteptati sa platiti pentru un extender WiFi bun? Asa cum am mentionat mai sus, ati putea cheltui oriunde intre 150 si 500 RON pentru unul bun. Multe dintre cele mari costa in jur de 400 RON.

Costul va varia in functie de raspunsurile la aceste intrebari:

 • Extenderul ofera functionare cu banda simpla sau dubla?
 • Are extensorul antene externe care pot fi mutate pentru o receptie optima?
 • Produsul ofera o configurare usoara, pas cu pas?
 • Furnizorul ofera asistenta tehnica gratuita 24 de ore pe zi?

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro