DE CE NOI: GEEK petrece mii de ore examinand, intervievand experti si testand produse pentru a ajuta consumatorii sa cumpere informat. Afla mai multe »
Urmaresc recomandarile noastre
Cand vine vorba de inregistrari de inalta calitate, un microfon cu condensator este un instrument nepretuit – si, uneori, singurul – de care aveti nevoie, altul decat computerul.
Un microfon cu condensator trebuie sa raspunda nevoilor dvs. de inregistrare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuiti o avere pentru un model scump. Multe microfoane cu condensator accesibile ofera o calitate excelenta si sunt usor de utilizat. Pe de alta parte, doar pentru ca un microfon este conceput pentru profesionisti nu inseamna ca nu este o alegere buna si pentru dvs.
Microfoane diferite inregistreaza in moduri diferite. Unele sunt mai bune pentru interpretari solo, in timp ce altele fac o treaba excelenta prin surprinderea mai multor voci sau sunete. Nu toate microfoanele cu condensator vin cu acelasi echipament din cutie, ceea ce este un alt factor de luat in considerare.
La Geek, ne straduim sa oferim informatii cuprinzatoare, astfel incat sa puteti efectua achizitii in cunostinta de cauza. Acest ghid de cumparaturi va va ajuta sa gasiti cel mai bun microfon cu condensator pentru casa sau studioul dvs. Daca sunteti gata sa cumparati un microfon cu condensator, consultati optiunile noastre de top din lista de produse de mai sus.
Microfoanele cu condensator capteaza sunetul cu o diafragma metalica subtire paralela cu o placa metalica. Cand undele sonore lovesc diafragma, aceasta vibreaza, schimbandu-si distanta fata de placa metalica. Aceasta modifica capacitatea, care creeaza semnalul electric pe care il inregistreaza un computer .
Timp de decenii, microfoanele cu condensator au fost alegerea evidenta in studioul de inregistrare, dar ce diferentiaza microfoanele cu condensator de microfoanele dinamice?
Inainte de a cumpara un microfon cu condensator, trebuie sa stiti pentru ce caracteristici nu trebuie sa platiti suplimentar si pentru ce caracteristici aveti absolut nevoie. Acest lucru depinde de ceea ce inregistrati si de modul (si unde) intentionati sa utilizati microfonul.
Dupa cum probabil ati ghicit, microfoanele cu condensator cu diafragma mare sunt identificate prin diafragmele lor cu diametru mare. Acest lucru are ca rezultat un sunet foarte diferit de microfoanele cu condensator cu membrana mica, desi niciunul nu este mai bun decat celalalt.
Cum scoate microfonul audio?
Daca intentionati sa inregistrati direct pe computer, ar trebui sa va asigurati ca computerul este compatibil cu microfonul si ca aveti driverele corespunzatoare.
Deoarece microfoanele cu condensator necesita o sursa de alimentare, exista un curent electric care trece prin fire in interiorul microfonului. Curentul genereaza o cantitate mica de zgomot („auto-zgomot”) care poate fi preluat de microfon. Zgomotul de sine este masurat in decibeli ponderate A (dB-A), iar majoritatea microfoanelor se incadreaza intre 9 si 19 dB-A. In acest caz, o cifra de zgomot mai mica este mai buna, dar vine adesea cu un pret mai mare.
Nivelul maxim de presiune acustica (SPL) este cel mai inalt nivel de decibeli pe care un microfon il poate inregistra fara o scadere a calitatii sunetului. Multe microfoane cu condensator inregistreaza pana la 120 dB sau mai mult. Luati in considerare ce tip de inregistrare intentionati sa faceti. Daca aveti nevoie doar de un microfon pentru un podcast cu cuvinte vorbite, SPL maxim nu ar trebui sa fie o consideratie prea mare pentru dvs. Cu toate acestea, daca intentionati sa inregistrati tobe, asigurati-va ca microfonul dvs. poate gestiona sunete cu decibeli mai mari.
Desi este important ca un microfon sa capteze o gama larga de frecvente, ceea ce ar trebui sa cautati cu adevarat este cat de „plata” este curba de raspuns in frecventa a unui microfon. Un raspuns de frecventa plat indica faptul ca microfonul este la fel de sensibil la sunetele de inalta si joasa frecventa. Aceasta este o alegere buna pentru captarea instrumentelor pentru a produce un sunet natural. Daca intentionati doar sa inregistrati vocea, s-ar putea sa doriti un microfon mai sensibil la diferite frecvente. Majoritatea producatorilor de microfoane indica daca domeniul de raspuns in frecventa este adecvat pentru voce.
Microfoanele directionale, de obicei alegerea vocii, sunt susceptibile de „pop”, un zgomot care rezulta din sunete precum „P” si „B”, care pot lovi diafragma cu multa forta. Unele microfoane includ un filtru pop, un inel cu un strat subtire de plasa, pentru a preveni acest efect. Daca nu este inclus un filtru pop, nu costa mult sa cumparati unul si este un accesoriu care va poate salva o multime de probleme.
Dupa cum va puteti imagina, niciunul dintre tipuri nu este superior celuilalt – fiecare isi serveste propriul scop.
Microfoanele directionale (sau cardioide) au modele de sensibilitate care capteaza sunetul dintr-una sau uneori doua directii. Aceste microfoane exceleaza prin blocarea sunetului din alte directii si, prin urmare, sunt ideale pentru inregistrarea vocala.
Microfoanele omnidirectionale capta sunetul in mod egal din toate directiile. Aceste microfoane sunt excelente pentru inregistrarea mai multor instrumente simultan.
Nu toate microfoanele includ un suport, un accesoriu pe care probabil il veti dori, deoarece tinerea unui microfon poate produce zgomot nedorit. Exista mai multe tipuri diferite de standuri.
Montare soc: Pentru reducerea vibratiilor nedorite, o montare soc este o alegere buna daca inregistrati voce.
Datorita designului delicat si a diafragmei subtiri, microfoanele cu condensator tind sa fie destul de fragile. Umiditatea (adesea saliva) din interiorul microfonului poate provoca daune grave, precum si o cadere grava. Cu toate acestea, daca este tratat corespunzator si depozitat in conditii de siguranta, un microfon cu condensator nu are nicio speranta reala de viata si ar trebui sa dureze ani de zile.
Microfoanele cu condensator variaza foarte mult in pret, in functie de marca, dimensiune si caracteristici. Va puteti astepta sa cheltuiti oriunde de la 50 RON la 5.000 RON sau mai mult.
Ieftin
Pentru un microfon simplu cu condensator usor de utilizat, puteti plati doar 50 RON sau 250 RON . Chiar si la acest pret, puteti gasi un microfon cu un numar decent de caracteristici, cum ar fi o mufa pentru casti sau un filtru pop.
Gama medie
Veti gasi multe microfoane de inalta calitate in intervalul de la 250 la 1.000 RON .
Scump
Pentru microfoane de calitate profesionala precum cele utilizate in studiourile de inregistrare, veti plati de la 1.000 RON la 5.000 RON sau mai mult.
I. De ce tip de microfon am nevoie pentru inregistrarea mai multor voci?
R. Microfoanele bidirectionale sunt proiectate pentru a capta sunetul din fata si din spate, facandu-le o alegere buna pentru inregistrarea a doua voci. In caz contrar, cea mai buna optiune este sa aveti mai multe microfoane, cate unul pentru fiecare voce.
I. Cum ar trebui sa-mi pastrez microfonul cand nu este folosit?
R. Daca microfonul dvs. se afla intr-un loc sigur, departe de copiii mici sau de animale, acesta poate fi lasat afara, dar un capac de praf va impiedica colectarea particulelor in interiorul microfonului. Daca nu intentionati sa utilizati microfonul pentru o lunga perioada de timp, ar trebui sa-l pastrati intr-un caz greu daca aveti unul.
I. Microfoanele cu condensator pot fi utilizate pe scena sau in timpul unei spectacole?
R. Nu fara a prelua o multime de sunete suplimentare (ca multimea). Daca sunteti pe scena, un microfon dinamic este cea mai buna optiune, deoarece blocheaza zgomotul suplimentar. In plus, microfoanele dinamice sunt de obicei mai durabile decat microfoanele cu condensator si sunt mai bine construite pentru viata pe drum.
Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.