cel mai bun mixer audio profesional

Cel mai bun mixer audio profesional

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun mixer audio profesional

cel mai bun mixer audio profesional ghid cumparaturi
Cel mai bun mixer audio profesional: Ghid de cumparaturi

Lumea s-a schimbat. DJ-urile nu doar organizeaza o lista de redare a melodiilor care sunt adecvate pentru un anumit eveniment si pentru a juca. In schimb, au devenit punctul central al industriei muzicale. DJ-ii sunt noile vedete rock. Cu suficienta practica si creativitate, oricine poate deveni DJ – adica daca are echipamentul potrivit. Piatra de temelie a arsenalului muzical al unui DJ? Un mixer.

Un mixer permite DJ-ului sa preia sunete dintr-o mare varietate de surse, cum ar fi un computer, un microfon, o tastatura sau chiar un telefon mobil si sa le amestece in coloana sonora a unui eveniment de neuitat. Cel mai bun mixer DJ va avea un numar suficient de intrari pentru sarcina la indemana, va oferi o varietate de moduri de directionare a sunetului si va dispune de controale intuitive si receptive.

Daca doriti sa aflati mai multe despre modul in care functioneaza un mixer DJ si ce este necesar pentru a fi un DJ profesionist, continuati sa cititi. Cand sunteti gata sa achizitionati un mixer DJ, luati in considerare una dintre optiunile foarte apreciate pe care le-am evidentiat in acest articol.

Caracteristici de luat in considerare

Desi fiecare mixer DJ efectueaza aceeasi sarcina de baza – amestecarea sunetelor din doua sau mai multe surse – fiecare are un accent usor diferit. Cel mai bun mod de a alege mixerul DJ potrivit pentru dvs. este sa intelegeti comenzile si caracteristicile, astfel incat sa stiti exact de ce aveti nevoie. Urmatoarea este o lista de controale si caracteristici pe care le au cele mai bune mixere DJ:

Canale

Fiecare sunet pe care doriti sa il amestecati are nevoie de propriul canal. Daca aveti doua playere muzicale si un microfon, mixerul dvs. DJ va avea nevoie de minimum trei canale. Cu cat aveti mai multe surse de sunet, cu atat veti avea nevoie de mai multe canale.

Intrari

Intrarile sunt modul in care va conectati fizic sursa de sunet la mixer. Mixerele DJ ar trebui sa aiba cel putin doua intrari RCA stereo. Este posibil sa aveti, de asemenea, intrari XLR, sfert de inch, mini si USB. Deoarece unele canale pot avea mai multe intrari, numarul de intrari si numarul de canale nu sunt de obicei aceleasi.

Castig

Castigul este modul in care reglati volumul pe drum in mixer. Trebuie sa aveti grija la castig, deoarece ridicarea acestuia prea mare va distorsiona sunetul inainte de a intra chiar in mixer si, indiferent cat de mult reduceti volumul, sunetul va ramane distorsionat. Mixerul dvs. DJ ar trebui sa aiba un control al castigului pentru fiecare canal.

Volum

Volumul este cat de puternic este sunetul atunci cand paraseste mixerul. Mixerul dvs. ar trebui sa aiba un control al volumului pentru fiecare canal, precum si un glisor de volum principal.

Iesiri

Iesirile sunt locul in care va conectati pentru a auzi mixul. Mufa de iesire poate merge la o casti, poate merge la un sistem de sunet, un monitor de scena sau poate merge chiar la un reportofon. Cu cat sunt disponibile mai multe optiuni de iesire, cu atat este mai mare flexibilitatea cu mixerul.

EQ

EQ creste sau scade volumul unei benzi specifice de frecvente. Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu EQ-ul cu doua benzi de pe radio: inalte si bas. Unele mixere au doua benzi, altele au egalizator cu trei benzi. Cu cat mixerul dvs. are mai multe benzi, cu atat veti avea un control mai mare asupra sunetului. Unele mixere includ o optiune „full kill”, care permite DJ-ului sa taca complet o banda de frecvente dorita pentru un efect dramatic.

Metru

Mixerul dvs. DJ trebuie sa aiba un anumit tip de contor. Aceasta este de obicei o serie de lumini care se deplaseaza de la verde la galben la rosu care va avertizeaza atunci cand volumul este prea puternic. Rularea mixerului in rosu va poate deteriora sistemul de sunet.

Crossfader

Asa cum suna, un crossfader va permite sa estompati o sursa de sunet in timp ce estompati alta, creand astfel o schimbare perfecta a sunetelor. Cele mai bune mixere DJ sunt dotate cu crossfadere cu controale suplimentare care va permit sa le reglati functionalitatea.

Durabilitate

Daca credeti ca mixerul dvs. nu va bate, va inselati. Chiar daca il folositi pentru nunti in loc de cluburi, veti dori cea mai durabila unitate pe care o puteti gasi, altfel veti cumpara un mixer nou la fiecare cateva concerte.

Preturi

Ieftin: ati putea obtine un mixer DJ de baza, de la 200 RON. La acest nivel, totusi, trebuie sa aveti grija ca unitatea sa fie decenta si sa nu adauge zgomot strain mixului datorita elementelor inferioare.

Gama medie: pentru aproximativ 400 RON pana la 750 RON, probabil veti putea gasi ceea ce aveti nevoie. In aceasta gama, un mixer DJ nu poate fi doar un articol de inalta calitate, dar poate incepe si sa includa unele dintre caracteristicile suplimentare care va vor face sa suna si mai bine.

Scump: Odata ce treceti dincolo de 750 RON, primiti canale si componente suplimentare care va muta in domeniul unui controler DJ. (Consultati sectiunea Intrebari frecvente de mai jos pentru mai multe informatii despre acest lucru.) Acest lucru este in regula si poate fi de dorit in functie de situatia dvs., dar este important sa stiti ca, la acest interval de pret mai ridicat, veti obtine ceva putin diferit de un mixer.

Sfaturi

In multe feluri, a invata sa folositi un mixer DJ este ca si cum ati invata sa cantati la un instrument muzical – poate arata usor cand vedeti pe altcineva facandu-l, dar poate dura ceva timp pana sa intelegeti cum sa faceti ca acesta sa sune bine. Urmatoarele sunt cateva sfaturi importante pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va aventurati in lumea mixarii sunetului:

  • Incepeti de la zero: pentru majoritatea comenzilor, „zero” este de fapt pozitia orei 12 a butonului. Incepand de aici va ofera un sunet neafectat, care este un loc foarte bun pentru a incepe.
  • Practica: la fel ca un instrument muzical, doriti sa petreceti ore si ore cu mixerul dvs. DJ, astfel incat sa intelegeti ce face totul si sa aveti incredere si fluiditate cu comenzile.
  • Experiment: Cel mai bun mod de a invata ce face un buton sau un glisor este sa te joci cu el si sa asculti cum afecteaza sunetul.
  • Foloseste-ti urechile: invata sa fii atent si sa ai incredere in urechi, nu in pozitia butoanelor. Este foarte usor sa cazi in capcana utilizarii ochilor pentru a amesteca muzica – si aceasta nu este o abordare buna.
  • Taierea nu creste: daca ceva nu suna bine, este de multe ori mai bine sa tai decat sa cresti. De exemplu, daca doriti mai mult bas, incercati mai intai sa trageti inapoi maximele si mediile, astfel incat sa nu cresteti prea mult semnalul si sa provocati decuparea. (Consultati sectiunea FAQ de mai jos pentru mai multe informatii despre acest lucru.)
  • Dezvoltati-va propriul stil: cand gasiti ceva care va place, amintiti-va cum ati facut-o. Pe masura ce strangeti din ce in ce mai multe dintre aceste „trucuri”, veti dezvolta un stil care va este unic.
  • Amintiti-va multimea: sunteti un animator. Daca multimea nu se intereseaza de ceea ce faceti, va trebui sa va modificati setul.

Intrebari frecvente

I. Care este diferenta dintre un mixer DJ si un controler DJ?

R. In sensul cel mai de baza, un mixer accepta intrarea de la doua sau mai multe surse audio, le combina, apoi trimite toate acele semnale ca un nou compozit. Un controler, pe de alta parte, este ca un mixer pe steroizi. Este o unitate all-in-one care nu amesteca doar sunetul care intra, dar poate controla si ceea ce intra, declansand sunete noi si incetinind sau accelerand piesele, astfel incat acestea sa se amestece mai bine. Linia poate deveni putin neclara deoarece controlerele au un mixer incorporat, iar unele mixere au caracteristici care sunt de obicei rezervate controlerelor.

I. De ce sunt uneori mai scumpe mixerele cu mai putine butoane si glisoare?

R. O masina nu este rapida, deoarece arata rapid; o masina este rapida din cauza a ceea ce se afla sub capota, partea pe care nu o vezi. Acelasi lucru este valabil si pentru mixere. Da, aveti nevoie de butoane si glisante care sa se roteasca si sa alunece fara efort, dar calitatea sunetului este determinata in cele din urma de elementele electronice care nu sunt vizibile. Uneori, cel mai scump mixer DJ are un aspect foarte simplu. Alteori, designul exterior reflecta ceea ce este dedesubt. Este nevoie de putina cercetare pentru a afla ce obtineti cu adevarat.

I. Ce este taierea?

R. Exista mai multe moduri de a creste volumul unui semnal audio in afara de controlul volumului. Efectele, EQ-ul, castigul si chiar simpla amestecare a mai multor semnale audio pot creste volumul total. Cand nivelul devine prea mare pentru a fi gestionat de sistemul dvs., semnalul este decupat (distorsionat) – veti sti acest lucru deoarece contorul de pe mixerul dvs. DJ este in rosu si va suna cam crocant. Redarea unui semnal decupat nu este doar neplacuta pentru urechi, ci face ca difuzoarele sa se comporte anormal si le poate deteriora permanent.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro