cel mai bun scanner

Cel mai bun scanner

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun scanner

cel mai bun scanner ghid cumparaturi
Cel mai bun scanner: Ghid de cumparaturi

Un scaner de incredere poate fi un instrument important pentru oricine doreste sa trimita documente sau sa arhiveze fotografii sau documente. Scannerele au o gama larga de capabilitati, caracteristici si conectivitate, deci este important sa va luati in considerare nevoile inainte de a face o achizitie.

Scanerele cu platforma sunt un design clasic, folosind un pat de sticla si un capac articulat pentru a scana o coala de hartie la un moment dat. Scanerele alimentate cu foi extrag documentele si le scoate. Desi sunt mai costisitoare decat scanerele cu platforma, acestea sunt mai potrivite pentru gestionarea lucrarilor mari. Scanerele portabile sunt mai compacte si adesea accesibile, convenabilitatea comerciala pentru rezolutie. Functii precum scan-to-cloud, conectivitate si rezolutie pot seta un scaner de baza in afara de un model mai capabil.

Scanerele va pot rezista ani de zile si pot avea caracteristici dincolo de scanarea imaginilor, cum ar fi crearea de documente editabile cu OCR. Gasirea scanerului potrivit pentru dvs. necesita o analiza atenta a caracteristicilor disponibile.

Tipuri de scannere

In primul rand, sa examinam cele trei tipuri principale de scaner: plat, alimentat cu foi si portabil.

Scannere cu platforma

Scanerele cu platforma au un pat fix din sticla cu capac articulat. Pentru a scana un obiect, asezati articolul pe pat si inchideti capacul.

  • Pro: tind sa aiba o rezolutie mai mare decat scanerele alimentate cu coli, deci sunt mai bune pentru fotografii. Chiar si cele mai simple modele reproduc in continuare imagini la o calitate decenta.
  • Contra: mare, nu este potrivit pentru utilizatorii cu volum mare, deoarece este nevoie de ceva timp pentru a scana fiecare articol.
  • Pret: in jur de 250 USD pana la 350 RON pentru modelele de baza, pana la 2.000 RON si mai mult pentru cele mai high-end optiuni.

Scannere alimentate cu foi

Un scaner alimentat cu coli arata un pic ca o imprimanta sau un alimentator de coli de pe un aparat de copiat. Puneti documente in partea de sus si aparatul le scuipa in celalalt capat, dupa ce au fost scanate.

  • Pro: Puteti pune intr-un intreg teanc de hartie si puteti lasa un scaner cu foi pentru a-si face treaba. Excelent pentru utilizatorii de birou si pentru utilizatorii cu volum mare care trebuie sa scaneze gramezi mari de documente.
  • Contra: au o rezolutie redusa, deci mai potrivita pentru scanarea documentelor text decat a imaginilor. De asemenea, pot fi destul de scumpe.
  • Pret: incepeti in jur de 750 RON pentru modelele de baza. Modelele profesionale pentru utilizarea la birou in conditii grele pot costa mai mult de 4.000 de lei.

Scanere portabile

Scanerele portabile sunt excelente pentru persoanele care trebuie sa scaneze pe un laptop din mers. Este o piata de nisa, probabil, dar utila totusi.

  • Pro: Compacte si usor de utilizat, unele modele functioneaza pe baterie, astfel incat sa le puteti folosi chiar si in locuri unde nu aveti acces la o priza.
  • Contra: Nu la fel de inalta ca modelele de dimensiuni mari; face doar apel la o piata de nisa.
  • Pret: modelele de baza pot costa doar 250 RON, dar va asteptati sa platiti intre 1.000 si 1.500 RON pentru optiunile high-end cu alimentatoare automate de documente.

Consideratii pentru selectarea unui scanner

Rezolutie

Rezolutia scanerului este in general masurata in puncte per inch (DPI). Cu cat este mai mare DPI, cu atat vor fi mai bune imaginile scanate. Unele scanere high-end pot scana imagini cu o rezolutie de 9.600 DPI, dar acest lucru este probabil exagerat, cu exceptia cazului in care doriti sa faceti o fotografie mica si sa o aruncati la o dimensiune imensa a posterului. Ceva din gama de la 600 la 1.200 DPI este in regula pentru un scaner de baza plat. Pentru scanerele de documente alimentate cu coli, nu este nevoie de un DPI peste 300, deoarece veti scana doar text.

Duplexing

Duplex este termenul dat pentru scanarea ambelor fete ale unei foi in acelasi timp. Numai scanerele portabile cu hartie si portabile sunt capabile sa faca duplex si nu toate pot face acest lucru. Pentru unii oameni, este o caracteristica inutila, dar daca scanati in mod obisnuit cantitati mari de documente fata-verso, este un economizor de timp real.

Scanati in cloud

Pentru cei care isi pastreaza documentele in spatiul de stocare in cloud, capacitatea unui scaner de a trimite articole scanate direct in cloud poate economisi mult timp si efort, mai ales daca lucrati in volume mari.

Conectivitate

Majoritatea scanerelor se conecteaza pur si simplu la un computer direct printr-un cablu USB, dar unele au capacitati de retea fara fir, ceea ce este util intr-un birou sau daca doriti sa trimiteti un document fara fir la un dispozitiv fara un port USB.  

Recunoastere optica a caracterelor

Recunoasterea optica a caracterelor (OCR) este o functie extrem de inteligenta care transforma un document scanat intr-un fisier text editabil, mai degraba decat scanarea acestuia ca imagine. Daca altfel ar trebui sa tastati documentul cu mana, aceasta este o caracteristica care va va economisi mult timp. Unele scanere vin cu software-ul OCR inclus, dar altele nu, asa ca asigurati-va ca selectati unul care functioneaza daca aceasta functionalitate este importanta pentru dvs.

Intrebari frecvente

I. Poate scanerul meu sa scaneze doar imagini sau documente pe un computer?

R. Unele scanere pot scana doar imagini pe un computer, cu toate acestea, altele se pot conecta la dispozitive Android si Apple prin WiFi si pot livra documente direct pe o tableta sau smartphone.

I. Pot scana negative cu un scaner?

R. Da, puteti scana negative folosind un scaner, dar cu cateva conditii: trebuie sa fie un scaner plat cu o rezolutie de cel putin 1.200 DPI si trebuie sa aveti un adaptor de transparenta. 

I. Cu ce ​​tip de software ar trebui sa vina scanerul meu?

R. Diferite scanere vin cu diferite tipuri de software care va pot imbunatati experienta de scanare si va pot usura viata. Am vorbit deja despre software-ul OCR care transforma un document scris in text editabil, dar alte programe care pot veni impreuna cu scanerul dvs. includ software de editare a fotografiilor cu restaurare a culorii, software pentru compilarea rapoartelor fiscale sau de afaceri si convertoare PDF. Unele programe va permit sa va gestionati documentele scanate, astfel incat sa le puteti trimite prin e-mail direct oamenilor sau sa le trimiteti in diferite locatii online.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro