cel mai bun ssd extern

Cel mai bun SSD extern

80
Ore
Research
27
Produse
Evaluate

Pentru orice persoana care doreste sa-si imbunatateasca stocarea computerului si viteza de transfer de date, o unitate SSD externa va face trucul. Ce poate fi mai bun decat sa ai un fisier deschis imediat, fara timp de asteptare? Si mai bine, un SSD va va ajuta sa incarcati sau sa deschideti programe eficient si rapid in timpul jocului.

Fara indoiala, este cel mai bun lucru sa detii un SSD extern. Acestea fiind spuse, aveti multe optiuni celebre cand vine vorba de a gasi SSD-uri accesibile si de ultima generatie. Practic, tot felul de SSD-uri externe au ceva util de oferit. Aici, vom prezenta cele mai portabile si fiabile SSD-uri care ofera mobilitate, capacitate si viteza pentru a ne asigura ca va puteti pastra toate fisierele importante in siguranta in timpul calatoriilor.

La fel ca oricare dintre cele mai bune SSD-uri, aveti nevoie de o unitate incapatoare, asa ca nu vor exista probleme de spatiu atunci cand doriti sa faceti back-up datelor importante, cum ar fi fotografiile, in timp ce primiti beneficiile palpitante ale vitezei cu o unitate SSD.

Deci, atunci cand doriti sa cumparati cel mai bun SSD, poate doriti sa luati in considerare spatiul de stocare al acestuia. Pentru multi oameni, 500 GB suna grozav, dar daca doriti sa stocati fisiere uriase, cum ar fi fotografii, muzica sau videoclipuri necomprimate, atunci cel mai bine este sa alegeti 1 TB sau ceva mai mare decat atat.

Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.

Cel mai bun SSD extern: Top Recomandari

#1

Samsung T5

De ce ne place

  • Capacitate 500 GB
  • Interfata USB 3.1
  • Rata de transfer 540 MB/s
  • Sisteme de operare Microsoft Windows 7
  • Mac OS X 10.9
  • Android 4.4
  • Dimensiuni (W x D x H cm) 74 x 10.5 x 57.3
  • Greutate (g) 51

Carcasa metalica. Performanta excelenta. Software usor de utilizat. Criptare completa bazata pe hardware.

Fara software de rezerva.

Descriere produs

Am testat acest Samsung SSD T5 cu 500 GB pe un backup obisnuit de date si sunt foarte placut surprins de el.

Hard disk-ul este destul de mic si poate fi stocat sau dus oriunde, ceea ce este un plus pentru cei obisnuiti cu calatoriile.

Eram obisnuit sa astept ore pana sa se termine un backup si nu era deloc distractiv, dar cu acest SSD, acest lucru se intampla in mai putin de 15 minute, ceea ce face backup-ul obisnuit de date mai usor si mai placut.

Criptarea hardware a fost importanta pentru mine pentru ca nu vreau sa-mi las datele neprotejate si functioneaza foarte bine.

Pentru a utiliza criptarea hardware, software-ul trebuie instalat pe computer sau notebook, care se afla in zona necriptata a SSD-ului si, prin urmare, este intotdeauna disponibil chiar si fara o conexiune la internet.

Cu acest software, criptarea hardware poate fi activata iar daca doriti sa accesati datele, le puteti debloca cu o parola.

Am ramas surprins si de faptul ca ot accesa cu usurinta datele criptate de pe SSD cu telefonul meu mobil si parola mea (desigur, cu un cablu adaptor corespunzator).

#2

SanDisk Extreme

De ce ne place

  • Capacitate 2 TB
  • Interfata USB 3.1
  • Rata de transfer Pana la 550MB/s (citire)
  • Sisteme de operare Microsoft Windows 8.1
  • Windows 8
  • Windows 10
  • Mac OS 10.6+
  • Altele IP55
  • Dimensiuni (W x D x H cm) 49.55 x 96.2 x 8.85

Viteze excelente de scriere si citire. USB-C.

Scump.

Descriere produs

Am trecut acest hard disk prin o multime de teste de viteza, transferuri de fisiere (fisiere mici si mari) pentru a-mi forma o parere destul de solida despre el avand in vedere pretul putin piperat..

In general este o unitate solida. Dar daca aveti nevoie de viteza, alegeti un SSD Thunderbolt 3! In caz contrar, ramaneti cu Extreme Portable sau Samsung T7. Va atinge maxim aproximativ aceeasi viteza maxima ca si celelalte (1000 MB/s)

Combinatia dintre plastic/cauciuc exterior cu un cadru din aluminiu nu numai ca ofera acestei unitati o durabilitate mai buna, dar si o senzatie excelenta in mana. Se simte mult mai substantial decat versiunea obisnuita, non-Pro (portabila) si ofera liniste fata de ceva precum Samsung T5/T7.

Unitatea se incalzeste, dar in comparatie cu omologii sai (si chiar si cu SSD-urile interne dintr-o carcasa), este cea mai tare. Cu toate acestea, ramane cald chiar si atunci cand este inactiv.

Cand vine vorba de viteza, am reusit sa sincronizez o medie de 900 MB/s atat la citire, cat si la scriere, ceea ce este mai mare decat Extreme Portable si T7, care a avut o medie de aproximativ 700-750.

Am reusit sa transfer un folder de proiect de 85 GB in el in 1 min 53 sec si inapoi in 2 min 21 sec. Foarte bun! Dar cam la fel ca si unitatile mai ieftine.

#3

Samsung T7 Touch

De ce ne place

  • Capacitate 2 TB
  • Interfata USB 3.2
  • Senzor amprenta
  • Dimensiuni (W x D x H cm) 85 x 8.0 x 57
  • Greutate (g) 58

 

Viteze fulgeratoare (viteze duble T5). Constructie grozava. Criptare AES-256. Senzorul de amprenta este rapid. Cabluri USB-C si USB-A incluse. Utilizare usoara pe Android.

Fara pachet Samsung Cloud. Aluminiul se poate zgaria. Necesita USB 3.2 pentru performanta maxima.

Descriere produs

Fiind o persoana care iubeste intotdeauna cele mai noi si mai bune tehnologii, nu sunt adesea impresionat de unele dintre achizitiile mele. Unitatea SSD Samsung T7 este una dintre putinele de care am fost surprins, cu capabilitati depasind cu mult asteptarile mele.

Lucrurile mele preferate sunt viteza, securitatea si portabilitatea. Nu-mi vine sa cred cat de rapid este aceasta unitate in a transfera seturi mari de date, chiar si de pe telefonul meu.

Mutarea tuturor fotografiilor si videoclipurilor de pe telefonul meu pe un computer functioneaza excelent si este rapid. Acesta nu este un hard disk portabil obisnuit, care dureaza 20-30 de minute pentru a transfera date, aceasta unitate se face intr-o fractiune de timp.

SSD-ul vine, de asemenea, cu cabluri USB C si USB A pentru a va permite sa va conectati la diferite dispozitive.

Imi place si scanerul de amprente pentru securitate. Este rapid, fiabil si ofera securitatea suplimentara de care am nevoie.

Am testat unitatea si cu Xbox-ul meu. L-am conectat ca dispozitiv de stocare extern pentru a stoca unele dintre jocuri pe el.

SSD-ul Samsung T7 poate ajuta semnificativ in timpul de incarcare a anumitor jocuri.

Din cele cateva pe care le-am incercat, am vazut ca timpii de incarcare au scazut cu 30 de secunde pana la 2 minute.

#4

Samsung T7 portabil

De ce ne place

  • Capacitate 500 GB
  • Interfata USB 3.2
  • Rata de transfer Pana la 1050 MB/sec
  • Tip Memorie NVMe
  • Sisteme de operare Universal
  • Dimensiuni (W x D x H cm) 85 x 8 x 57
  • Greutate (g) 58

Dimensiune mica. Constructie durabila. Performanta excelenta. Criptare AES pe 256 de biti bazata pe hardware. Disponibil in capacitati de pana la 2TB. Performanta puternica USB 3.2 Gen 2. Alternativa mai ieftina la T7 Touch

Necesita USB 3.2 pentru performanta maxima. Sunt incluse doar cabluri scurte.Fara cache DRAM. Fara rating IP.

Descriere produs

SSD-ul extern vine intr-un amabalaj mic care include 2 cabluri pentru conectarea SSD-ului la USB-C sau USB-A. Din punct de vedere vizual, SSD-ul arata de foarte buna calitate. Este putin mai mare decat un card de credit.

La inceput am conectat SSD-ul la computer prin USB-C. SSD-ul aproape atinge rata de date de 1.000 MB/s descrisa de producator.

De asemenea, este recunoscut imediat, fara probleme. Testul de viteza ofera valori destul de decente.

SSD-ul extern poate fi folosit perfect ca stocare externa PS5. Jocurile PS4 se incarca la fel de repede de pe SSD-ul extern ca si de pe PS5 intern.

Problemele cu firmware-ul actual PS5 in combinatie cu memoria externa vor fi, speram, rezolvate in curand de Sony.

SSD-ul poate fi folosit si pe PC fara probleme, insa daca folosititi SSD-ul pe un PS5, in prezent este recomandabil sa dezactivati modul de economisire a energiei atata timp cat o utilizati.

Un lucru negativ pe care l-am observat este faptul ca se incalzeste la atingere in timpul transferurilor grele. L-am plasat sub placa de racire a laptopului meu, astfel incat primeste un flux de aer. Temperatura nu s-a ridicat pana la un nivel pe care l-as putea considera periculos.

Vine cu un software de securitate instalat. Va permite sa setati o parola pentru unitate. L-am activat si am setat o parola, mai ales pentru a vedea daca a afectat performanta unitatilor de joc dar nu pare sa afecteze modul meu de utilizare a acestei unitati.

#5

ADATA SC685

De ce ne place

  • Capacitate 500 GB
  • Interfata USB 3.2 Type C
  • Sisteme de operare Microsoft Windows 8
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
  • Altele Continut pachet: 1 x SSD; 2 x Cablu
  • Dimensiuni (W x D x H cm) 54.8 x 84.7 x 9.5
  • Greutate (g) 35

Cost redus pe gigabyte. Performanta in fata ofertelor SSD externe de ultima generatie.

Carcasa este din plastic si pare foarte ieftina.

Descriere produs

Acesta este unul dintre cele mai ieftine SSD-uri USB3 externe pe care le-am putut gasi si se dovedeste a avea si performante incredibile.

Pentru perspectiva, un HDD rotativ obisnuit are norocul sa ajunga in jur de 150MB/s – 200MB/s, iar acest acest SSD atinge usor dublul, iar performanta de scriere este semnificativ mai buna.

In comparatie cu un SSD intern SATA, acesta nu este la fel de rapid, dar interfata USB este cu o capacitate mai mica decat o interfata SATA.

SSD-ul Adata are aproape exact dimensiunea unei carti de joc si o grosime de aproximativ 1/4 inch (6 mm) si este foarte usor.

Imi place forma, deoarece se potriveste foarte bine in buzunar. Mi-as dori un factor de forma NVMe M.2 de marimea unui gumstick, dar nu suntem inca acolo la acest pret.

Sunt incluse atat un cablu USB-C la USB-C, cat si un cablu normal USB la USB-C, ceea ce este un detaliu foarte placut pentru orice consumator, in functie de porturile de dispozitiv.

#6

WD My Passport™ Gen2

De ce ne place

  • Capacitate 1 TB
  • Interfata USB 3.2 Type C
  • Rata de transfer Scriere-1000 MB/s
  • Tip Memorie NVMe
  • Dimensiuni (W x D x H cm) 100.08 x 55.12 x 8.89

 

Garantie generoasa de cinci ani. Design atractiv. Compact si foarte usor. Viteze solide de citire si scriere. Criptare hardware AES pe 256 de biti

Fara lumina de activitate. Cablu USB-C foarte scurt si adaptor mic USB-C-la-A.

Descriere produs

Acest mic WD SSD My Passport este o minune. Ca dimensiune, este putin mai mare decat un card de credit. Se va potrivi cu usurinta in buzunarul unei camasi sau jachete si, prin urmare, este foarte usor de transportat.

In viteza se comporta foarte bine. Am facut backup intregului computer, inclusiv o unitate DATA separata, in mai putin de 10 minute, comparativ cu ore de la HDD-ul extern conventional.

Am vazut viteze apropiate de ratingul de 1.050 MB/s in timpul unei copii de rezerva. Destul de repede. La o restaurare, gaseste fisierul pe care doriti sa-l restaurati in cateva secunde.

Instalarea a fost usoara. Eram pregatit sa formatez SSD-ul chiar inainte de utilizare; nu aveam nevoie. A fost literalmente plug and play.

Dispozitivul se incalzeste usor in timpul utilizarii, dar doar putin mai cald decat orice HDD.

Inregistrarea pentru garantia de 5 ani a fost, de asemenea, usoara pe site-ul web WD. S-a facut in mai putin de 5 minute.

WD mi-a trimis imediat o confirmare a inregistrarii si, de asemenea, un e-mail separat cu site-ul lor de asistenta timp de 5 ani. Acest serviciu a din partea WB m-a surprins intr-un mod foarte placut.

Singurul neajuns este lungimea cablului care vine cu el. Cablul are doar aproximativ 3,5 inch lungime si nu permite SSD-ului sa stea pe masa, atunci cand este conectat la un calculator.

Va trebui sa cumpar un cablu de 1 ft pentru a-l aseza corect pe birou.

Ghid de cumparaturi

Cel mai bun SSD extern

cel mai bun ssd extern ghid cumparaturi
Cel mai bun SSD extern: Ghid de cumparaturi

O unitate SSD externa ofera un mod fiabil si usor de utilizat de a stoca datele si de a le accesa rapid. Lipsa pieselor mobile mecanice intr-o unitate solid-state ii permite sa transfere rapid date si reduce sansele de pierdere a datelor.

Unele SSD-uri externe sunt mai potrivite pentru backupul fisierelor, in timp ce altele sunt mai bune pentru accesarea zilnica a fisierelor. Daca aveti nevoie de o unitate care sa calatoreasca bine, exista SSD-uri externe concepute pentru a fi cat mai subtiri si usoare. Pentru stocarea datelor in timp ce aventurati si suportati elementele, unele SSD-uri externe sunt complet impermeabile si rezistente la cadere.

Toate unitatile SSD externe pot functiona intr-un mod similar, dar modelele variaza in ceea ce priveste designul, utilizarea intentionata si viteza de transfer. Chiar daca stocarea datelor este mai ieftina ca oricand, ar trebui sa va luati in considerare cu atentie nevoile atunci cand achizitionati o unitate externa solid-state pentru computer. In acest scop, am compilat acest ghid de cumparaturi, completat cu unele dintre preferatele noastre, pentru a va ajuta.

Consideratii cheie

Atunci cand cumparati un SSD extern, ar trebui sa aveti o idee despre cat spatiu aveti nevoie, cat de des veti folosi unitatea si daca veti lua unitatea pe drum. Prima intrebare pe care ar trebui sa o puneti este daca o unitate SSD este potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

HDD vs. SSD

Unitatile de hard disk sau HDD-urile sunt forma traditionala de stocare a datelor si ofera aceeasi cantitate de stocare ca SSD-urile la un pret mai mic.

HDD: un HDD foloseste un disc rotativ pentru a citi si scrie date. Cat de repede pot fi transferate datele depinde de viteza discului de rotire, de obicei maxim la 200 MBps. HDD-urile au piese in miscare, ceea ce le face mai susceptibile la deteriorare decat SSD-urile.

SSD: SSD- urile pot atinge viteze de 500 MBps sau mai mari, ceea ce poate fi extrem de util daca intentionati sa jucati jocuri video sau sa editati videoclipuri pe computer. SSD-urile nu au parti mobile. In timp ce umflaturile si temperaturile extreme nu afecteaza SSD-urile, acestea au inca piese mici capabile sa cedeze si sa faca inutil unitatea, dar, in general, SSD-urile sunt mai fiabile si mai durabile decat HDD-urile.

Spatiu de depozitare

Majoritatea SSD-urilor externe au de la 128 GB la 2 TB spatiu de stocare. Cat de mult spatiu aveti nevoie depinde de la ce veti folosi unitatea si de cate fisiere intentionati sa stocati pe ea. Mai mult este mai mult cand vine vorba de stocare, dar o unitate mai mare are ca rezultat aproape intotdeauna un pret mai mare, deci nu este nevoie sa platiti pentru mai mult spatiu decat aveti cu adevarat nevoie.

Mai mic: pentru stocarea documentelor si a muzicii, o unitate mai mica poate satisface nevoile dvs.

Midsize: fotografiile si videoclipurile necesita o unitate de dimensiuni medii. Pentru a fi in siguranta, poate doriti sa vizati 1 TB sau chiar 2 TB.

Mai mare: jocurile video si fisierele video mari consuma rapid spatiu. Pentru acestea, veti avea nevoie de cel putin 1 TB.

Interfata

Interfata unui SSD extern determina modul in care se conecteaza la computer. Acest lucru este important nu numai pentru a va asigura ca unitatea dvs. se poate conecta la computer, ci si pentru a obtine cele mai bune viteze de transfer de date disponibile.

USB 3.0 ofera pana la 5 Gbps si 10 Gbps. Majoritatea computerelor au porturi USB, ceea ce face din aceasta o optiune sigura pentru o interfata SSD pentru majoritatea utilizatorilor.

USB-C ofera pana la 10 Gbps, ceea ce il face o alegere superioara USB 3.0.

Porturile Thunderbolt 3.0 pot transfera date cu pana la 40 Gbps, permitandu-va sa profitati la maximum de SSD-ul dvs. extern in ceea ce priveste viteza si transferul de date. Unele unitati cu porturi Thunderbolt pot include porturi suplimentare, transformandu-l intr-un hub pentru dispozitive si afisaje suplimentare.

Viteza de citire si scriere

Daca viteza este o prioritate, care poate fi cazul daca faceti o multime de jocuri sau editare video, ar trebui sa va uitati la viteza de citire si scriere a modelului pe care il selectati.

SSD-urile externe au o viteza de citire care depaseste usor viteza de scriere. Cele mai rapide unitati ofera viteze de citire de aproximativ 560 MBps sau putin mai rapide, desi o viteza de la 350 MBps la 400 MBps se va potrivi nevoilor majoritatii utilizatorilor.

Aceste viteze sunt limitate de interfata dvs., dar este rar ca o interfata este prea lenta pentru a tine pasul cu viteza de citire si scriere a unei unitati externe.

Compatibilitate

Nu toate SSD-urile externe sunt compatibile cu toate sistemele de operare, deoarece sistemele de operare diferite stocheaza fisierele in mod diferit.

Producatorul ar trebui sa precizeze compatibilitatea sistemului de operare. In unele cazuri, poate fi necesar sa reformatati unitatea pentru a o utiliza cu computerul. Acest lucru este deosebit de comun daca utilizati SSD-ul dvs. extern cu o consola de jocuri video . In majoritatea cazurilor, puteti reformata unitatea din setarile de pe consola de jocuri.

Functii externe ale unitatii ssd externe

Odata ce aveti o idee despre specificatiile tehnice pe care le cautati intr-o unitate externa solid-state, ar trebui sa luati in considerare factori suplimentari precum dimensiunea generala, designul si securitatea unitatii dvs.

Forma

In fiecare an, spatiul de stocare devine putin mai compact. Orice SSD extern va fi mic, dar unele sunt mai mici decat altele, facandu-le mult mai usor de strecurat in geanta sau chiar in buzunar.

Multe unitati externe in stare solida imita dimensiunea unitatilor de hard disk standard de 2,5 inci. Unele unitati, descrise ca „de dimensiuni de buzunar”, sunt chiar mai compacte – o calitate utila pentru care s-ar putea sa trebuiasca sa platiti suplimentar.

Durabilitate

SSD-urile sunt inerent mai robuste si rezistente la cadere decat HDD-urile, dar asta nu inseamna ca o protectie suplimentara nu va prelungi durata de viata a datelor dvs. Multe unitati sunt descrise de producator drept „robuste”, dar ar trebui sa cautati intotdeauna ce protectie specifica este oferita.

Impermeabil: Unele dintre aceste SSD-uri sunt suficient de dure pentru a fi scufundate in apa inghetata si traiesc pentru a spune povestea, care poate fi o caracteristica necesara pentru aventurieri sau fotografi de natura care trebuie sa-si ia datele cu ei in timp ce exploreaza exteriorul.

Rezistent la foc: Aceste modele sunt concepute pentru a supravietui temperaturilor extreme in caz de incendiu, asigurandu-va ca fisierele dvs. valoroase sau pretioase vor supravietui unui dezastru.

Rezistent la socuri: aceste SSD-uri dispun de carcase de cauciuc care impiedica socul unei caderi sa afecteze unitatea in sine.

Evaluari IP: Mai degraba decat sa luati in considerare caracteristicile individuale, puteti analiza unitatile care au ratinguri de protectie la intrare IP67 sau IP68.

Carcasa: Unele unitati pot avea o carcasa detasabila care creeaza o etansare pentru a pastra praful si apa. Unul dintre acestea poate fi util daca cautati ceva durabil care poate deveni mai compact atunci cand il duceti acasa sau la birou.

Securitate

Unele SSD-uri externe includ functii de securitate suplimentare pentru a va proteja datele. Criptarea este o metoda populara, deoarece amesteca datele pentru a le face inaccesibile pentru oricine nu are o parola. In general, producatorii indica orice caracteristici de securitate incluse.

Preturi

Ieftin: SSD-urile externe cuprinse intre 250 si 450 RON ofera de obicei intre 128 GB si 512 GB spatiu de stocare. Majoritatea vor avea porturi USB 3.0 sau USB-C, care pot limita viteza de citire si scriere.

Gama medie: cheltuiti intre 450 si 1.500 RON si veti gasi SSD-uri cu 512 GB pana la 1 TB de stocare. Unele modele din aceasta gama pot avea porturi Thunderbolt 3.0, iar unele pot oferi protectie impotriva elementelor.

Scumpe: in intervalul de la 1.500 la 4.000 de lei exista unitati de hard disk de 2 TB care au de obicei porturi Thunderbolt 3.0 si pot avea protectie impotriva apei, focului si picaturilor.

Sfaturi

  • Cunoasteti limitele unei garantii. O garantie este buna pentru a inlocui unitatea daca ceva nu merge bine, dar este putin probabil sa va protejeze datele.
  • Stocati jocuri video si programe pe SSD-ul dvs. extern. Cele mai bune fisiere de stocat pe un SSD extern sunt fisiere pe care le utilizati frecvent.
  • Nu defrag. Spre deosebire de unitatile de hard disk, nu este nevoie sa va defragmentati SSD-ul; de fapt, defragmentarea ar putea scurta durata sa de viata.
  • Incercati sa lasati aproximativ 25% din spatiul total SSD disponibil. Un SSD extern incepe sa ruleze mai incet pe masura ce atinge capacitatea maxima.

Intrebari frecvente

I. Un SSD extern va fi mai lent decat unitatea interna?

R. In majoritatea cazurilor, mai ales daca unitatea dvs. interna este un hard disk, un SSD extern va functiona mai rapid, sporind performanta generala a computerului . Acest lucru este limitat de viteza de citire si scriere a SSD-ului si a interfetei.

I. Ce cauzeaza esecul unui SSD extern?

R. Celulele de stocare din SSD pot fi scrise doar de atatea ori inainte de a se sparge. Exista masuri incorporate pentru a intarzia aceasta inevitabilitate, dar niciun SSD nu dureaza pentru totdeauna. Cu toate acestea, este posibil ca orice SSD sa dureze un HDD.

I. De ce spatiul de stocare real al unui SSD extern nu este acelasi cu spatiul publicitar?

R. Nu este intotdeauna cazul, dar unii producatori aloca spatiu suplimentar pentru a tine cont de celulele moarte. Este posibil ca acest spatiu sa nu se afiseze la prima utilizare a SSD-ului.

Evaluarile noastre: Cel mai bun SSD extern

ssd extern samsung t5
Cel mai bun SSD usor de utilizat
#1 Samsung T5
Verifica pretul
ssd extern sandisk extreme
Cel mai bun SSD cu viteza excelenta
#2 SanDisk Extreme
Verifica pretul
samsung t7 touch
Cel mai bun SSD cu senzor de amprenta
#3 Samsung T7 Touch
Verifica pretul
samsung t7 portabil
Cel mai bun SSD de dimensiune mica
#4 Samsung T7 portabil
Verifica pretul
ssd adata sc685
Cel mai bun SSD de buget
#5 ADATA SC685
Verifica pretul
wd my passport gen2
Cel mai bun SSD extern cu garantie generoasa
#6 WD My Passport™ Gen2
Verifica pretul

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro