cel mai bun subwoofer

Cel mai bun subwoofer

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun subwoofer

cel mai bun subwoofer
Cel mai bun subwoofer: Ghid de cumparaturi

Cand doriti muzica, va puteti simti vibrati prin corp, doriti un sunet mare de bas. Este greu sa invingi acel bas adanc care zgomoteste in piept cand esti la un concert de arena. Reproducerea acestui sentiment acasa este destul de dura. La urma urmei, nu aveti sistemul masiv de difuzoare al trupei preferate.

Dar nu aveti nevoie de acele difuzoare uriase pentru a oferi o experienta sonora placuta intr-un spatiu precum camera de zi sau masina. Acolo functioneaza excelent un subwoofer de inalta calitate. Va ofera un sunet de bas pe care il puteti simti ca acasa. Cu subwooferul potrivit, puteti chiar sa permiteti vecinilor sa simta basul muzicii preferate.

La Geek, ne mandrim cu cercetarile detaliate pe care le desfasuram in multe categorii de produse, inclusiv subwoofere.

Ce este un subwoofer?

Un subwoofer este un difuzor care produce in primul rand cele mai mici frecvente sonore – basul.

Alte difuzoare dintr-un sistem sunt mai dedicate sunetelor cu frecventa mai mare, astfel incat subwooferul va ofera un echilibru bun in sunetul pe care il creeaza sistemul dvs. general de difuzoare.

Subwooferul se va potrivi adesea in interiorul unei carcase, permitandu-i sa functioneze mai bine. Termenul „subwoofer” se refera la difuzorul rotund din interiorul carcasei sau al cutiei.

De stiut despre subwoofer

Cand comparati subwoofere, merita sa va uitati cu atentie la puterea si dimensiunea soferului. Un subwoofer cu o putere mai mare, dar o dimensiune mai mica a driverului, ar putea oferi acelasi nivel de volum maxim ca un driver mai mare, cu o putere mai mica. Aceasta inseamna ca aceste doua masuratori functioneaza in tandem pentru a oferi nivelul maxim de volum.

Sa discutam mai detaliat aceste doua masuratori importante.

Dimensiunea soferului

Marimea soferului implica masurarea dimensiunii diametrului wooferului. Este obisnuit la un subwoofer la nivel de consumator sa aiba o dimensiune de 6, 8, 10, 12 sau 15 inci. Subwooferele mai mari, pe care le gasiti in principal in setarile audio profesionale, cum ar fi concertele, pot avea 18 sau 21 inci. Dimensiunile mai mari ale driverului vor avea o dimensiune mai mare a cutiei carcasei. Si, asa cum v-ati astepta, dimensiunile mai mari ale driverului duc de obicei la un volum maxim mai mare posibil.

Putere nominala

Puterea nominala pentru subwoofere este masurata in wati. Un subwoofer cu un numar maxim de puteri maxim mai mare va putea oferi un volum mai mare. Este obisnuit sa vezi subwoofere cu puteri cuprinse intre 100 si 4.000 de wati. Un subwoofer cu putere mai mare nu trebuie intotdeauna redat la un volum ridicat, asa ca multi oameni apreciaza versatilitatea oferita de un subwoofer de 500 sau 1.000 de wati.

Tipuri de subwoofer

Luati in considerare cu atentie tipul de carcasa utilizat cu subwooferul (sau subwooferele dvs., deoarece unele unitati pot contine doua). Nu numai ca carcasa va ofera un mijloc sigur de a tine subwooferul, dar calitatea de constructie a carcasei asigura o calitate mai buna a sunetului. O carcasa bine construita, cu margini stranse, adecvate, va directiona corect sunetul subwooferului.

Unii oameni vor alege sa-si construiasca propriile carcase pentru subwoofer. Altii vor achizitiona o unitate care are subwooferul deja in incinta. Un avantaj al crearii propriei incinte este ca il puteti construi pentru a se potrivi intr-un anumit spatiu. Dar daca nu va simtiti confortabil cu acest lucru, cumpararea unei carcase prefabricate asigura o calitate excelenta a sunetului.

Bandpass

O carcasa subwoofer cu bandpass este destul de neobisnuita. Cei care aleg o caseta bandpass cauta sa satisfaca o anumita nevoie de sunet.

Pasul de banda sigileaza subwooferul intr-o singura cutie, apoi foloseste o gura de aerisire intr-o cutie atasata in jurul subwooferului pentru a obtine cu adevarat un sunet de bas imens. Acest tip de carcasa pentru subwoofer nu functioneaza cu toate sunetele de frecventa, deci are o utilitate limitata ca o cutie generala. Dar cand doriti un sunet urias de bas, nimic nu depaseste o carcasa subwoofer bandpass. (Unele modele de subwoofere nu sunt concepute sa functioneze intr-o carcasa bandpass.)

Sigilat

O carcasa subwoofer sigilata este cel mai comun tip disponibil. Producatorii aseaza subwooferul in mijlocul partii din fata a cutiei, pe care il inchid strans in jurul subwooferului.

Veti avea nevoie de un amplificator de inalta calitate cu acest stil de carcasa pentru subwoofer. O carcasa sigilata necesita mai multa putere pentru a actiona subwooferul decat alte tipuri de carcase.

O cutie sigilata produce un sunet de bas placut si curat, dar nu va va oferi basul excesiv in plina expansiune pe care il ofera alte carcase. Ganditi-va la carcasa sigilata pentru subwoofer ca la o optiune buna pentru toate.

Portat

O carcasa subwoofer portata produce si sunete uriase de bas, desi nu chiar ceea ce ofera o cutie bandpass. Include un port (sau ventilatie) si un woofer intr-o singura cutie fata de o cutie sigilata si poate crea sunete de bas mai puternice, cu o putere mai mica.

Daca sunteti in cautarea unui sunet de bas excesiv de profund, cutiile mari portate vor depasi cutiile sigilate. Cu toate acestea, carcasa portata nu va oferi acelasi sunet curat ca o carcasa subwoofer sigilata.

Oamenii carora le plac stilurile de muzica rapide si puternice, cum ar fi rock, heavy metal sau rap, vor aprecia sunetele uriase de bas pe care le vor primi cu o carcasa portata. Cu toate acestea, unii utilizatori se lupta sa formeze sunetul exact cum doresc cu acest tip de cutie.

Preturi

Ca si in cazul majoritatii componentelor hardware legate de tehnologie, cu cat cheltuiti mai mult, cu atat va puteti astepta la mai multe functii si calitate in subwooferul dvs. Chiar daca nu puteti vedea, subwooferele mai putin costisitoare utilizeaza de obicei componente mai ieftine, care nu ofera o calitate audio de top.

Mai putin de 450 RON

Puteti gasi cateva subwoofere foarte elementare in gama de pret sub 450 RON, dar adesea nu vor oferi tipul de calitate a basului pe care il cautati. Aceste subwoofere mai ieftine vor avea, de asemenea, dimensiuni reduse ale driverului si setari de putere maxima reduse.

450 – 1.500 RON

Pentru majoritatea oamenilor care cauta un subwoofer care sa aiba un sunet placut , acesta este tipul de unitate pe care o vor dori. Acesta va oferi o buna calitate si niveluri de volum. Cei care cauta cea mai inalta calitate audio posibila nu vor fi multumiti de aceste subwoofere.

1.500 RON sau mai mult

Puteti cheltui oriunde de la cateva sute de dolari la cateva mii de dolari pentru cele mai bune subwoofere de pe piata . Aceste tipuri de subwoofere vor fi unitati mari, care ofera multa putere si o calitate excelenta a sunetului. Daca va place un sunet excelent, veti primi performante impresionante de la subwooferele din aceasta gama de preturi.

Intrebari frecvente

I. De ce as alege un subwoofer non-rotund?

R. Puteti alege din subwoofere patrate, triunghiulare sau rotunde. Un subwoofer rotund traditional tinde sa emita sunetul mai precis decat alte forme. Cu toate acestea, unora le place modul in care arata un subwoofer patrat sau triunghiular. Unii considera ca un subwoofer patrat ofera un sunet de bas mai puternic decat alte forme. Si unii oameni aleg un subwoofer in forma de triunghi pentru a se potrivi mai bine intr-un anumit spatiu.

I. Care este diferenta dintre un subwoofer pasiv si activ?

R. Alegerea utilizarii unui subwoofer pasiv sau activ va depinde de tipul componentelor sistemului stereo pe care le detineti. Ambele tipuri de subwoofere vor avea de obicei difuzorul subwooferului intr-o incinta. Dar cand utilizati un subwoofer pasiv, va trebui sa aveti un amplificator extern pentru a alimenta subwooferul. Cu un subwoofer activ, carcasa va contine atat subwooferul, cat si amplificatorul.

I. Care este cel mai bun loc pentru a pozitiona subwooferul in camera?

R. Majoritatea oamenilor vor incerca sa plaseze subwooferul pe un perete sau in coltul unei camere pentru a genera mai mult volum. Cu toate acestea, acest tip de plasare ar putea duce la o calitate a sunetului putin mai precisa. Cea mai buna optiune este sa testati subwooferul in cateva locuri diferite din camera dvs. si sa ascultati calitatea sunetului din pozitia principala de sedere. Veti gasi probabil o pozitie care ofera cel mai bun sunet. Asigurati-va ca nu blocati orificiile de aerisire de pe incinta.

I. Cum pot gasi un subwoofer cu un volum ridicat?

R. Tipul de carcasa pentru subwoofer face o mare diferenta in ceea ce priveste volumul sau. O cutie portata ofera o cantitate mare de volum, mai ales atunci cand doriti un bas greu, comparativ cu o cutie sigilata. Cautati o unitate care are un grad ridicat de sensibilitate, care ofera un nivel puternic de volum. In cele din urma, puteti creste volumul subwooferului utilizand un amplificator care are o putere maxima care se potriveste sau depaseste intervalul de putere recomandat al subwooferului.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro