cel mai bun videoproiector

Cel mai bun videoproiector

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun videoproiector

cel mai bun videoproiector ghid cumparaturi
Cel mai bun videoproiector: Ghid de cumparaturi

In lumea cinematografelor casnice, televizoarele 4K primesc o multime de hype, dar daca sunteti in cautarea unei adevarate experiente cinematografice, ar trebui sa luati in considerare obtinerea unui proiector home theater.

Proiectoarele Home Theater au aceleasi clopote si fluiere ca si omologii lor TV, cu o diferenta mare: cu un proiector, puteti viziona cu usurinta emisiunile si filmele preferate pe un ecran de 100 de inci (sau mai mare). Proiectorul functioneaza cu orice sursa de continut, astfel incat sa va puteti bucura de orice, de la transmiterea de videoclipuri la jocuri video pe un ecran urias si totul pentru mai putini bani decat ai cheltui pe un televizor 4K.

Daca sunteti gata sa va ridicati nivelul home theater sau pur si simplu doriti sa inlocuiti proiectorul existent cu un model mai avansat, ati ajuns in locul potrivit! Cititi mai departe pentru tot ce trebuie sa stiti despre proiectoarele home theater. Cand sunteti gata sa cumparati, verificati sau alegeti de asemenea.

Consideratii cheie

Inainte de a incepe sa priviti diferite modele de proiectoare, raspundeti la aceste intrebari pentru a va ajuta sa gasiti modelul ideal pentru stilul dvs. de viata:

Cat de mare este peretele sau ecranul pe care il veti folosi cu proiectorul?

Primul lucru de determinat este dimensiunea ideala a ecranului , deoarece aceasta va fi cea mai importanta caracteristica. Majoritatea proiectoarelor pot crea o imagine de cel putin 100 inci (masurata in diagonala), dar unii pot face pana la 300 inci. Luati in considerare zona de vizionare si cumparati un proiector care functioneaza cu spatiul disponibil.

Cate dispozitive intentionati sa utilizati cu proiectorul?

Majoritatea proiectoarelor home theater au o intreaga suita de optiuni de conectivitate, dar este totusi o idee buna sa va asigurati ca fiecare dispozitiv de care aveti nevoie se va conecta la proiectorul care va place.

Cat de aproape va fi proiectorul de locul in care stai?

Un lucru pe care majoritatea producatorilor de proiectoare nu il mentioneaza in materialele de marketing este cat de zgomotoase pot fi ventilatoarele de proiectoare. In timp ce comparati modele, acordati atentie recenziilor utilizatorilor despre nivelul de zgomot. Unele proiectoare sunt atat de puternice incat pot face dificila auzirea dialogului.

Caracteristici videoproiector

Majoritatea proiectoarelor sunt usor de utilizat; il conectati, conectati o sursa de continut, apasati butonul de alimentare si sunteti gata. Dar daca cautati functionalitati suplimentare sau doar proiectoarele care se diferentiaza de restul, urmariti in special aceste trei caracteristici:

Rezolutie: rezolutia ecranului reprezinta cati pixeli poate afisa un proiector. Proiectoarele de astazi au de obicei o rezolutie nativa de 1920 x 1080 (1080p), in timp ce unele modele avansate accepta 3840 x 2160, altfel cunoscut sub numele de 4K. Daca vedeti un proiector cu o rezolutie nativa mai mica de 1080p, nu il cumparati.

Portabilitate: Majoritatea proiectoarelor sunt facute sa ramana intr-un singur loc, dar cateva modele selectate sunt portabile. Aceste proiectoare sunt de obicei mai scumpe decat cele standard si, in multe cazuri, au rezolutii mai mici. Daca sunteti in cautarea unui proiector portabil, asigurati-va ca faceti cumparaturi cu atentie si cititi amprentele minime despre caracteristicile pe care le accepta. Daca nu aveti nevoie de un proiector mobil, va fi mult mai usor sa gasiti o optiune potrivita.

Luminozitate: Luminozitatea nu este doar despre cat de vibranta poate produce o imagine un proiector, ci si despre cat de intunecata este camera pentru inceput. Proiectoarele se bazeaza pe camere intunecate pentru o calitate ideala a imaginii, asa ca, daca puneti proiectorul intr-o camera care nu este complet intunecata, obtineti cel mai luminos model pe care vi-l puteti permite – este cel cu cel mai mare numar de lumeni.

Accesorii esentiale

In timp ce cumparati proiectorul perfect pentru home theater, nu uitati de accesoriile care completeaza experienta.

Cabluri HDMI foarte lungi – Twisted Veins 100-ft. Cablu HDMI cu Ethernet

Daca montati proiectorul pe tavan sau il puneti in partea din spate a camerei, este posibil sa aveti nevoie de un cablu HDMI foarte lung pentru a va conecta cutia de cabluri sau dispozitivul de streaming. Ne plac cablurile de la Twisted Veins deoarece sunt foarte durabile, sunt accesibile si includ chiar si adaptoare cu unghi drept, astfel incat sa va puteti conecta cu usurinta la televizor, chiar daca este intr-un spatiu ingust sau montat pe perete.

Soundbar – Samsung Harman Kardon 5.1.2 Dolby Atmos Soundbar HW-Q80R cu subwoofer fara fir

Exista o multime de bare de sunet grozave, dar Samsung HW-Q80R se remarca deoarece accepta passthrough 4K HDR, precum si formate surround high-end precum Dolby Atmos, Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio. Aruncati subwooferul wireless si compatibilitatea Alexa si aveti o bara de sunet care va poate controla casa inteligenta si suna excelent facand asta.

Telecomanda universala – Logitech Harmony Smart Control

Logitech are o varietate de telecomenzi universale, fiecare bun pentru anumite cazuri de utilizare – dar modelul lor „jack of all trades” este Harmony Smart Control. Are o telecomanda super-simpla, cu toate butoanele si fara ecran, plus un hub care poate traduce comenzile de la distanta catre toate componentele de home theater si dispozitivele inteligente de acasa. Daca sunteti in cautarea unei telecomenzi pentru a va controla proiectorul, sursa de continut si iluminatul inteligent, acesta este unul.

Preturi

Ieftin: intre 2.000 si 4.000 RON veti gasi proiectoare home theater cu o rezolutie maxima de 1920 x 1080 (1080p). Proiectoarele din aceasta categorie de pret sunt performanti solizi – daca nu va deranjeaza sa renuntati la 4K – si sunt perfecte pentru cinematografele modeste de acasa.

Gama medie: intre 4.000 si 6.000 RON veti gasi proiectoare 1080p de top si cateva optiuni excelente 4K . Fiti deosebit de atenti in aceasta gama de preturi si acordati atentie rezolutiei native a diferitelor modele. Multi care pretind ca accepta 4K pot face acest lucru doar reducand imaginea la 1080p. Daca sunteti in cautarea unui proiector remarcabil, cu adevarat 4K, va trebui sa cheltuiti atat de mult.

Scump: intre 6.000 si 13.000 de lei (da, ai citit bine) vei gasi proiectoare de calitate profesionala. Proiectoarele din aceasta gama de preturi sunt proiectate pentru cinematografele si salile de acasa mari. Nu trebuie sa cheltuiti atat de mult pentru a obtine un proiector excelent pentru casa dvs., dar daca cautati cea mai buna calitate a imaginii disponibila, va va costa.

Sfaturi

  • Planificati sunetul inainte de a cumpara un proiector. In general, proiectoarele sunt foarte bune la video si destul de rele la audio si, in majoritatea cazurilor, acest lucru se datoreaza faptului ca producatorii presupun ca veti aduce propria dvs. solutie audio. Inainte de a pierde bani, ganditi-va unde va sta proiectorul si cum intentionati sa conectati sunetul la un difuzor mai capabil. De exemplu, daca utilizati o bara de sunet , creati un plan pentru trimiterea continutului audio catre bara de sunet si a videoclipului catre proiector.
  • Luati in considerare un proiector cu aruncare scurta daca aveti o zona de vizionare deosebit de ingusta.  Proiectoarele cu aruncare scurta sunt proiectate pentru a fi plasate la cativa centimetri de suprafata pe care proiecteaza. Sunt perfecte pentru salile de conferinte, dormitoarele mici sau orice zona in care doriti un proiector, dar nu au spatiul pentru a pozitiona corect unul de dimensiuni mari.
  • Pastrati un bec suplimentar in jur pentru orice eventualitate. Cand becul proiectorului arde, nu puteti urmari nimic pana nu il inlocuiti, deci reduceti timpul de nefunctionare si pastrati un bec de rezerva sau doua in apropiere.
  • Pastrati la indemana o cutie de aer comprimat. Praful se poate acumula in ventilatoarele de proiector, deci este important sa va curatati proiectorul in mod regulat, cel putin o data la cateva luni, pentru a mentine imaginea buna si pentru a preveni supraincalzirea.

Intrebari frecvente

I. Cat dureaza becurile de obicei in proiectoarele home theater?

R. Depinde. Becurile pentru proiectoare sunt de obicei evaluate dupa numarul de ore pe care le pot dura inainte de a fi nevoie sa fie inlocuite, iar valorile becurilor variaza intre 2.000 si 4.500 de ore. Kilometrajul dvs. va varia, dar, in general, puteti conta cel putin pe un bec care dureaza cateva mii de ore. Conservati durata de viata a becului si opriti intotdeauna proiectorul atunci cand nu il utilizati.

I. Ce este DLP?

R. Procesarea digitala a luminii, cunoscuta sub numele de DLP, descrie modul in care unii proiectoare afiseaza o imagine. Proiectoarele DLP folosesc mii de oglinzi minuscule, in timp ce proiectoarele LCD trimit lumina printr-o prisma pentru a crea o imagine. Proiectoarele DLP produc, in general, o calitate a imaginii mai buna decat proiectoarele LCD, desi unii utilizatori se plang ca rosii nu sunt atat de vibrante pe cat ar putea fi. Proiectoarele DLP sunt putin mai scumpe decat proiectoarele LCD, dar actualizarea calitatii merita de obicei.

I. Pot conecta cutia TV prin cablu la un proiector?

R. Da. Puteti conecta cablul la un proiector cu conditia ca acesta sa aiba iesire HDMI, iar proiectorul sa aiba o intrare HDMI (ambele sunt standard, deci, in majoritatea cazurilor, tot ce aveti nevoie este un cablu HDMI ).

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro