Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
DE CE NOI: GEEK petrece mii de ore examinand, intervievand experti si testand produse pentru a ajuta consumatorii sa cumpere informat. Afla mai multe »
Cand vine vorba de o conexiune la internet acasa, atata timp cat functioneaza, majoritatea oamenilor sunt fericiti. Cu toate acestea, este posibil sa pierdeti unele capacitati ale hardware-ului dvs. de internet daca sunteti doar continut care functioneaza corect.
Cand sunteti in cautarea unui router care sa va impinga performantele de conectivitate la internet, NETGEAR este unul dintre cele mai de incredere nume de marca pentru acest tip de hardware. Cele mai bune routere NETGEAR ofera o serie de caracteristici interesante care va vor ajuta sa aveti cea mai buna experienta posibila pe Internet.
Am compilat acest ghid de cumparare pentru routerele NETGEAR pentru a va ajuta sa faceti cea mai inteligenta alegere atunci cand achizitionati un nou router.
Router NetGear vs. Router de la furnizor
Un router este o componenta hardware care gestioneaza conexiunea la internet pentru casa sau afacerea dvs. Transmite date de pe internet catre diferitele dispozitive de acasa si ofera securitate impotriva utilizatorilor neautorizati.
Este posibil sa fiti un pic confuz cand va ganditi la routerele Netgear. S-ar putea sa va intrebati daca aveti de fapt nevoie de un router, mai ales daca conexiunea la internet functioneaza deja. Si, desi este adevarat ca nu este nevoie sa cumparati un router Netgear daca conexiunea la internet este deja functionala, un router va poate oferi viteza si caracteristici mai mari.
Sa descompunem hardware-ul folosit pentru a accesa o conexiune la internet:
Modem: Cand va inscrieti pentru acces la internet, furnizorul dvs. de servicii de internet (sau ISP) va va oferi, inchiria sau vinde un modem. Aceasta bucata de hardware traduce semnalele provenite si trimise catre hardware-ul ISP, permitand dispozitivelor dvs. sa utilizeze datele. In esenta, modemul este poarta de intrare a datelor care intra si ies din casa ta.
Router separat: daca ISP-ul dvs. va ofera un produs numai pentru modem, aveti nevoie de un router separat. Modemul gestioneaza conexiunea la internet, in timp ce routerul permite dispozitivelor dvs. sa obtina acces la date prin gestionarea conexiunii la modem. Daca modemul furnizat de ISP este doar un modem, este posibil ca ISP sa fi inchiriat sau sa va fi furnizat un router.
Combinatie modem / router: In alte cazuri, modemul de la ISP este o combinatie modem / router. Oamenii cu nevoi de baza intr-o conexiune la internet vor putea supravietui bine cu acest tip de configurare.
In loc sa va bazati pe echipamentul pe care il furnizeaza ISP-ul dvs., este posibil sa doriti mai multe functii in router, cum ar fi o gama wireless mai mare si transmisii de date mai rapide. Routerele NETGEAR ofera adesea caracteristici mult superioare modelelor inferioare, care sunt tarif standard pentru ISP.
Cunoasterea routerului NetGear
Desi modelele variaza, routerul dvs. NETGEAR va avea multe parti comune cu majoritatea celorlalte routere. Routerul in sine este, in general, o cutie usoara, din plastic, de obicei de dimensiunea unei carti brosate. Iata cateva dintre diferitele parti ale routerului:
Antene: un router NETGEAR fara fir va avea doua pana la mai multe antene. Acestea sunt bucati groase de plastic, de cativa centimetri lungime. Urmarind aceste antene in directii diferite, puteti controla intervalul si pozitionarea semnalului WiFi.
Porturi Ethernet: Desi conectivitatea wireless este din ce in ce mai mare in zilele noastre, majoritatea routerelor au inca cateva porturi Ethernet. Modemul este de obicei conectat direct la router printr-un cablu Ethernet, iar alte dispozitive din apropiere pot profita de viteza rapida a Ethernet-ului prin cablu.
Luminile LED: routerul dvs. NETGEAR va avea mai multe lumini LED pe partea din fata. Acestea indica starea de alimentare, conexiunea la internet, conexiunile Ethernet si activitatea WiFi.
Cablu de alimentare: Fiecare router este livrat cu un cablu de alimentare care se conecteaza la o priza obisnuita de perete.
Buton WPS: un buton WPS va permite sa faceti o conexiune la router fara a fi nevoie sa introduceti o parola. Unele dispozitive inteligente de acasa care nu au un ecran de afisare se conecteaza la retea cu butonul WPS.
Alte parti: In functie de modelul de router NETGEAR pe care il utilizati, este posibil sa aveti alte piese disponibile. Acestea pot include lucruri precum un port USB, alte porturi de date sau un buton de resetare.
Conditii de stiuit cu routerele Wi-Fi
Routerele pot trimite date fie fara fir, utilizand o retea WiFi, fie printr-o conexiune prin cablu, utilizand un cablu Ethernet. Majoritatea routerelor pot utiliza simultan ambele tipuri de conexiuni.
Tipul de router pe care il utilizati determina viteza de transmitere a datelor si tipul de dispozitive care se pot conecta la acesta. Am enumerat cateva lucruri pe care ar trebui sa le intelegeti atunci cand comparati diferite routere NETGEAR.
Dual vs. single bands: un router dual band este capabil sa trimita un semnal wireless pe una sau ambele frecvente wireless in acelasi timp, 2,4 GHz si 5G Hz. Routerele cu banda dubla sunt mai scumpe, dar semnalul catre orice dispozitiv este in general mai fiabil. Routerul comuta automat traficul intre benzi, mentinand performanta pe fiecare banda la niveluri optime. Utilizatorii avansati pot forta, de asemenea, dispozitivele sa utilizeze anumite benzi, astfel incat latimea de banda poate fi rezervata pentru anumite utilizari. Ruterele cu o singura banda utilizeaza doar o singura banda, de obicei de 2,4 GHz.
Mbps: acest acronim reprezinta megabiti pe secunda si se refera la viteza de transmisie a datelor a routerului. Aceasta viteza este, de asemenea, cunoscuta sub numele de latime de banda pentru router. Numere mai mari de latime de banda asigura o transmisie mai rapida a datelor. Intelegeti ca daca aveti mai multe persoane conectate la acelasi router, acestea impartasesc viteza de transmitere a datelor. Routerul va imparti semnalul intre toate dispozitivele conectate. Ganditi-va la el ca la un furtun de gradina – cu cat sunt mai multe ramuri in furtun, cu atat este mai mica presiunea apei la orice ramura data.
Gama: Gama retelei se refera la distanta pe care va fi trimis semnalul. Daca semnalul trece prin pereti sau podele, raza dvs. de actiune va fi redusa. Puterea semnalului (si, prin urmare, intervalul) este una dintre cele mai importante caracteristici de cautat intr-un router. Daca aveti o casa mare sau o multime de interferente structurale intre router si dispozitive, veti avea nevoie de un router cu o autonomie mai mare.
Standarde: Fiecare router transmite date utilizand unul sau mai multe „standarde”, desemnate printr-un cod 802.11. La momentul redactarii acestui articol, cel mai nou standard este 802.11n. De asemenea, puteti gasi routere folosind 802.11g, 802.11b, 802.11a si 802.11ac. Majoritatea routerelor noi pot gestiona mai multe standarde. Daca nu sunteti sigur daca un router va satisface nevoile, comparati standardele sale cu standardele enumerate pe dispozitivele dvs.
WPA si WEP: aceste acronime se refera la tipul de securitate utilizat pentru a va proteja datele transmise fara fir. Cand aveti oricare dintre aceste protocoale de securitate activate, reteaua va cripteaza datele pe masura ce sunt trimise, asigurandu-va ca utilizatorii neautorizati nu pot accesa datele.
Preturi router NetGear
Chiar daca routerele indeplinesc aceeasi functie de baza de a va conecta la modemul ISP, ele ofera destul de multe caracteristici diferite. Seturile de caracteristici si puterea semnalului sunt, in general, diferentiatori in preturile routerului.
Mai putin de 400 RON: cel mai de baza tip de router wireless va avea cele mai mici viteze de transfer de date. Daca utilizati internetul numai pentru e-mail si navigarea de baza pe web, iar casa dvs. nu este plina de dispozitive conectate, este posibil sa nu aveti probleme cu utilizarea unui router ieftin. Cele mai multe routere ieftine vor fi routere cu o singura banda.
400 pana la 1.000 RON: un router de nivel mediu va oferi viteze bune de transfer de date care functioneaza bine pentru aplicatiile cloud. Nu va fi la fel de rapid ca cele mai scumpe routere, dar aceste viteze sunt adecvate pentru multi oameni. Majoritatea routerelor mid-range pot accepta mai multe conexiuni simultan. Multe routere din aceasta clasa sunt dual-band.
Mai mult de 1.000 RON: un router wireless la un pret ridicat va avea rate de transfer de date de mare viteza. Acest lucru face ca aceste routere sa fie o alegere excelenta pentru cei care doresc sa ruleze streaming video sau sa joace jocuri printr-o conexiune WiFi. Ruterele scumpe ofera, de obicei, compatibilitate cu cel mai mare numar de standarde wireless si permit cel mai mare numar de conexiuni simultane.
Intrebari frecvente
I. De ce am nevoie pentru a-mi conecta routerul?
R. Ruterul trebuie sa se conecteze mai intai la un modem. Modemul este dispozitivul care aduce serviciul de internet in casa ta. Routerul pune apoi acel semnal la dispozitia mai multor dispozitive din casa. Pentru a conecta routerul la modem, cel mai probabil veti folosi un cablu Ethernet. Majoritatea routerelor NETGEAR sunt livrate cu un cablu in interiorul cutiei.
I. Ce inseamna sa ma conectez la routerul meu NETGEAR?
R. Cand doriti sa modificati setarile de pe router, trebuie sa va conectati la hardware. Routerul in sine nu are un ecran de afisare sau butoane de control, deci trebuie sa va conectati la router de pe un computer sau dispozitiv mobil. Veti introduce o adresa HTTP intr-un browser web pentru a accesa fereastra de setari a routerului, apoi veti introduce un nume de utilizator si o parola. Este afisat ecranul de configurare a routerului, care va permite sa faceti modificari. Consultati ghidul de utilizare al routerului pentru instructiuni detaliate.
I. De ce reteaua routerului meu pare sa produca incarcari si descarcari lente de date?
R. Ruterele pot accepta conexiuni de pe mai multe dispozitive simultan. Cu toate acestea, cu cat mai multe dispozitive sunt conectate si functioneaza activ, cu atat fiecare dispozitiv va rula mai lent. Acest lucru se intampla deoarece routerul trebuie sa aloce resurse tuturor dispozitivelor, distribuind latimea totala de banda disponibila. In plus, transferurile de date cu routerul vor merge mai repede atunci cand sunteti conectat la router cu un cablu, mai degraba decat sa rulati prin WiFi. In cele din urma, ruterul dvs. poate parea sa ruleze incet atunci cand problema exista de fapt cu furnizorul dvs. de internet.
I. Ar trebui sa-mi schimb parola routerului?
R. Schimbarea parolei de pe router dupa instalare este intotdeauna o idee buna. Routerul este livrat cu o parola generica, simpla, pe care unii oameni ar putea sa o ghiceasca sau chiar sa caute pe internet. Daca cineva castiga acces la routerul dvs., el sau ea ar putea cauza probleme capacitatilor dvs. de acces la internet modificand setarile de pe router. Urmati instructiunile cu routerul Netgear pentru a afla cum sa schimbati parola.
Lasa-ne un feedback
Spuneti-ne daca acest articol v-a fost util. Acesta este modul in care ne putem evalua si imbunatati.
Acest site foloseste cookie-uri pentru a va furniza o experienta mai buna. Daca continuati navigarea sunteti de acord cu politica cookies.Sunt de acord