cel mai bun soundbar

Cel mai bun soundbar

205
Ore
Research
74
Produse
Evaluate

Daca televizorul dvs. nu are impact in departamentul de sunet, nu sunteti singurul: aproape toate seturile moderne, indiferent de dimensiune, au difuzoare slabe integrate in cadre din ce in ce mai subtiri. Dar, din fericire, doar adaugarea unui soundbar la configurare este o modalitate usoara de a obtine o experienta de vizionare mai captivanta si mai placuta. Cel mai bun soundbar impacheteaza un sunet impresionant intr-un pachet autonom suficient de mic pentru a sta in fata sau sub televizor. Nu exista cabluri si nici difuzoare surround separate care sa inghesuie camera.

Inainte de a cumpara, trebuie sa tii cont de cateva lucruri. Luati in considerare dimensiunile televizorului dvs. pentru a afla cat de mare trebuie sa fie noul dvs. soundbar. Nu doriti ca ecranul sa fie obscur, dar, din nou, ar putea parea ciudat, in parteneriat cu un soundbar imens cu un televizor mic. Cautati dimensiunile si comparati latimea soundbar-ului cu cea a televizorului dvs. De asemenea, verificati inaltimea – daca trebuie sa plasati bara de sunet in fata televizorului, nu doriti ca aceasta sa ascunda jumatate din imagine.

Apoi, caracteristici si conectivitate. Multe bare de sunet moderne ofera subwoofere fara fir, conectivitate Bluetooth, intrari HDMI compatibile 4K pentru o consola de jocuri sau player Blu-ray 4K, iesiri HDMI compatibile ARC si eARC si chiar accepta sunet Dolby Atmos cu difuzoare activate. Ganditi-va la continutul pe care il veti vizualiza si la sursele pe care le veti conecta. Daca urmariti doar programul Freeview, multe dintre aceste tehnologii vor fi redundante. Insa, daca urmariti filme pe platforme precum Netflix si Amazon Prime Video in 4K HDR, veti dori sa stoarceti cea mai buna calitate audio posibila pentru a va asigura ca continutul dvs. suna la fel de bine pe cat arata.

Pentru o imagine de ansamblu completa, consultati ghidul nostru despre cum sa alegeti si configurati un soundbar.

Mai jos, am adunat un top 10 pentru a gasi cel mai bun soundbar pentru o gama de bugete diferite. Toate acestea iti vor sustine jocul audio cu o configurare fara probleme. Bucurati-va.

Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.

Cel mai bun soundbar: Pareri si Recomandari

#1

Sonos Arc

De ce ne place

  • Formate de sunet: Dolby Digital 5.1, Dolby Atmos, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
  • Conectivitate: 1 x HDMI eARC, 1 x digital optic, Wi-Fi, Ethernet
  • Control vocal: Amazon Alexa, Google, Asistent
  • Dimensiuni: 8,7 x 114 x 12cm (HxWxD)

Dolby Atmos convingator. Dinamic, detaliat si bun. Toate functiile inteligente Sonos obisnuite.

Muzica ar putea fi proiectata mai bine. Depinde foarte mult de specificatiile televizorului.

Descriere produs

Soundbar-urile nu sunt un teritoriu nou pentru Sonos, dar Arc este primul soundbar al marcii care este pe deplin compatibila cu Dolby Atmos . Acesta inlocuieste Playbar si Playbase. Un partener bun pentru televizoarele de 55 inci si mai mult, Arc poate fi asezat direct pe mobila sau montat pe perete cu un suport optional.

Pe bara exista controale de redare / pauza si volum sensibile la atingere, cu LED-uri care indica starea si cand vorbiti cu asistentul Google integrat sau Amazon Alexa. Conectivitatea include AirPlay 2 , Ethernet si eARC pentru Dolby Atmos de la televizoare compatibile.

Sonos Arc foloseste 11 drivere pentru a va crea campul de sunet, dintre care mai multe sunt inclinate in camera pentru a respinge sunetul de pe pereti si tavan. Totul se adauga la una dintre cele mai convingatoare performante Atmos pe care le puteti obtine dintr-un soundbar.

Esti transportat in centrul actiunii. Efectele surround sunt amplasate in mod expert si sunetul are si un mare dinamism si o greutate buna. Pe plan, este frumos echilibrat daca doriti doar sa ascultati muzica, desi ar putea suna putin mai direct. Dar, fara indoiala, aceasta este o bara de sunet extrem de impresionanta pentru bani.

#2

JBL Bar Studio

De ce ne place

  • Formatul sunetului: JBL Surround Sound
  • Streaming: Bluetooth v4.2
  • Putere maxima: 30W
  • Conectivitate: 1 x HDMI ARC
  • Dimensiuni: 6 x 61 x 9cm (HxWxD)

Sunet solid si puternic. O multime de bas. Gama buna de caracteristici.

Rigid la volume mai mari. Nu este grozav cu muzica.

Descriere produs

Exista niste bare de sunet fine pentru bani putini, iar acest JBL demonstreaza asta. Sunetul este solid si puternic; conectivitatea include o singura iesire HDMI activata ARC, o intrare digitala optica si Bluetooth.

De asemenea, calitatea constructiei este buna – este clar ca JBL a creat acest model la standardele sale obisnuite de modernitate estetica. Avand in vedere dimensiunea sa minuscula (are o lungime de 60 cm si o inaltime de 6 cm), scara sunetului JBL este putin restrictionata, dar ofera totusi un sunet increzator, cu o multime de detalii, dialog clar si bas puternic si bogat la capatul inferior.

De asemenea, primiti JBL Surround Sound, o tehnologie interna conceputa pentru a reproduce sunetul infasurat al unui sistem 5.1 – dovada suplimentara ca aceasta bara de sunet vizeaza sa depaseasca limitarile impuse de dimensiunea sa.

S-ar putea sa nu fie un lider de piata, dar aceasta este un soundbar bun pentru un jucator impresionant pentru gama de preturi medie. Daca doriti un upgrade complet la difuzoarele anemice ale televizorului, nu puteti gresi cu acest soundbar.

#3

Sennheiser Ambeo Soundbar

De ce ne place

  • Formate de sunet: Dolby Atmos si DTS: X sunet surround
  • Conectivitate: 4 x HDMI, digital optic, linie RCA in
  • Streaming: Bluetooth
  • Subwoofer: Nu
  • Dimensiuni: 14 x 127 x 17cm (HxWxD)

Sunet bogat, echilibrat. Dinamica excelenta. Efect surround impresionant.

Mare. Trebuie pozitionat bine.

Descriere produs

Ambeo Soundbar este primul difuzor pentru consumatori Sennheiser si este o propunere pentru cel mai bun soundbar – un model premium plin de caracteristici, inclusiv Dolby Atmos si suport DTS: X , trecere 4K HDR (toate acestea sunt utile daca folosesti Netflix si / sau Amazon ca sursa principala de filme si emisiuni TV). De asemenea, primiti calibrarea automata si patru intrari HDMI, plus Bluetooth si suport pentru Chromecast.

Cu o latime de 127 cm si o inaltime de 14 cm, este cu siguranta o bestie. Rezultatul este ca Sennheiser ofera un sunet suficient de mare pentru a nu avea nevoie de propriul sau subwoofer extern, cu dialog clar, direct si detalii si subtilitate. Modul in care propaga sunetul in jurul tau creeaza o atmosfera grozava si te atrage cu adevarat in actiune.

Pentru a obtine efectul Dolby Atmos complet, va trebui sa-l montati pe perete sau sa pozitionati bara de sunet pe raftul superior, astfel incat difuzoarele sa nu fie obstructionate. Merita totusi efortul.

Pentru cei care doresc un sunet 3D convingator fara difuzoare, acesta este cel mai bun soundbar cu un pret premium pe care l-am testat vreodata.

#4

JBL Bar 5.0 MultiBeam

De ce ne place

  • Formate de sunet: MultiBeam, Dolby Virtual Atmos
  • Subwoofer: Nu
  • Conectivitate: intrare HDMI, iesire HDMI (compatibil HDCP 2.3, eARC si 4K HDR passthrough), Ethernet, optic
  • Streaming: Bluetooth, Apple AirPlay, Google Chromecast
  • Dimensiuni: 5,8 x 71 x 10cm (HxWxD)

Prezentare mare. Dolby Virtual Atmos. Optiuni multi-camera.

Ar putea fi mai detaliat. Expresie dinamica slaba.

Descriere produs

Bara de sunet JBL este cea mai apropiata de experienta sonora pe ecranul mare, fara a va aglomera lounge-ul cu separatoare. 5.0 MultiBeam este accesibil fara sa te simti ieftin, ceea ce este o realizare. Este suficient de mic pentru a se incadra sub aproape orice televizor, dar se simte solid si bine construit. Si se incadreaza foarte mult in dimensiunile sale modeste: exista cinci drivere de pista de 48 x 80 mm, completate de patru radiatoare pasive de 75 mm si o grila care merge de la ureche la ureche, cu inca doua drivere pe capota pentru a oferi efecte de inaltime.

Foloseste Dolby Virtual Atmos mai degraba decat afacerea reala, dar reuseste totusi sa umple o camera cu sunet. Calitatea sunetului este remarcabila, fara margini aspre deloc, chiar si atunci cand o intoarceti drept in sus. Am putea cere mai multa claritate si detalii, in special in ceea ce priveste frecventele considerabile ale basului si un raspuns mai deschis al inaltimilor, dar aceasta este o prezentare plina de corp, care este putin probabil sa va oboseasca, chiar si atunci cand ascultati la volum mare.

Daca aveti o camera mare de umplut, dar doar suficient spatiu pentru o bara de sunet in loc de separare, aceasta ar putea fi solutia ideala.

#5

Sony HT-ST5000

De ce ne place

  • Format sunet: Dolby Digtial, Dolby Atmos
  • Conectivitate: 3 x intrare HDMI, 1 x iesire HDMI
  • Streaming: Bluetooth
  • Audio de inalta rezolutie: PCM 96k / 24 biti
  • Subwoofer: Da
  • Dimensiuni: soundbar 8 x 118 x 14,5cm (HxWxD), subwoofer 40 x 25 x 43cm (HxWxD)

Integrare excelenta. Bas greu. Efect impresionant Dolby Atmos.

Telecomanda ar putea fi proiectata mai bine.

Descriere produs

Soundbar-urile Dolby Atmos sunt rare, dar Sony HT-ST5000 se intampla sa fie unul dintre ele. Face coloanele sonore ale filmului atat de captivante incat vei crede ca esti in film. HT-ST5000 este fantastic – imperecheaza un sentiment real al inaltimii (datorita driverelor sale inflacarate) cu o calitate a sunetului sofisticata.

Numarul de caracteristici pe aceasta bara de sunet Sony este impresionant si cu trei intrari HDMI, USB, Bluetooth si suport audio de inalta rezolutie. De asemenea, puteti transmite muzica catre acesta fara fir prin Wi-Fi sau conexiunea Bluetooth 4.1. Spotify Connect este, de asemenea, incorporat, la fel ca Google Chromecast pentru utilizatorii Tidal sau Google Play Music. Are chiar si un buton dedicat „Serviciu muzical” pe telecomanda, care poate relua automat redarea Spotify daca ascultati pe smartphone.

Designul telecomenzii este cam agitat, dar asta este intr-adevar singura noastra durere. Daca ati cautat o modalitate fara probleme de a va aduce Dolby Atmos in casa si bugetul dvs. nu se va extinde pana la Sennheiser Ambeo, aceasta este o optiune fantastica.

#6

Harman Kardon Citation

De ce ne place

  • Conectivitate: HDMI ARC, auxiliar de 3,5 mm, digital optic
  • Streaming: Bluetooth 4.3, Wi-Fi, Apple AirPlay
  • Audio de inalta rezolutie: 24 biti / 96 kHz
  • Dimensiuni: 6,5 x 79 x 13cm (HxWxD)

Sunet echilibrat, usor de ascultat. Efecte spatiale bune. Face parte dintr-o familie solida cu mai multe camere.

Lipseste sincronizarea si dinamica.

Descriere produs

Daca detineti deja difuzoare inteligente din gama Citation Harman Kardon, aceasta bara de sunet se va conecta fara efort. Si chiar daca nu, Harman Kardon Citation este inca o bara de sunet fina in sine.

Foloseste difuzoare frontale si laterale pentru a incerca sa obtina un efect 5.1 sau le puteti opri pentru a le asculta in stereo. Acreditarile sale de streaming includ Bluetooth, Chromecast si Apple AirPlay prin Wi-Fi. Nu este inundat de conexiunile fizice, dar sunt destule aici pentru a continua, inclusiv o priza HDMI ARC .

Are un design atractiv, curat si neutru, iar aspectul sau se reflecta in calitatea sunetului oferita. Ofera sistem surround, dar aceasta bara de sunet este, de asemenea, distractiva. Nu exista margini aspre, iar Harman Kardon ofera o cantitate satisfacatoare de bas. Aveti chiar un sentiment decent de scufundare atunci cand vizionati filme.

Daca bugetul dvs. nu se poate intinde la liderii clasei, cum ar fi Sonos Arc, atunci Harman Kardon este o alternativa solida.

#7

Sony HT-G700

De ce ne place

  • Formate de sunet: Dolby Atmos, DTS: X
  • Conectivitate: 1 x HDMI (eARC), 1 x intrare HDMI, Bluetooth
  • Dimensiuni (HxWxD): 6 x 98 x 11cm (bara); 39 x 19 x 40cm (subwoofer)
  • Putere: 400W

Sunet mare, greu. Efect Atmos impresionant. Solid si elegant.

Lipsa de claritate. Fara functionalitate de streaming.

Descriere produs

Daca aveti un buget restrans, Sony HT-G700 ar putea fi bara de sunet pentru dvs. Nu este cel mai ieftin, dar are un sunet calitativ si vine cu un subwoofer wireless, intrare HDMI si suport atat pentru Dolby Atmos si DTS: X .

Motorul Surround Vertical Sony si tehnologiile S-Force Pro Front Surround se combina pentru a produce un peisaj sonor Dolby Atmos convingator, in timp ce un subwoofer puternic adauga multa greutate exploziilor mari. Sonos’s Arc ofera o experienta Atoms si mai convingatoare, dar este mai scumpa.

Singurele lucruri din „impotriva coloanei sonore” sunt o usoara lipsa de claritate si absenta oricarei functii reale de streaming muzical.

Deci, daca doriti un kit dedicat de home cinema la un buget, HT-700 cu sunet puternic ofera o performanta serioasa cinematografica la un pret frumos.

#8

Sonos Playbar

De ce ne place

  • Formate de sunet: Dolby Digital 5.1
  • Conectivitate: 1 x digital optic, Ethernet, Wi-Fi
  • Control vocal: Nu
  • Dimensiuni: 8,5 x 90 x 14cm (HxWxD)

Ofera o experienta Sonos geniala. Scena sonora larga, profunda si detaliata.

Nu exista conexiuni HDMI. Fara suport DTS.

Descriere produs

Sonos Arc (in partea de sus a acestei liste) este unul dintre cele mai bune soundbar-uri pe care le-am testat-o ​​si a ajuns pe scena ca inlocuitor pentru Playbar. Acesta este motivul pentru care nu veti gasi prea multe stocuri din acest model, asa ca atunci cand vedeti unul de vanzare, fiti rapid!

Ofera multe dintre aceleasi caracteristici inteligente Sonos ca Arc, dar intr-un pachet mult mai mare. Conectivitatea este limitata la o intrare optica, deci nu ofera aceeasi flexibilitate. Cu toate acestea, aveti in continuare acces la experienta excelenta a utilizatorului Sonos.

Cel mai impresionant aspect al Playbar-ului este scena sonora larga si expansiva, care face o treaba excelenta de a umple camera cu o cantitate surprinzatoare de greutate a basului. De asemenea, este foarte frumos realizat si poate fi montat pe perete folosind suportul optional sau asezat plat in fata televizorului.

Aceasta Playbar va reda tot (cu exceptia pieselor audio de inalta rezolutie) pe care le-ati stocat pe computer sau pe dispozitivul NAS; puteti trimite sunet direct de pe un telefon sau tableta Android sau iOS; si se conecteaza la radio pe internet prin Spotify si multe altele.

#9

Sony HT-SF150

De ce ne place

  • Conexiuni: HDMI, optice, USB, ARC
  • Conectivitate: versiunea Bluetooth 4.2
  • Formate de sunet: Dolby Digital, Dolby Dual mono, LPCM 2ch
  • Dimensiuni: 6,4 x 8,8 x 90cm (HxWxD)

Arata si se simte premium. Scara si latime impresionante. Ieftin.

Prezentare usor inabusita. Ar putea avea mai multa putere.

Descriere produs

Daca sunteti in cautarea unui pas simplu si constructiv in sunetul de la difuzoarele incorporate ale televizorului dvs., SF150 de la Sony ofera o imbunatatire sonora semnificativa pentru o cheltuiala redusa. Intr-adevar, nu exista aproape nicio alta competitie care sa merite luata in considerare pentru sub 500 de lei.

In ciuda pretului sau scazut, SF150 este un soundbar bine construit si nu ar arata rau asezat sub un televizor care costa de cateva ori pretul sau. Alaturi de HDMI ARC, are o intrare optica care accepta Dolby Digital , Dolby Dual mono si LPCM 2ch. Exista, de asemenea, un port USB si conectivitate Bluetooth 4.2 pentru redarea muzicii de la o sursa externa.

SF150 are, de asemenea, tehnologia Sony Surround Front Surround, care aplica procesarea pentru a oferi impresia acustica a unei scene sonore mai cuprinzatoare. Desi nu exista nicio inlocuire pentru sunetul surround, acesta adauga un sentiment dramatic de greutate si separare.

Din punct de vedere sonor, SF150 picteaza cu apasari destul de largi, ceea ce inseamna ca dialogul poate simti uneori o atingere inabusita, iar tranzitorii nu au impact, dar ar trebui sa fie o surpriza la acest pret aproape ridicol de scazut. Oricine doreste un soundbar muzical, detaliat, trebuie sa vizeze un model mai sofisticat. Totusi, aceasta bara bugetara este ideala pentru cei care cauta o imbunatatire rapida si usoara a televizorului lor.

#10

Samsung HW-Q800A

De ce ne place

  • Conexiuni: eARC, HDMI, optic
  • Formate de sunet: Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS: X, LPCM 8Ch, Bluetooth 4.2, AirPlay 2
  • Dimensiuni: (hwd) 6 x 98 x 11,5cm (bara); 40 x 21 x 40cm (sub)

Prezentare spatioasa. Sub greutate, articulat. Gama buna de caracteristici.

Ar putea fi mai perspicace. Canalul de inaltime nu are precizie.

Descriere produs

Daca apreciati cu adevarat capatul scazut al spectrului sonor, atunci este necesara o bara de sunet cu o sub-separare. Cu toate acestea, foarte putine soundbar-uri functioneaza la fel de bine ca Q800A de la Samsung, cu un sunet muscular, plin de bas, toate continute intr-un pachet relativ mic.

Deci, ce se ascunde sub grila? Peste marginea frontala a barei de sunet principale sunt trei canale orientate in fata, iar in partea de sus sunt doua tweetere orientate in sus, care ofera canale de inaltime pentru formatele Dolby Atmos si DTS: X, in timp ce sub-ul de dimensiuni modeste are un driver de 20 cm cu difuzor lateral si portul spate, pentru un canal 3.2.1 capabil, cu un sunet cinematic articulat.

Si, daca se intampla sa detineti un televizor Samsung , puteti imbunatati performantele sonore ale Q800A folosind o noua functie numita „Q-Symphony”, care permite difuzoarelor interne ale televizorului sa functioneze impreuna cu bara de sunet pentru a adauga mai multa inaltime si spatiu teren sonor.

Nu numai ca Q800A ofera performante generale puternice, dar are si un set larg de caracteristici. Pe langa doua porturi HDMI (unul echipat cu eARC) si o intrare optica, exista Bluetooth si, odata conectat la Wi-Fi, puteti transmite in flux prin Spotify Connect si AirPlay 2, toate acestea putand fi controlate cu asistentul Amazon Alexa incorporat.

Q800A are un pret pentru a concura direct cu Sonos Arc si, in timp ce acesta din urma este mai clar si mai precis, Samsung ofera o ascultare prezenta si convingatoare, precum si un simt epic al scarii si basului.

Ghid de cumparaturi

Cel mai bun soundbar

soundbar ghid cumparaturi
Cel mai bun soundbar: Ghid de cumparaturi

Televizoarele au evoluat si s-au imbunatatit cu pasi mari in ultimii ani, oferind mai multi pixeli si o calitate a imaginii mai buna cu fiecare noua generatie. Cu toate acestea, un lucru nu s-a schimbat, chiar si in plina revolutie 4K: difuzoarele incorporate de pe televizoarele moderne suna la fel de subtiri ca intotdeauna.

Din fericire, exista o solutie pentru asta: soundbars. Soundbar-urile sunt difuzoare subtiri, dreptunghiulare, care se conecteaza la televizor si la sursa dvs. de continut, oferind un sunet mult imbunatatit. Soundbar-urile se amesteca cu usurinta cu orice decor pentru casa, iar cele mai multe pot fi chiar montate pe perete.

Piata soundbar-ului in sine este destul de diversa. Modelele variaza de la unitati mici, care sunt perfecte pentru o camera de dormit pana la boxe masive care creeaza medii de sunet surround virtual. Alegerea celui potrivit pentru dvs. va fi o chestiune de a va echilibra propriile nevoi cu setul de functii potrivit, asa ca cititi mai departe pentru cele mai bune sfaturi despre gasirea celui mai bun soundbar.

Consideratii cheie

Inainte de a incepe sa examinati functii specifice, luati in considerare cum si unde veti utiliza bara de sunet. Incepeti cu aceste intrebari.

Cat de mare este camera ta TV?

Veti dori sa va asigurati ca bara de sunet pe care o cumparati este suficient de puternica pentru camera in care va uitati la televizor. Barele de sunet mai mici si mai putin puternice au de obicei doar doua difuzoare stereo. Barele de sunet mai mari si mai puternice au mai multe difuzoare si includ de obicei un subwoofer. Numarul difuzoarelor este de obicei notat in descrierea produsului, urmat de un „.1” daca are un subwoofer. De exemplu, o bara de sunet 5.1 sau 7.1 va avea cinci sau sapte difuzoare in interior si va include un subwoofer.

Iti plac filmele si televizorul cu sunet surround?

Daca sunteti un amator de home theater, este posibil sa doriti o bara de sunet compatibila cu formatele de sunet surround. Daca acesta este cazul, asigurati-va ca cel pe care il cumparati accepta sunetul surround virtual. Multe includ chiar si difuzoare up-firing, care pot propaga sunetul in jurul camerei dvs. TV.

Veti obtine un subwoofer cu fir sau fara fir?

Cele mai multe bare de sunet includ un subwoofer, astfel incat sa poata produce un sunet bogat cu suficient bas. Unele subwoofere necesita o conexiune prin cablu la soundbar, care va poate limita optiunile de plasare. Prin urmare, daca va puteti permite, va recomandam sa obtineti un soundbar cu un subwoofer fara fir.

Caracteristici soundbar

Pe masura ce comparati sunetele, tineti ochii deschisi pentru aceste caracteristici. Acestea sunt functionalitatile care diferentiaza cei mai performanti performanti de multime.

  • Asistenta Bluetooth: majoritatea oamenilor cumpara bare de sunet pentru a-si face sunetul mai bun la televizor , dar un soundbar bun poate fi excelent si pentru a asculta muzica. Daca aveti o multime de muzica pe telefon – sau doar un serviciu de streaming bun sau doua – obtineti un soundbar care accepta streamingul wireless al muzicii dvs. prin Bluetooth.
  • Sunet surround virtual: Doar pentru ca primesti o bara de sunet nu inseamna ca trebuie sa renunti la sunetul surround! Multe bare de sunet accepta sunetul TV in sunet surround, folosind difuzoare incorporate suplimentare pentru a crea sunet surround virtual prin respingerea sunetului de pe pereti, pentru a-l face sa para ca vine din directii diferite. Surround-ul virtual nu este la fel de captivant ca sunetul surround multi-difuzor traditional , dar pentru majoritatea oamenilor este suficient de bun.
  • Difuzoare prin satelit: unele bare de sunet includ doua difuzoare wireless suplimentare pentru a fi utilizate drept canale surround spate. Daca sunteti cu adevarat interesat de sunetul surround si doriti o solutie putin mai buna decat surround-ul virtual, dar nu la fel de scump ca un sistem complet, cumpararea unui soundbar cu difuzoare prin satelit poate fi un compromis ideal.

Accesorii esentiale

Nu uitati sa ridicati cablurile potrivite cu bara de sunet, impreuna cu un kit de gestionare a cablurilor pentru a mentine totul in ordine. Iata preferatele noastre.

Cablu HDMI: cablu HDMI impletit de la eMAG

Unul dintre marile secrete ale industriei home theater este ca majoritatea cablurilor HDMI sunt aceleasi – toate transporta semnale audio si video intre componentele dvs. Acestea fiind spuse, este intotdeauna o idee buna sa obtineti cablu impletit, astfel incat sa aveti un strat suplimentar de protectie, care sa va impiedice sa se sparga sau sa se deterioreze. Cablurile HDMI impletite de pe eMAG sunt optiunea noastra ideala, deoarece sunt accesibile, fiabile si au toate lungimile diferite.

Cablu optic: Cablu optic A+, 1.5m de la eMAG

Daca bara de sunet nu are un port HDMI, va trebui sa obtineti in schimb un cablu optic. Cablurile optice sunt usor de utilizat, dar calitatea poate varia, deci este important sa ramaneti cu un brand de incredere. Pentru noi, acesta este un cablu de pe eMAG; construit la standarde de calitate ridicate, astfel incat sa reziste pentru totdeauna.

Kitul de gestionare a cablurilor: Organizator de cabluri tip cutie, Logilink

Dupa ce ati terminat de conectat bara de sunet, televizorul si sursa video, probabil ca veti ramane cu multe fire dezordonate, asa ca, de dragul de a mentine totul ordonat, va recomandam sa obtineti un sistem de organizare a cablurilor. Organizatoarele de cabluri sunt in esenta maneci subtiri din plastic care grupeaza cablurile, astfel incat sunt mai putin oculare si mai usor de tinut departe din drum.

Preturi soundbar

Soundbar-urile sunt adesea puse in vanzare in timpul evenimentelor de cumparaturi, cum ar fi Black Friday si vacanta de iarna si sezonul de cadouri. Cu toate acestea, puteti gasi cu siguranta oferte bune si in alte perioade ale anului. In general vorbind, asteptati sa platiti intre 200 de lei pentru o bara de sunet bugetara la nivel de intrare si peste 3000 de lei pentru un articol de top.

Ieftin: la un nivel inferior, in gama de preturi de baza de la 200 la 400 de lei, veti gasi bare de sunet de baza, adesea compacte, care sunt potrivite pentru spatii mici, cum ar fi un studio sau un dormitor. Cu toate acestea, aceste soundbar-uri mai mici nu vor avea neaparat putere pentru a alimenta un spatiu mult mai mare decat acela. In special, soundbar-urile bugetare tind sa taie din o multime de caracteristici.

De multe ori omit includerea unui subwoofer sau pur si simplu nu au volumul de iesire necesar pentru a umple camera de televiziune medie cu sunet. Daca aveti nevoie de un soundbar pentru o situatie temporara, cum ar fi camera de camin sau o zona mica, cum ar fi o sala de asteptare, nu trebuie sa cheltuiti foarte mult. Cu toate acestea, daca sunteti serios cu privire la ridicarea iesirii audio a televizorului la nivelul urmator, va recomandam sa accesati urmatorul nivel de preturi.

Gama medie: in intervalul de pret cuprins intre 400 si 1000 de lei, veti gasi cele mai bune valori pentru calitate/pret la un soundbar. Barele de sunet din aceasta gama au subwoofere fara fir, includ optiuni de conectivitate cheie, cum ar fi Bluetooth si au suficienta putere pentru a umple o camera cu sunet fara sa zgaltaie ferestrele. Daca sunteti in cautarea unei bare de sunet pentru un televizor intr-un spatiu comun sau doriti doar o bara de sunet care sa dureze mult timp, acesta este intervalul de pret pe care sa va concentrati. Cu toate acestea, daca cautati cea mai buna calitate a sunetului in barele de sunet, va trebui sa cheltuiti si mai mult.

Scump: intre 1000 si 3500 de lei, veti intalni bare de sunet high-end de la nume de marca. Barele de sunet din aceasta gama de preturi pot fi foarte dificile, deoarece puteti gasi un sistem de sunet surround traditional la aproximativ acelasi cost. Acestea fiind spuse, cele mai scumpe soundbar-uri sunt, de asemenea, cele mai impresionante: pot deveni incredibil de zgomotoase, accepta formate audio de ultima generatie si au finisaje premium. Daca sunteti audiofil sau cautati un soundbar care sa arate suficient de bine pentru a fi o piesa de decor pe cont propriu, va va costa.

Sfaturi

  • Daca intentionati sa montati bara de sunet pe un perete, asigurati-va il prindeti corespunzator. Barele de sunet includ in mod obisnuit hardware de montare, astfel incat sa le puteti monta pe perete sub televizor. Montarea unui soundbar este excelenta pentru a evita totul, dar barele de sunet sunt grele, asa ca va trebui sa va asigurati ca soundbar-ul dvs. este fixat corespunzator de perete.
  • Luati in considerare cumpararea unui soundbar facut de aceeasi companie care va fabrica televizorul – in majoritatea cazurilor, telecomanda TV va putea controla bara de sunet. Suntem mari fani ai reducerii aglomeratiei de la distanta si folosirea aceleiasi telecomenzi pentru a controla atat televizorul, cat si soundbar-ul este destul de convenabil. Daca aveti un televizor realizat de LG sau Samsung, aruncati o privire atenta asupra barelor de sunet ale acestora; merita pentru luxul de a schimba canalele si volumul de la aceeasi telecomanda.
  • Daca sunteti ingrijorat de faptul ca o bara de sunet este suficient de puternica pentru dvs., va recomandam sa obtineti in schimb o baza de sunet. Barele de sunet sunt excelente pentru a face sunetul audio al televizorului mai bun, dar daca aveti nevoie de ceva care este semnificativ mai puternic, un soundbase poate fi optiunea dvs. cea mai buna. Barele de sunet sunt subtiri si dreptunghiulare; soundbase-urile au forma unor cutii mari de pizza. Soundbase-urile sunt mai mari decat barele de sunet, deci va trebui sa va asigurati ca aveti suficient spatiu, dar au difuzoare pe lateral, astfel incat sa poata scoate sunetul in trei directii diferite. Daca aveti o camera de dimensiuni mici pana la mijlocii, probabil un soundbar este alegerea potrivita, dar daca aveti nevoie de sunet extra-mare, cumparati un soundbase.

Alte soundbar-uri pe care le-am luat in considerare

Daca sunteti dispus sa cheltuiti o suma decenta pe bara de sunet, Yamaha YAS-207BL este una dintre optiunile noastre preferate. Este una dintre putinele bare de sunet care accepta DTS: X, un format audio care concureaza cu Dolby Atmos. Suporta Bluetooth, are un subwoofer fara fir si puteti chiar sa folositi aplicatia pentru smartphone Yamaha ca telecomanda sau pentru a personaliza sunetul. Cu o lungime de 35 inci, cu siguranta nu este pentru spatii mici, dar daca doriti un soundbar care sa nu compromita calitatea, aceasta este o alegere excelenta.

Suntem, de asemenea, mari fani ai difuzoarelor marcii Sonos, iar noul Sonos Beam aduce tot ce ne place despre companie intr-o bara de sunet ultra-compacta. Suporta sunet multi-camera, astfel incat sa il puteti conecta la celelalte boxe Sonos pentru a reda muzica in toata casa, dar adevaratul punct de vanzare este ca are asistentul digital Amazon, Alexa, in interior, astfel incat sa il puteti controla cu comenzi vocale sau folositi Alexa pentru a transmite muzica in flux. Sonos Beam este o optiune solida pentru oricine are nevoie de un soundbar pentru un televizor mai mic – sau pentru oricine doreste cea mai inteligenta bara de sunet din cartier.

Intrebari frecvente

I. Pot conecta un soundbar la mai multe dispozitive?

R. Da, atata timp cat are intrari suficiente. Cele mai multe bare de sunet au intrari fizice multiple, astfel incat sa puteti conecta diferite dispozitive. De exemplu, acestea includ de obicei un port HDMI pentru conectarea unei surse video (cum ar fi o cutie de streaming sau un set top box de cablu), precum si o mufa de intrare audio standard de 3,5 mm pentru conectarea unui telefon sau tableta. Retineti ca unele bare de sunet au si optiuni de conectivitate wireless, cum ar fi Bluetooth sau WiFi.

I. Trebuie sa cumpar un receptor pentru a utiliza un soundbar?

R. Nu. Receptoarele sunt pentru amplificarea unui semnal sonor pentru difuzoarele pasive. Soundbar-urile se bazeaza pe un design all-in-one, deci contin atat difuzorul, cat si amplificarea incorporata.

I. Este OK sa obtin un soundbar mai mare decat televizorul meu?

R. Da. In timp ce multi experti recomanda obtinerea unei bare de sunet cu aceeasi latime aproximativa ca si televizorul dvs., aceasta este o alegere cosmetica. Cumparati un soundbar care se potriveste sub televizorul dvs., dar concentrati-va mai mult pe gasirea uneia care are functiile potrivite, mai degraba decat pe incercarea de a gasi unul care sa se potriveasca cu televizorul dvs.

Evaluarile noastre: Cel mai bun soundbar

soundbar Sonos Arc
Cel mai bun soundbar
#1 Sonos Arc
Verifica pretul
soundbar JBL Bar Studio
Cel mai bun soundbar
#2 JBL Bar Studio
Verifica pretul
soundbar Sennheiser Ambeo Soundbar
Cel mai bun soundbar
#3 Sennheiser Ambeo Soundbar
Verifica pretul
soundbar JBL Bar 5.0 MultiBeam
Cel mai bun soundbar
#4 JBL Bar 5.0 MultiBeam
Verifica pretul
soundbar Sony HT-ST5000
Cel mai bun soundbar
#5 Sony HT-ST5000
Verifica pretul
soundbar Harman Kardon Citation
Cel mai bun soundbar
#6 Harman Kardon Citation
Verifica pretul
soundbar Sony HT-G700
Cel mai bun soundbar
#7 Sony HT-G700
Verifica pretul
soundbar Sonos Playbar
Cel mai bun soundbar
#8 Sonos Playbar
Verifica pretul
soundbar Sony HT-SF150
Cel mai bun soundbar
#9 Sony HT-SF150
Verifica pretul
soundbar Samsung HW-Q800A
Cel mai bun soundbar
#10 Samsung HW-Q800A
Verifica pretul

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro