DE CE NOI: GEEK petrece mii de ore examinand, intervievand experti si testand produse pentru a ajuta consumatorii sa cumpere informat. Afla mai multe »
Urmaresc recomandarile noastre
Daca va intereseaza tehnologia, este probabil ca lista necesitatilor umane de baza sa aiba inca un lucru dupa mancare, apa si aer: energie suplimentara a bateriei pentru gadgeturi. Fiecare dispozitiv, indiferent daca este un smartphone, tableta, laptop, mouse sau casti Bluetooth, are nevoie de energie pentru a continua si nu suntem intotdeauna langa prizele de curent atunci cand avem nevoie de ele. Acolo este util un incarcator portabil.
Incarcatoarele portabile, numite uneori banci de alimentare, sunt baterii independente concepute pentru a va reincarca echipamentul. Aceste cutii mici, negre, nedescriptibile cu porturi USB s-ar putea sa nu arate prea mult, dar pot transporta suficienta putere suplimentara pentru a reincarca un laptop de mai multe ori. Nu exista nicio cale de rezolvare: daca transportati in mod regulat o multime de dispozitive cu dvs. si doriti ca acestea sa functioneze pe parcursul intregii zile, aveti nevoie de un incarcator portabil.
Piata incarcatorului portabil este plina de modele diferite, variind de la tuburi de dimensiuni de brelocuri, cu suficient cat sa va reumpleti telefonul pana la modele capabile care pot incarca mai multe dispozitive simultan. Alegerea celui potrivit este o chestiune de cunoastere a nevoilor dvs. si a celor mai bune modele disponibile, iar ghidul nostru de cumparaturi acopera ambele, asa ca sa incepem.
Banca de putere potrivita pentru dvs. va depinde de o varietate de factori. Raspundeti la aceste doua intrebari pentru a cunoaste modelele si caracteristicile cu care ar trebui sa incepeti.
De cate dispozitive trebuie sa incarcati simultan?
Faceti o lista cu toate dispozitivele pe care ar trebui sa le incarcati si asigurati-va ca includeti lucruri precum castile Bluetooth . Daca va asteptati ca va trebui sa reincarcati multe echipamente in mod regulat, cumparati un incarcator portabil care accepta incarcarea mai multor dispozitive simultan.
Dispozitivele dvs. se incarca prin USB sau cu un adaptor de curent alternativ?
Daca veti conecta mai ales dispozitive care se pot incarca prin USB, aproape orice incarcator portabil va functiona. Dar daca trebuie sa incarcati un dispozitiv mai robust ca un laptop , va trebui sa cumparati un incarcator portabil cu o priza de curent alternativ. Sunt putin mai scumpe, dar de obicei includ o baterie destul de mare, asa ca investitia merita.
Diferite incarcatoare portabile ofera o multime de functii suplimentare diferite, dar la sfarsitul zilei, exista doar doua specificatii de care sa iti pese: orele de miliamperi (mAh) si amperajul (A).
Miliamperi ore: Acestea sunt unitatile de masura pentru capacitatea bateriei. De exemplu, o baterie complet incarcata pentru laptop stocheaza de obicei aproximativ 5.000 mAh. Bateriile pentru smartphone-uri au de obicei o capacitate cuprinsa intre 2.500 mAh si 3.500 mAh. Capacitatea este cea mai importanta caracteristica a unui incarcator portabil, deci acordati atentie numerelor mAh in timp ce comparati modelele.
Amperaj: denumit adesea amplificatoare, aceasta este o unitate de masura care descrie cat de repede un incarcator portabil poate trimite energie catre un dispozitiv. De exemplu, un incarcator portabil 1.0 A va dura cateva ore pentru a incarca un telefon, in timp ce un incarcator portabil 2.4 A poate face acelasi lucru in mai putin de o ora. Retineti ca, cu amperajul, performanta este afectata de numarul total de dispozitive incarcate, deci daca cumparati un incarcator portabil de 2.4 A si conectati doua dispozitive, ambele se vor incarca mai lent decat ar fi incarcate individual unul dupa altul.
Daca veti incarca unul sau doua dispozitive, obtineti un incarcator portabil cu cel putin 2,4 amperi. Daca incarcati mai multe dispozitive decat acestea, obtineti un model de 3,4 A sau 4,8 A.
In timp ce comparati incarcatoarele portabile, tineti ochii deschisi pentru aceste caracteristici suplimentare.
Indicatori de stare: Incarcatoarele portabile de baza utilizeaza o serie de lumini LED pentru a indica durata de viata ramasa a bateriei, dar modelele mai sofisticate vor avea o interfata mult mai clara cu o citire digitala. In timp ce cautati modele specifice, verificati cum veti tine la curent autonomia bateriei.
Panouri de incarcare solara: daca faceti o multime de calatorii in aer liber sau daca pur si simplu impachetati o geanta de urgenta , incarcatoarele portabile alimentate cu energie solara sunt o modalitate inteligenta de a va asigura ca veti avea intotdeauna acces la energie. Incarcatoarele portabile cu panouri solare se reincarca doar lasandu-le la soare, iar apoi transmit acea energie pe dispozitivele dvs.
Lanterna incorporata: Desi s-ar putea sa nu sune impresionant la inceput, un incarcator portabil cu o lanterna incorporata este util, mai ales daca va pastrati incarcatorul in geanta . A avea la dispozitie o lanterna la indemana este o modalitate usoara de a putea vedea continutul sacului dvs. fara a fi nevoie sa pescuiti totul.
Ieftin: in intervalul de la 75 la 200 RON, veti gasi o multime de incarcatoare portabile solide, simple, destinate incarcarii unui dispozitiv la un moment dat. Modelele din aceasta gama de preturi sunt excelente pentru uz casual sau pentru pastrarea la dumneavoastra in caz de urgenta. Daca doriti sa incarcati mai multe dispozitive sau daca doriti un incarcator portabil care sa va poata incarca dispozitivele de mai multe ori inainte de a avea nevoie de o reincarcare proprie, va trebui sa cheltuiti putin mai mult.
Gama medie: in intervalul de la 200 la 500 RON, veti vedea incarcatoare portabile cu capacitati si interfete mult mai mari, care sunt mult mai usor de inteles. Multe va vor oferi indicatori de baterie precise, bazate pe procente sau vor include pana la trei porturi pentru incarcarea dispozitivelor. Daca calatoriti mult sau aveti o multime de dispozitive care se incarca toate prin USB, nu trebuie sa cheltuiti mai mult de 500 RON pentru a obtine o valoare buna.
Scump: peste 500 RON, veti gasi incarcatoare portabile de lux. Desigur, la acel pret, platiti pentru design, dar asta inseamna, de asemenea, ca puteti gasi niste incarcatoare portabile cu aspect elegant, daca sunteti dispus sa cheltuiti banii. Modelele pot scumpi pana la 1.250 RON, deci este usor sa cheltuiti mult.
I. De ce unele incarcatoare portabile sunt mult mai mari decat altele?
R. Dimensiunile incarcatoarelor portabile variaza, iar aceasta depinde in mare masura de cat de mare este bateria. De exemplu, o baterie de 25.000 mAh este mai mare decat o baterie de 5.000 mAh. In plus, producatorii isi proiecteaza propriile carcase de baterii de toate dimensiunile. De exemplu, veti gasi probabil cateva incarcatoare portabile care sunt comercializate ca fiind „robuste” deoarece au carcase mai robuste.
I. Cum pot afla daca un incarcator portabil este compatibil cu telefonul meu?
R. Atata timp cat telefonul se reincarca cu un cablu USB, veti fi bine. Incarcatoarele portabile sunt concepute pentru a fi agnostice hardware, deci nu trebuie sa va faceti griji daca dispozitivele dvs. vor functiona.
I. Care sunt diferentele dintre incarcatoarele portabile si bancile de alimentare?
R. Sunt acelasi lucru. In unele cazuri, producatorii vor folosi termenul „power bank” pentru a descrie un dispozitiv cu o baterie cu capacitate deosebit de mare sau un incarcator portabil cu o priza de curent alternativ, dar nu exista o regula dura si rapida. In majoritatea cazurilor, puteti utiliza cei doi termeni in mod interschimbabil.
Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.