cea mai buna consola xbox

Cea mai buna consola Xbox

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cea mai buna consola Xbox

cea mai buna consola xbox ghid cumparaturi
Cea mai buna consola Xbox: Ghid de cumparaturi

Cand au aparut pentru prima data consolele moderne de jocuri video, acesta era de obicei unul cate unul: Microsoft, Sony si Nintendo ar lansa un model pe generatie si, de obicei, asteapta oriunde intre cinci si zece ani pentru a lansa o noua versiune . Totusi, toate acestea s-au schimbat, iar acum atat Microsoft, cat si Sony au inceput sa lanseze mai multe versiuni ale consolelor lor de generatie actuala, fiecare vizand un segment specific al pietei jocurilor.

Desi acest lucru poate parea confuz, este de fapt o veste minunata, in special pentru fanii Xbox: inseamna ca, indiferent daca aveti un buget redus sau cautati cea mai buna experienta de joc 4K, exista o Xbox disponibila in gama Microsoft perfecta Pentru dumneavoastra. Iata tot ce trebuie sa stiti despre generatia actuala de Xbox-uri – modelele disponibile, care sunt diferentele si cum sa obtineti o oferta buna in favoarea dvs.

Ce este Xbox?

Xbox este o consola de jocuri creata de Microsoft la inceputul anilor 2000. Software-ul pentru jocuri poate fi stocat pe un disc sau poate fi descarcat de pe Internet.

Multe jocuri ofera, de asemenea, continut descarcabil – acesta este continut suplimentar care extinde jocul, cum ar fi niveluri adaugate, campanii noi sau modele vizuale alternative.

Pentru a juca jocuri pe Xbox, va trebui sa achizitionati consola de jocuri si controlerele de joc. Apoi va trebui sa achizitionati jocurile facute pentru platforma Xbox.

Conectati consola Xbox la televizor si incepeti sa jucati!

Unele jocuri sunt concepute pentru a fi jucate de o singura persoana, in timp ce altele pot fi jucate de mai multe persoane. Cu toate acestea, veti avea nevoie de mai multe controlere pentru a permite mai multor persoane sa se joace.

Unele jocuri pot fi jucate cu alte persoane printr-o conexiune la internet.

Xbox concureaza cu alte tipuri de console de jocuri, cum ar fi consolele Sony PlayStation si Nintendo Wii.

Jocurile create pentru Xbox nu vor fi compatibile cu alte marci de console.

Tipuri de Xbox

Consola de jocuri Xbox a fost disponibila in cateva configuratii diferite de-a lungul anilor. Doar cele mai recente versiuni sunt vandute noi, dar este posibil sa aveti o unitate mai veche in jurul casei.

Xbox One X

Aceasta mica consola de jocuri este, de asemenea, cea mai recenta si mai puternica consola Xbox de pe piata. Microsoft a lansat X in 2017 ca upgrade complet la Xbox One. Biblioteca de jocuri Xbox One X ofera compatibilitate inversa cu jocurile Xbox One.

Xbox One S

Xbox S a aparut in 2016 ca o usoara actualizare la Xbox One, oferind o consola de jocuri mai mica decat predecesorul sau.

Xbox One

Lansat in 2013, Xbox One a pus accent pe utilizarea internetului pentru jocuri, pentru streaming video si pentru conectarea cu alti utilizatori. Totusi, consola Xbox One poate rula jocuri de pe discuri. Xbox One are compatibilitate inversa cu multe jocuri Xbox 360.

Xbox 360

Microsoft a lansat consola Xbox 360 in 2005. Cativa ani mai tarziu, Microsoft a introdus o noua versiune a Xbox 360 care a profitat de conectivitatea WiFi si a prezentat o consola mai mica. Xbox 360 a adus un serviciu Xbox Live imbunatatit si a introdus sistemul de control al miscarii Kinect. Xbox 360 avea o compatibilitate inversa cu aproximativ jumatate din jocurile Xbox.

Xbox

Consola Xbox originala a aparut in 2001 de la Microsoft. Intr-un alt an, Microsoft a introdus Xbox Live, un sistem comunitar de jocuri la care jucatorii puteau accesa printr-o conexiune la internet.

Caracteristici Xbox

Controlere

Desi consola de jocuri ar trebui sa fie livrata cu unul sau mai multe controlere compatibile, poate doriti sa achizitionati unitati suplimentare mai tarziu. Controlerele individuale de baza ar trebui sa coste intre 50 si 120 RON fiecare bucata, desi sunt disponibile unitati mai complexe la un pret mai mare.

Cablarea

Poate fi necesar sa achizitionati cabluri USB sau HDMI pentru a va conecta consola Xbox la televizor. Aceste cabluri vor varia in functie de cost, in functie de lungimea cablului. Cablurile pot costa oriunde intre 20 si 100 RON.

Costurile consolei

Asteptati sa platiti de la 1.000 RON pana la 2.500 RON pentru o noua consola Xbox, indiferent daca este vorba de One, One S sau One X. Veti plati la capatul superior al gamei pentru Xbox One X.

Pe de alta parte, consolele One si 360 mai vechi – cand le puteti gasi – vor sta la capatul inferior al gamei.

Consolele care au o cantitate mai mare de spatiu de stocare vor costa mai mult decat cele cu o capacitate de stocare mai mica.

Unele console vor fi livrate si cu jocuri preincarcate, care ar putea costa putin mai mult.

Hard disk

Daca doriti mai mult spatiu de stocare decat ofera consola Xbox, poate fi necesar sa achizitionati un hard disk extern. Astfel de unitati de disc pot costa intre 120 si 600 RON, in functie de cat spatiu de stocare ati achizitionat.

Servicii de internet

Veti avea nevoie de o conexiune la internet pentru a utiliza Xbox Live. Deoarece probabil ca deja platiti pentru un cont de acces la internet acasa, probabil ca nu va fi o cheltuiala suplimentara. In plus, Xbox Live Gold necesita un pret de abonament pe an, desi Xbox Live este gratuit.

Jocuri

Costul noilor jocuri variaza destul de mult pentru proprietarii Xbox.

In functie de modul in care va place sa jucati jocuri, aveti optiunea de a achizitiona jocuri pe disc, de a achizitiona o copie de descarcare digitala, de a inchiria un joc pentru o perioada limitata de timp sau de a cumpara un joc folosit.

Microsoft ofera, de asemenea, un Xbox Game Pass, care va ofera acces la zeci de jocuri pentru o taxa de abonament lunara.

Jocurile noi pot costa de la 75 RON pana la 350 RON, in timp ce puteti achizitiona jocuri uzate cu aproximativ o treime din costul noilor.

Preturi Xbox

Consolele Xbox vin la pachet cu hardware-ul de baza necesar pentru a juca, dar este destul de obisnuit ca oamenii sa cumpere controlere suplimentare si alte accesorii.

De asemenea, ar trebui sa aveti cateva optiuni in modelul de consola pe care il cumparati. Microsoft inca vinde Xbox One si Xbox One S, desi a lansat recent Xbox One X.

Si este posibil sa gasiti inca o Xbox 360 disponibila pentru vanzare in unele locuri, desi Microsoft a intrerupt oficial Xbox 360.

Intrebari frecvente

I. Care este cel mai bun mod de a castiga mai mult spatiu de stocare pentru jocurile si aplicatiile Xbox One?

R. Conectand un hard disk extern (sau doua) la consola de jocuri Xbox One, puteti stoca date suplimentare. Acest lucru va permite sa primiti mai mult spatiu de stocare decat ceea ce este disponibil numai in consola. Puteti atasa una sau doua unitati de disc la consola de jocuri. Acestea trebuie sa fie compatibile cu USB 3.0 si trebuie sa aiba o capacitate de stocare de cel putin 256 GB.

I. Ce este controlerul Kinect pentru Xbox?

R. Controlerul pentru jocuri Kinect foloseste detectarea miscarii pentru a oferi intrare consolelor de jocuri. Permite oamenilor sa controleze consola fara a fi nevoie de un controler fizic de jocuri. Jucatorul sta in mijlocul camerei si se misca; hardware-ul Kinect foloseste o camera web pentru a monitoriza si interpreta miscarile persoanei. Chiar daca puteti cumpara in continuare Kinect, Microsoft a anulat programul Kinect si nu va mai produce hardware-ul.

I. Cum se leaga familia de console Xbox 360 si Xbox One?

R. Consola Xbox 360 este o tehnologie mai veche decat familia de console Xbox One (care include One, One S si One X). Daca detineti jocuri Xbox 360 pe care doriti sa le jucati pe orice consola Xbox One, este disponibila compatibilitatea cu versiunile anterioare. Introduceti vechile discuri Xbox 360 sau descarcati din nou copii digitale ale jocurilor pe consola Xbox One si puteti incepe sa le jucati. Orice scor de joc si realizari pe care le-ati obtinut cu Xbox 360 ar trebui sa se traduca si pe Xbox One. Cu toate acestea, nu puteti utiliza controlere Xbox 360 sau alte accesorii fizice cu consola Xbox One.

I. Ce este Xbox Live?

R. Xbox Live este o retea online pe care o puteti folosi pentru a obtine numeroase caracteristici suplimentare pentru jocuri. Prin Xbox Live, puteti utiliza consola Xbox One pentru a va conecta la alti utilizatori de la distanta, permitandu-va sa jucati jocuri impotriva adversarilor live. Xbox Live are, de asemenea, streaming video si aplicatii disponibile prin intermediul carora puteti accesa tot felul de continut. Xbox Live ofera un cont gratuit, dar puteti obtine mai multe functii cu un cont Xbox Live Gold bazat pe abonament.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro