cel mai bun card reader

Cel mai bun card reader

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun card reader

cel mai bun card reader ghid cumparaturi
Cel mai bun card reader: Ghid de cumparaturi

Un cititor de carduri de memorie este un instrument care va poate ajuta sa transferati rapid si usor date catre sau de pe computer pe cardul de memorie. Exista mai multe tipuri de carduri de memorie disponibile si, ca rezultat, cititoarele de carduri de memorie variaza in ceea ce priveste compatibilitatea.

Cititorul de carduri de memorie ar trebui sa fie compatibil cu cardurile de memorie, care pot include carduri SD , unitati flash si carduri CF, precum si numeroase alte formate. Multi cititori au un singur slot, dar altii pot avea mai multe sloturi – o caracteristica convenabila daca se intampla sa aveti carduri compatibile. Majoritatea cititoarelor de carduri de memorie se conecteaza la computer prin USB, dar tipul de USB poate varia, rezultand viteze diferite de la un cititor la altul. In functie de faptul daca lucrati cu fisiere video sau documente text, viteza poate fi sau nu o preocupare pentru dvs.

Deoarece majoritatea laptopurilor nu au sloturi pentru carduri de memorie, un cititor de carduri de memorie care se conecteaza prin USB poate fi un instrument crucial de detinut. Pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de cititoare disponibile si caracteristicile acestora, continuati sa cititi.

Inainte de a cumpara un card reader

Exista doua modalitati prin care trebuie sa alegeti un cititor de carduri de memorie.

Daca aveti deja carduri de memorie si cautati un cititor compatibil, cautati unul cu sloturi suficiente care sa fie compatibil si cu computerul dumneavoastra .

Daca nu aveti carduri de memorie, ar trebui sa luati in considerare diferitele tipuri de carduri disponibile pentru a determina cea mai buna pentru nevoile dvs. Cardurile de memorie variaza foarte mult in ceea ce priveste capacitatea de stocare si viteza de transfer. Un fotograf si un editor video ar avea nevoie de doua tipuri diferite de carduri, la fel ca si cineva care cauta un card pentru uz zilnic.

Consideratii cheie

Cel mai important aspect al unui cititor de carduri de memorie este sloturile disponibile pentru carduri de memorie. Exista numeroase carduri de memorie disponibile si fiecare slot se poate conecta doar la un singur tip de card. Deoarece majoritatea formatelor de carduri de memorie sunt detinute de anumite companii, nu exista un format „standard”. De asemenea, ar trebui sa alegeti un cititor de carduri de memorie pe baza vitezei si tipului de conexiune.

Compatibilitatea cardului de memorie

Producatorul oricarui cititor de card de memorie ar trebui sa precizeze compatibilitatea cardului. Adesea, numele cititorului indica compatibilitatea acestuia.

In timp ce majoritatea cititoarelor de carduri de memorie au un singur slot, unele au mai multe sloturi pentru manipularea unei varietati de carduri de memorie. Si, in unele cazuri, un singur slot poate fi compatibil cu mai multe formate.

Formatele obisnuite ale cardurilor de memorie includ:

  • USB (unitati flash)
  • Carduri CompactFlash (CF)
  • Carduri Secure Digital (SD)
  • Carduri MicroSD
  • Carduri MultiMedia (MMC)
  • Secure Digital High Capacity (SDHC)

Fiecare format variaza in ceea ce priveste compatibilitatea cu laptopurile, computerele, tabletele, smartphone-urile si camerele DSLR.

Tipul conexiunii si viteza de transfer

Tipul de port pe care un cititor de card de memorie il poate conecta determina nu numai compatibilitatea acestuia, ci si viteza, deoarece diferite porturi au viteze maxime diferite. In timp ce diferite carduri de memorie au viteze diferite, viteza cititorului si portul la care se conecteaza pot limita viteza de citire si scriere a unui card de memorie.

USB 2.0 este probabil ceea ce iti vine in minte pentru majoritatea oamenilor cand se gandesc la USB: portul clasic dreptunghiular care a adus cu sine popularitatea unitatilor flash si a altor accesorii USB. Cu o viteza de 480 Mbps, aceasta este cea mai lenta optiune dintre cititoarele de carduri de memorie.

USB 3.0 si 3.1 sunt compatibile cu porturile USB 2.0 si au viteze maxime respective de 5 Gbps si 10 Gbps.

USB-C este o forma diferita de USB-ul de tip A, dar viteza sa este de obicei aceeasi cu USB 3.1, deoarece porturile USB-C sunt, de obicei, si porturi USB 3.1. Cu toate acestea, USB-C are avantajul suportului de alimentare bidirectional.

Caracteristicile unui card reader

Dupa ce stiti ce tip de card de memorie aveti nevoie pentru cardurile de memorie si computer, ar trebui sa luati in considerare aspecte suplimentare ale cititorului de carduri de memorie, cum ar fi factorul de forma si cablurile.

Citirea simultana a mai multor carduri

Desi nu toate cititoarele de carduri de memorie cu mai multe sloturi pot citi cardurile simultan, unele pot, oferindu-va posibilitatea de a transfera date mai rapid. Daca aveti mai multe dispozitive care utilizeaza diferite formate de carduri de memorie, un cititor de carduri de memorie capabil sa citeasca doua pana la patru carduri simultan poate fi un economisitor semnificativ de timp.

Lungimea cablului

Unele cititoare de carduri de memorie au cabluri lungi care va ofera mai multa libertate atunci cand plasati cititorul, in timp ce altele nu au deloc cablu si se conecteaza direct la computer . Nu exista cabluri de incheiat cu un model fara fir, dar daca aveti o suprafata mica (sau nu aveti o suprafata) cu care sa lucrati, aceste modele pot fi incomode. Lungimea potrivita este o chestiune de preferinta, intrucat ambele modele cu fir si fara fir au avantajele si beneficiile lor situationale.

Factor de forma

Dimensiunea generala a unui cititor de card de memorie depinde in mare masura de numarul de sloturi pe care le ofera. Unele sunt la fel de mici ca unitatile flash standard, conectandu-se direct la un port USB cu sloturi pentru carduri de memorie in lateral. Altele sunt mult mai mari, oferind opt sau mai multe sloturi pentru carduri de memorie pe un dreptunghi de dimensiunea mainii tale.

Daca un design compact si portabil este o necesitate pentru dvs., luati in considerare un model mai mic, cu doar unul sau doua porturi. Dar daca aveti mai multe carduri de memorie si nu doriti sa aveti mai multe cititoare de carduri de memorie, un model mai mare care este compatibil cu toate cardurile dvs. poate fi cea mai buna optiune.

Preturi

Cititoarele de carduri de memorie low-end pentru 25 pana la 50 RON accepta de obicei un format de card si se conecteaza adesea direct la porturile USB 2.0.

Cititoarele de carduri de memorie de gama medie, intre 50 si 75 RON, au de la doua la sase porturi pentru o varietate de formate de carduri. Acestea pot fi compatibile cu USB 2.0, 3.0, 3.1 sau USB-C. Unele modele din aceasta gama se conecteaza direct la un port, in timp ce altele au un cablu scurt. Multe modele din aceasta gama pot citi doua carti simultan.

Intre 75 si 250 RON, veti gasi cititoare de carduri de memorie USB-C si USB 3.1 cu mai multe porturi diferite. Daca sunteti in cautarea unui cititor de mare viteza, va recomandam sa va uitati la cititorii din partea mai scumpa.

Sfaturi

Intr-o lume perfecta, viteza oricarui cititor de card de memorie ar corespunde tipului sau de conexiune, dar ar trebui sa verificati atat specificatiile producatorului, cat si recenziile clientilor pentru a va face o idee exacta despre viteza unui cititor de carduri de memorie.

Unele cititoare de carduri de memorie au o lampa indicatoare care va permite sa stiti cand are loc un transfer. Pentru a va proteja datele, nu deconectati niciodata un card sau cititorul de carduri de memorie in timp ce acest indicator lumineaza intermitent.

In cazul in care cablul cititorului de card de memorie nu poate fi deconectat de la cititorul insusi, aveti grija la manipularea cablului, deoarece acesta ar putea face cititorul inutil daca ar fi deteriorat.

Intrebari frecvente

I. Cu cititoarele de carduri de memorie care pot citi doua carduri simultan, puteti transfera date direct de pe un card pe altul?

R. In majoritatea cazurilor, nu puteti. Cu toate acestea, puteti salva fisierele pe computer pentru a le transfera de pe un card pe altul.

I. Viteza transferului de date va fi afectata atunci cand cititi sau scrieti mai multe carduri simultan?

R. Este posibil sa experimentati o scadere a vitezei atunci cand accesati mai multe carti simultan, dar rezultatul final ar trebui sa fie mai rapid decat citirea sau scrierea individuala a fiecarui card.

I. Exista vreun motiv pentru a utiliza slotul pentru card SD intr-un cititor de card de memorie atunci cand un computer are un slot incorporat?

R. Computerul dvs. poate avea un slot pentru card SD mai lent decat cititorul dvs. de card de memorie, mai ales daca cititorul se conecteaza prin USB 3.1 sau USB-C. Un cititor de carduri de memorie va poate actualiza viteza de transfer de date.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro