cel mai bun mixer audio

Cel mai bun mixer audio

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun mixer audio

cel mai bun mixer audio ghid cumparaturi
Cel mai bun mixer audio: Ghid de cumparaturi

Cum legati mai multe instrumente diferite intr-un singur sunet coeziv atunci cand trebuie sa amplificati pe toata lumea? Mixerul audio de incredere este arma ta secreta pentru a face ca orice grup de muzica sa sune clar si echilibrat. Indiferent daca jucati live sau faceti o inregistrare, un mixer audio este unul dintre cele mai importante echipamente pe care le puteti cumpara.

Ce fel de mixer audio ar trebui sa cumparati? Aceasta este intrebarea de 400 RON – sau intrebarea de 4.000 RON, in functie de bugetul si nevoile dvs. Mixere de sunet vin cu multe etichete de pret diferite pentru amatori si profesionisti. In timp ce fiecare face treaba de a aduce mai multe instrumente si surse de sunet impreuna, toate au specificatii si caracteristici diferite care va pot fi mai mult sau mai putin utile.

Pentru a decide ce aveti nevoie, va ajuta sa aveti un ghid de cumparaturi la care va puteti referi. Aici intervine Geek. Pentru a va economisi timp si bani, am compilat acest ghid de cumparare si recenzie pentru mixerul audio pe baza orelor de cercetare.

Daca trebuie sa achizitionati primul dvs. mixer audio sau sa actualizati unul existent, acest ghid va va ajuta sa identificati si sa intelegeti caracteristicile importante de care aveti nevoie. Cititi mai departe pentru a vedea ce fel de mixer audio va poate duce capodoperele sonore la nivelul urmator.

Scopul unui mixer audio

Mixerul audio traditional este inima oricarui ansamblu de spectacole live sau inregistrate. De obicei, atunci cand diferite instrumente sunt conectate si amplificate, au nevoie de o sursa centrala pentru a controla nivelurile de volum si efectele. In caz contrar, unele instrumente ar suna mai tare decat altele, iar intregul grup ar fi dezechilibrat.

Un mixer audio functioneaza conectand impreuna toate instrumentele electrificate si microfoanele. Ofera controale diferite pentru a modifica volumul si diferite efecte, astfel incat sa puteti seta echilibrul general intre sunete individuale. Cel mai bun dintre toate, mixerele audio pot fi schimbate in deplasare.

Veti gasi un numar de diferite tipuri de mixere audio din care sa alegeti. Mari sau mici, simple sau complexe, toate fac aceeasi treaba.

Mixer audio hobby vs Mixer audio profesional

Mixere audio pentru hobby

La fel ca in cazul majoritatii echipamentelor audio si muzicale, veti gasi diferente intre mixere audio destinate hobbyistului de weekend si mixere audio destinate profesionistilor care lucreaza. Mixerele audio hobby costa de obicei mai putin si sunt destul de simple. De asemenea, sunt mai limitate in ceea ce priveste numarul de surse audio si setarile pe care le ofera. Cele mai multe mixere audio portabile si economice se incadreaza in aceasta categorie.

Mixere audio de calitate profesionala

De cele mai multe ori, mixerele audio destinate profesionistilor sunt mai mari, cu mai multe caracteristici si intrari. Acestea sunt concepute pentru a oferi profesionistului cea mai mare cantitate de control si capacitate posibila in timpul spectacolelor live si inregistrate.

Cand alegeti intre un hobby si un mixer de sunet profesionist, ganditi-va la modul in care veti folosi echipamentul. Cat de des canti sau inregistrezi muzica? Cat de mare este grupul pe care doriti sa il amplificati? Raspunsurile dvs. ar trebui sa va ajute sa va ghidati decizia.

Caracteristici

Intrari

Poate ca cea mai importanta caracteristica a unui mixer audio este numarul de intrari si canale pe care le ofera. O intrare este pur si simplu o mufa la care puteti conecta orice sursa de sunet, un astfel de instrument electric sau un microfon . Aceasta conexiune va permite sa controlati volumul si sunetul. Un canal este un set de controale care afecteaza o anumita intrare.

Majoritatea mixerelor audio vin cu intrari si canale care va permit sa controlati simultan un numar mare de surse de sunet. De obicei, in numar par, mixerele mai ieftine pot avea doua pana la opt intrari si comenzi. Mixerele mai mari si mai profesionale vor veni de obicei cu un numar mai mare de intrari variind de la 32 la 64.

Efecte speciale

Mixerele audio fac mai mult decat sa controleze volumul instrumentelor si microfoanelor pe care le conectati. De fapt, pot schimba sunetul general al unui instrument cu doar cateva rasuciri ale unui buton. Majoritatea mixerelor audio ofera optiuni de setare similare, cu mixere profesionale care va ofera un control mai fin asupra sunetului.

Efectele speciale frecvente includ urmatoarele.

Egalizare: Aceasta va permite sa reglati volumul diferitelor frecvente, de obicei separate in scazut, mediu si inalt, astfel incat sa puteti personaliza sunetul unei surse. Egalizarea este manipulata cu glisoare sau butoane de pe mixer.

Ecou: puteti crea un efect de ecou literal, astfel incat sunetul sa para ca se afla intr-un spatiu mai mare. Se gaseste in mod obisnuit pe majoritatea mixerelor audio ca un singur buton.

Reverb: Aceasta este o versiune mai subtila a unui ecou care adauga profunzime vocii sau instrumentelor fara a suna ca o pestera sau o sala.

Portabilitate

Mixerele audio din trecut au avut dimensiunile meselor. Este suficient sa spunem ca nu ati muta zilnic aceste mixere. Astazi, insa, mixerele audio digitale pot fi suficient de mici pentru a se potrivi in buzunar.

Mixerele audio portabile sunt o optiune excelenta atunci cand efectuati in miscare. Unele mixere portabile au dimensiunea laptopurilor cu intre 8 si 16 canale de intrare. Puteti deveni si mai mic cu un mixer audio portabil, care poate avea 2 sau 4 canale. Acestea sunt frecvente in mediile de inregistrare video si audio.

Compatibilitate computer

Calculatoarele au schimbat modul in care oamenii inregistreaza sunet. Mai multi ingineri si muzicieni audio folosesc computere, deoarece acesta este un mod mai accesibil de a inregistra si edita sunet. Pentru a utiliza un mixer audio cu productie de muzica digitala, mixerul in sine are nevoie de o modalitate de a vorbi cu computerul. Cel mai comun mod este cu o interfata USB incorporata. Mixerul audio se conecteaza la computer prin cablu USB si actioneaza ca un controler pentru software-ul dvs. audio.

Cealalta modalitate de a conecta un mixer audio la un computer este printr-o mufa de iesire audio. Situat pe spatele majoritatii mixerelor, acest port alimenteaza un cablu catre placa de sunet sau interfata audio a computerului. Dezavantajul acestei metode este ca nu puteti inregistra canale individuale. Software-ul audio trateaza toate microfoanele si instrumentele ca o singura sursa.

Inregistrator incorporat

Daca intentionati sa inregistrati efectiv sunetele sau muzica pe care le controlati in mixer, veti avea nevoie de un fel de dispozitiv de inregistrare pentru a transforma sunetul intr-un fisier digital. Majoritatea mixerelor se concentreaza pe modelarea sunetului in timp ce este redat, nu pe inregistrarea acestuia.

Dar unele mixere audio portabile mici includ un recorder audio. Aceste solutii all-in-one sunt de obicei limitate in numarul de intrari pe care le puteti inregistra in acelasi timp, dar va ofera un control de baza asupra pornirii si opririi inregistrarii. Acestea sunt excelente pentru productia video si pentru inregistrarea dvs. in timp ce cantati sau cantati la un instrument, povesti de voce sau faceti alte lucrari audio individuale acasa.

Preturi

Ca si in cazul oricarui echipament audio, veti obtine ceea ce platiti cu mixere audio. Optiunile mai scumpe vin cu mai multe intrari, mai multe caracteristici si calitati de constructie mai bune.

Mixerele de buget incep in jur de 150 RON si urca rapid pana la 450 RON sau 1.000 RON. Pentru acest pret, veti gasi multe optiuni portabile si mici, cu cateva canale si efecte dedicate. Daca aveti nevoie de mai multe intrari, fiti pregatiti sa cheltuiti 450 RON pana la 1.500 RON pentru un mixer mic, dar mai profesionist. Multi muzicieni de turism le place sa ia acest tip de echipament pe drum.

Studiourile de inregistrare la domiciliu pot beneficia de mixere audio mid-range la premium, care costa peste 1.500 RON. Aceste mixere audio au cel mai mare numar de intrari, canale, efecte incorporate si controale.

Sfaturi

  • Nu alegeti un mixer audio cu mai multe intrari decat ati folosi in mod normal.
  • Daca aveti un mixer mic cu intrari limitate, puteti alege sa inregistrati surse individuale independent.
  • Mixerele de dimensiuni medii sunt bune pentru benzile mici-medii in setarile de performanta live.
  • Pentru un studio acasa, alegeti un mixer audio mai mare sau un controler USB, daca inregistrati pe un computer.

Intrebari frecvente

I. Sunt mai bune mixerele audio profesionale?

R. In timp ce mixerele audio profesionale va vor oferi mai multe intrari, efecte si controale, acestea nu sunt neaparat mai bune. Mixerele audio la nivel de buget si hobby pot face o treaba excelenta de a amesteca sunetele impreuna daca nu aveti nevoie de multe functii avansate.

I. De cate intrari am nevoie?

R. Asta depinde de marimea grupului. Pentru uz personal, doua sau patru intrari ar trebui sa fie in regula. Majoritatea trupelor nu au nevoie de mai mult de opt intrari. Grupurile mari pot folosi 16 sau 32.

I. Ce efecte ar trebui sa folosesc pe mixerul meu audio?

R. De cele mai multe ori, nu aveti nevoie de efecte pentru a obtine un sunet extraordinar. Efectele de baza, cum ar fi reverb si ecou, ​​pot fi utilizate pentru o prezenta mai completa.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro