cel mai bun receptor bluetooth

Cel mai bun receptor Bluetooth

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun receptor Bluetooth

cel mai bun receptor bluetooth ghid cumparaturi
Cel mai bun receptor Bluetooth: Ghid de cumparaturi

Bluetooth este peste tot. Folosim tehnologia wireless omniprezenta pentru a trimite muzica de pe smartphone-urile noastre la tot felul de dispozitive, de la stereo auto pana la difuzoare portabile la asistenti virtuali. Viata digitala moderna este un paradis practic pentru iubitorii de muzica, dar ce se intampla cu toate echipamentele audio de altadata? Din fericire, este posibil sa aduceti in viitor toate echipamentele audio mai vechi cu un receptor bluetooth.

Receptoarele Bluetooth sunt dongle mici care se conecteaza la stereo folosind un cablu audio standard de 3,5 mm si apoi isi transmit disponibilitatea pe dispozitive bluetooth, cum ar fi un smartphone sau laptop. Cu un receptor bluetooth, puteti activa bluetooth orice stereo si puteti transmite cu usurinta muzica de pe telefonul smartphone catre acesta. Este modalitatea perfecta de a va moderniza configuratia audio fara a fi nevoie sa inlocuiti componentele scumpe.

Noi, de la Geek, am compilat cele mai bune sfaturi despre receptoarele bluetooth – care sunt caracteristicile pe care nu ar trebui sa le ignorati, pentru care ar trebui sa tineti cont si cum sa identificati cea mai buna oferta.

Caracteristici cheie ale receptoarelor Bluetooth

Toate receptoarele bluetooth au acelasi set de caracteristici de baza: fac muzica de pe telefonul smartphone disponibila fara fir pentru un dispozitiv stereo. Dincolo de aceasta, unele modele au caracteristici suplimentare pe care le consideram indispensabile. Iata care sunt cele mai importante.

Imperecherea automata : Imperecherea automata inseamna ca smartphone-ul sau tableta dvs. se vor conecta la receptorul dvs. bluetooth ori de cate ori se afla in raza de actiune si nu trebuie sa faceti nimic. Nu toate receptoarele Bluetooth accepta asocierea automata, dar consideram ca este o caracteristica critica. Receptoarele fara forta de asociere automata parcurgeti procesul de conectare de pe telefon de fiecare data cand doriti sa va bucurati de audio Bluetooth, ceea ce le face sa fie o problema majora de utilizat.

Imperecherea pe mai multe dispozitive: daca transmiteti muzica de pe mai multe dispozitive sau intentionati sa partajati receptorul Bluetooth cu prietenii sau cei dragi, este important sa alegeti un model care sa permita conectarea mai multor dispozitive. Multe receptoare bluetooth se pot conecta doar cu un singur dispozitiv la un moment dat, ceea ce poate face ca schimbarea sa fie o durere de cap.

Memoria dispozitivului: Unele receptoare Bluetooth sunt capabile sa-si aminteasca un numar mic de dispozitive, deci nu trebuie sa va reconectati de fiecare data cand doriti sa comutati. Desi s-ar putea sa nu para o problema mare, chiar este. Cand receptorul iti aminteste dispozitivele, esti cu un pas mai aproape de confortul „seteaza-l si uita-l”.

Unde sa utilizati un receptor Bluetooth

Adaugarea Bluetooth la dispozitivele electronice existente va poate ajuta sa deblocati noi functionalitati. Iata cele mai frecvente locuri pentru un receptor bluetooth.

In masina: daca aveti un aparat stereo mai vechi, care nu are bluetooth incorporat, utilizarea unui receptor bluetooth este o modalitate excelenta de a aduce confortul modern tabloului de bord. Receptoarele bluetooth pentru masina se conecteaza la o mufa auxiliara existenta (un port de 3,5 mm) si se conecteaza cu telefonul smartphone pentru a aduce toate melodiile digitale la masina. Daca masina dvs. este putin mai veche, dar nu intentionati sa o vindeti in curand, un receptor bluetooth este o modalitate excelenta de a imbunatati experienta de conducere fara a cheltui o avere.

Cu un sistem stereo de acasa: indiferent daca aveti un platan rotativ si un receptor sau pur si simplu un boombox pentru a scoate melodiile preferate, un receptor bluetooth va poate ajuta sa redati viata muzicii de pe smartphone sau tableta cu configurarea dvs. existenta. Receptoarele Bluetooth sunt, de asemenea, excelente pentru oaspeti – va puteti lasa prietenii sa se conecteze pentru a-si reda muzica prin stereo, fara a fi nevoie sa va deranjati cu conexiuni prin cablu incurcate.

Preturi receptoare Bluetooth

Receptoarele Bluetooth sunt incredibil de accesibile, dar nu toate au o valoare excelenta. Va puteti astepta sa platiti intre 50 si 450 RON. Iata ce primesti pentru banii tai.

Ieftin: veti gasi modele de baza care sunt mai frustrante decat utile in gama de la 50 la 100 RON. Modelele la acest pret vor avea baterii inferioare, conectivitate finicky si, de obicei, nu vor accepta versiunile actuale ale standardului Bluetooth. Modelele mai bune nu sunt mult mai scumpe, asa ca, in general, merita sa le eviti pe cele mai ieftine de pe piata.

Gama medie: veti gasi un amestec de valori solide si modele prea scumpe care costa de la 100 RON la 200 RON. Fii cu ochii pe listele de functii – un bun candidat din aceasta gama de preturi va accepta Bluetooth 4.2, va avea o asociere automata solida si ar putea veni chiar si cu functii de lux precum comunicarea in camp aproape (NFC) pentru un acces wireless chiar mai rapid. Daca nu sunteti un audiofil cu o configuratie dedicata pentru ascultarea critica, nu este nevoie sa cheltuiti mai mult decat acest lucru.

Scump: in gama de la 200 la 450 RON, veti gasi modelele de lux facute pentru fanaticii muzicii, impreuna cu modelele cu aspect elegant, care sunt supraincarcate pentru aceleasi caracteristici disponibile la modelele mai ieftine. Daca construiti un sistem stereo de inalta fidelitate si doriti sa adaugati bluetooth, este posibil sa trebuiasca sa cheltuiti putin mai mult pentru a obtine un model care corespunde standardelor dvs., dar majoritatea ascultatorilor nu vor vedea niciun beneficiu daca cheltuiesc atat de mult.

Sfaturi

  • Practicati asocierea smartphone-ului si a receptorului bluetooth cand il primiti pentru prima data. Fiecare receptor bluetooth are propriul sau proces unic de conectare si fiecare dureaza un minut sau doua pentru a se simti confortabil. Nu asteptati pana cand veti primi un apel important pentru a afla cum sa utilizati toate butoanele si caracteristicile receptorului! Practicati suficient pentru a putea profita de toate comenzile fara a va intrerupe muzica sau apelurile telefonice.
  • Aflati cum sa utilizati meniul de acces rapid pentru a porni si a opri radioul Bluetooth al smartphone-ului. Ambele telefoane Android si iOS telefoane sunt dotate cu panouri de control usor de acces care va permit sa faci lucruri cum ar fi randul sau , pe WiFi, utilizati telefonul ca o lanterna, sau ajunge la un calculator cu un singur robinet. Uitati-va in jurul smartphone-ului pentru a afla unde puteti activa si dezactiva cel mai usor Bluetooth, astfel incat sa puteti activa sau dezactiva functia dupa cum este necesar. (Pe telefoanele Android, glisarea de sus in jos dezvaluie de obicei un „sertar” cu acces rapid. Pe iPhone, glisarea de jos in sus va afisa meniul echivalent.)
  • Daca inchiriati des masini, pastrati un receptor bluetooth de rezerva in geanta de calatorie . Nu stii niciodata cand vei ajunge intr-o masina care nu accepta Bluetooth si pastrarea la tine a unui receptor bluetooth de rezerva te poate asigura ca nu esti niciodata fara ea.
  • Pastrati receptorul bluetooth in raza de actiune a unui dispozitiv. Majoritatea receptoarelor bluetooth pot ramane conectate la un dispozitiv care se afla la 10 metri (aproximativ 30 de picioare), dar isi pierde conectivitatea dincolo de aceasta. Daca aveti nevoie de un receptor bluetooth pentru a fi departe de sursa sa de muzica, retineti ca va trebui sa il pastrati in raza de actiune. Peretii, mobilierul si alte semnale radio pot interfera cu calitatea semnalului.

Intrebari frecvente

I. Care este diferenta dintre un receptor bluetooth si un transmitator bluetooth?

R. Un receptor bluetooth poate prelua semnale wireless de pe un dispozitiv bluetooth, cum ar fi un smartphone sau o tableta, si poate face audio disponibil pentru un sistem stereo de acasa sau de masina. Un transmitator bluetooth se conecteaza direct la o sursa audio si transmite fara fir semnalul audio catre orice difuzoare bluetooth disponibile. Daca aveti nevoie de un dispozitiv care sa primeasca sunet bluetooth de pe smartphone, cumparati un receptor bluetooth. Daca aveti nevoie de un dispozitiv care sa preia o sursa de muzica existenta si sa o faca disponibila pentru un stereo Bluetooth existent, cumparati un transmitator bluetooth. Daca nevoile dvs. variaza, puteti cumpara oricand un receptor / emitator bluetooth combinat.

I. Muzica prin Bluetooth va suna la fel de bine ca muzica prin conexiune prin cablu?

R. Din punct de vedere tehnic, nu, dar marea majoritate a ascultatorilor nu vor putea face diferenta. Bluetooth preia un semnal audio brut si il comprima pentru a fi transmis catre un dispozitiv de receptie, dar compresia este atat de eficienta incat rezultatul final este practic indistinct de original. Daca sunteti audiofil sau pur si simplu nu sunteti un fan al sunetului comprimat, este posibil ca Bluetooth sa nu fie tehnologia potrivita pentru ascultarea critica. Dar, inainte de a-l anula, ascultati singur. Majoritatea ascultatorilor considera ca sunetul bluetooth depaseste asteptarile.

I. Cat dureaza incarcarea unui receptor bluetooth portabil?

R. Depinde de dimensiunea bateriei, dar majoritatea receptoarelor bluetooth portabile pot fi reincarcate in doua pana la patru ore.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro