cel mai bun ssd

Cel mai bun SSD

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun SSD

cel mai bun ssd ghid cumparaturi
Cel mai bun SSD: Ghid de cumparaturi

De fiecare data cand salvati un fisier, deschideti un videoclip sau jucati un joc pe computer, atingeti sistemul sau de stocare intern – unitati care stocheaza si recupereaza informatii digitale. Exemplul clasic al acestui lucru este unitatea de hard disk (HDD), care consta dintr-un disc magnetic care se roteste in interiorul computerului dvs. si este citit de pini. Aceste sisteme sunt relativ ieftine, permitandu-va sa stocati cantitati masive de date fara a rupe banca. Acestea fiind spuse, componentele lor in miscare pot esua potential si de aceea unii utilizatori s-au orientat catre o optiune mai rafinata, mai eficienta din punct de vedere energetic, mai silentioasa si, desigur, mai scumpa, numita unitate SSD (SSD).

Spre deosebire de HDD-urile, SSD-urile nu au parti mobile. Acestea stocheaza date in celule semiconductoare oarecum similar cu o unitate flash USB. Acest lucru le imbunatateste longevitatea, precum si viteza de citire / scriere in comparatie cu HDD-urile.

Daca construiti o noua platforma de la zero, cautati masini pre-construite, pur si simplu cautati sa aflati mai multe despre SSD-uri sau sunteti interesati de unele dintre preferatele noastre, ati ajuns la locul potrivit.

Consideratii cheie

Capacitate

Unitatile SSD interne destinate consumatorului stocheaza de obicei intre 120 gigaocteti (GB) si 4 terabiti (TB) de date, ceea ce reprezinta o gama destul de mare. Cantitatea de stocare de care aveti nevoie corespunde cu sarcinile pe care le intreprindeti frecvent. De exemplu, daca tot ce doriti sa faceti este sa va stocati sistemul de operare pe un SSD pentru performante imbunatatite, in timp ce utilizati o unitate de hard disk pentru stocarea in bloc, o unitate mai mica va merge bine. Daca intentionati sa puneti mai multe aplicatii si jocuri pe SSD-ul dvs., investiti intr-un model multi-terabyte pentru a duce viteza si receptivitatea masinii dvs. la nivelul urmator.

Viteza de citire / scriere

Dupa cum sugereaza si numele, viteza de citire / scriere a unui SDD dicteaza cat de repede poate gestiona datele si executa sarcini. SSD-urile depasesc cu mult HDD-urile in aceasta privinta, acestea din urma producand viteze medii de aproximativ 125 megabytes pe secunda (MB / s). Cu toate acestea, SSD-urile pot functiona la fel de repede ca 550 megabytes pe secunda.

Forma

Aceasta se refera la forma fizica, dimensiunea SSD si, in consecinta, compatibilitatea cu anumite masini. Veti vedea un factor de forma de 2,5 inci foarte des, deoarece acest design este utilizat pe multe laptopuri si desktopuri. Factorii de forma M.2 si mSATA sunt folositi frecvent, dar pe laptopuri si tablete subtiri .

Interfata

Interfata este modul in care SSD-ul se conecteaza fizic la sistemul unui computer. Exista doua arome principale aici: PCIe si SATA.

  • SSD-urile PCIe folosesc o interfata Peripheral Component Interconnect Express, care se conecteaza la placa de baza direct ca o placa grafica . Acest lucru face ca SSD-urile PCIe sa fie rapide, de dorit si costisitoare.
  • In schimb, SSD-urile SATA sunt mai lente si mai putin costisitoare. Acestea utilizeaza interfetele Serial Advanced Technology Attachment, care sunt, de asemenea, utilizate pentru a conecta unitati optice si periferice. SSD-urile care utilizeaza acest tip de interfata mai vechi sunt compatibile cu un numar mai mare de sisteme diferite.

Caracteristici

Hardware de instalare: Achizitionarea unui SSD, obtinerea acestuia acasa si eliberarea acestuia din ambalaj ar fi foarte frustrant daca veti descoperi ca nu include componentele necesare pentru instalare . Retineti ca majoritatea SSD-urilor necesita cabluri suplimentare, suruburi si paranteze pentru configurare, iar unele ofera un pachet de instalare ca supliment.

Protectie impotriva pierderii de energie: Anumiti producatori de SSD includ o functie de protectie impotriva pierderii de energie, care este menita sa va pastreze toate lucrarile salvate in cazul in care sursa de alimentare esueaza. O marca de SSD se refera la aceasta tehnologie drept „Imunitate integrata la pierderea de energie”.

Garantie: exista multe lucruri pe linie daca SSD-ul dvs. esueaza, mai ales daca gazduieste sistemul de operare sau alte aplicatii cruciale. Acest lucru acorda o importanta mai mare garantiei produsului dvs. Garantiile de cinci ani sunt usor de gasit si, in opinia noastra, nu ar trebui sa va multumiti cu nimic mai putin.

Preturi SSD

Ca si in cazul oricarui hardware de calcul, pretul unui SSD intern este important, dar incercati sa nu va concentrati exclusiv pe pretul autocolantului. O consideratie mai importanta este evaluarea dolarului pe gigabyte coroborata cu viteza de citire / scriere.

Ieftin: SSD-urile entry-level care costa intre 250 si 450 RON ofera capacitati de aproximativ 500 GB. Aceste unitati au de obicei interfete SATA si sunt compatibile cu o gama larga de masini.

Gama medie: pentru aproximativ 1.000 RON , asteptati sa gasiti SSD-uri mai mari, care pot stoca pana la 2 TB de date. Aceste produse au viteze de citire / scriere mai impresionante decat modelele mai ieftine si pot avea interfete SATA sau PCIe.

Scump: in partea de sus a gamei veti gasi SSD-uri de mare capacitate care pot stoca 4 TB sau mai mult. Preturile depasesc 1.200 RON pentru acestea, dar viteze de citire / scriere de 550 MB / s si mai mari vor face sa merite daca doriti performante ridicate. Interfetele PCIe sunt comune aici, dar veti gasi si versiuni SATA.

Sfaturi

  • Verificati compatibilitatea. Unitatile SSD interne nu sunt plug-and-play cu fiecare masina. Comparati marca si modelul computerului cu producatorul pentru a confirma compatibilitatea inainte de a cumpara. De asemenea, luati timp pentru a vedea daca sistemul dvs. accepta interfete SATA sau PCIe.
  • Luati in considerare un hibrid. Daca va construiti propriul computer, ganditi-va la instalarea unei unitati hibride cu o unitate solid-state ca unitate de boot pentru sistemul dvs. de operare si o unitate de hard disk pentru stocarea in bloc a datelor. Acesta este un mod extrem de rentabil de a proiecta un sistem performant.
  • Faceti o copie de rezerva a datelor importante inainte de formatare sau reformatare a SSD-ului. Aceste procese readuc unitatea la starea sa curata, din fabrica. Copierea de rezerva a datelor importante inainte de a face acest lucru garanteaza ca nu veti pierde nimic. Pe un sistem Windows, accesati fisierele de sistem si de securitate din panoul de control. Faceti clic pe Instrumente de administrare, Gestionare computer, apoi pe Gestionare disc. Apoi faceti clic dreapta pe discul pe care doriti sa il formatati.
  • Evitati sa completati SSD-ul la capacitate maxima. Unitatea poate suferi probleme de performanta pe masura ce se umple, deoarece scrierea datelor pe celulele de memorie partial umplute dureaza mult mai mult decat in ​​cazul celulelor goale.

Intrebari frecvente

I. Ce tip de fisiere ar trebui sa stochez pe SSD-ul meu?

R. In mod ideal, SSD-urile ar trebui utilizate pentru a stoca fisiere care trebuie accesate rapid si frecvent. Un exemplu perfect in acest sens este sistemul de operare, deoarece este utilizat in mod constant. Altele includ programe instalate cu resurse mari, cum ar fi jocurile video . Daca puteti, utilizati HDD-ul pentru fisiere mari precum filme si date pe care le accesati rar, economisind spatiu SSD pentru fisierele care vor beneficia de performante sporite.

I. SSD-urile se epuizeaza in timp?

R. Unitatile in stare solida sunt cunoscute pentru robustete, deoarece lipsa pieselor in miscare previne problemele cauzate de deteriorarea fizica. Celulele lor de memorie au o durata de viata limitata, cu toate acestea, in special capacitatea lor de a se incarca si descarca dupa mii de procese de citire / scriere. Problemele de uzura ale SSD-urilor sunt insa in mare masura excesive. Modelul mediu poate fi rescris cu o medie de 30 TB la 50 TB pe durata sa de viata si probabil va dura mult mai mult decat restul computerului.

I. SSD-urile vor fi intotdeauna mai scumpe decat HDD-urile?

R. SSD-urile sunt din ce in ce mai ieftine in fiecare an, cu un numar mare de modele care se apropie de preturi de 0,50 USD pe gigabyte. Acestea fiind spuse, sunt inca mult mai scumpe decat unitatile de hard disk traditionale, care costa in medie 0,05 USD per gigabyte. Expertii estimeaza ca vor dura inca trei pana la cinci ani pentru ca preturile SSD sa se normalizeze si sa devina comparabile cu HDD-urile.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa