cele mai bune statii radio cb

Cele mai bune statii radio CB

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cele mai bune statii radio CB

cele mai bune statii radio cb ghid cumparaturi
Cele mai bune statii radio CB: Ghid de cumparaturi

Radiourile de banda Citizens (CB) sunt dispozitive de comunicatie portabile sau montate pe vehicul, pe distante scurte, bidirectionale. Aparatele de radio sunt instrumente esentiale pentru multi oameni, inclusiv personalul de urgenta si cei care primesc raspunsuri, precum si companiile de transport si transport. Camperii, excursionistii, motociclistii si supravietuitorii ii prefera si pe ei.

In ciuda autonomiei limitate, radiourile CB au fost mult timp un mijloc de comunicare fiabil in diferite conditii in care alte tehnologii ar putea esua, inclusiv vizibilitate redusa, vant, zapada si ploi abundente.

Aparatele de radio CB sunt usor si usor de utilizat si nu aveti nevoie de o licenta de operator pentru a avea una, ceea ce il face potrivit pentru diferite transmisii cu raza scurta de actiune.

Radio CB sunt in general solutii ieftine, avand o gama limitata. Ca instrumente de comunicatii bidirectionale, acestea sunt simple si mai putin dependente de elemente externe (turnuri, situri celulare) decat forme mai moderne de comunicare.

Echipa Geek saluta provocarea de a va ajuta sa gasiti radioul CB perfect pentru nevoile dvs.

Cumparam produse la fel ca dvs. si le examinam pentru calitate, ca si cum le-am cumpara pentru familiile noastre.

Daca sunteti gata sa cumparati un radio CB, consultati primele cinci optiuni din lista de produse de mai sus.

Daca sunteti interesat sa aflati mai multe, haideti sa alegem cel mai bun radio CB.

Cum alegi cea mai buna statie radio cb

Aparatele de radio CB sunt utilizate pentru comunicarea intre persoane folosind o gama sau o selectie de 40 de canale care pot fi gasite in banda de 27 MHz (11 m).

Desi exista multe modele de radio CB disponibile, toate transmit cu aceiasi patru wati de putere, deoarece aceasta este o cerinta de baza. Companiile de radio CB isi diferentiaza produsele prin design, dimensiune si caracteristici suplimentare pentru a satisface nevoile anumitor clienti (cum ar fi proprietarii de pickup-uri sau platforme mari sau operatorii care comunica de la o baza centrala).

Este recomandabil sa inspectati vehiculul preconizat inainte de a decide cu privire la un radio CB. Aceasta este pentru a determina unde poate fi instalat radioul CB intr-un loc in care nu va obstructiona miscarea sau nu va compromite siguranta. Radio CB sunt montate in mod traditional sub bord sau pe podea.

Radiourile CB mai mari tind sa aiba receptoare mai bune si au o calitate a sunetului mai clara si mai buna in general. Dimensiunea clasica CB Radio de 7 x 2 x 8 inci nu este intotdeauna compatibila cu interiorul vehiculului mai nou sau cu tablourile de bord. Acesta este motivul pentru care producatorii si-au diversificat ofertele. Acum exista radiouri CB cu profil redus, telefoane multifunctionale si aparate de radio CB pe care le puteti monta sub tabloul de bord.

Sa trecem in revista cateva dintre caracteristicile cheie de luat in considerare atunci cand alegeti un radio CB.

Antena

Desi majoritatea radiourilor CB au aceeasi putere de iesire, exista variatii in claritatea semnalului si in domeniul de functionare al fiecarui model.

Trebuie sa subliniem ca un radio CB bun este la fel de bun ca si antena la care este conectat.

O antena adecvata este vitala pentru performante bune, iar instalarea dvs. „maxima si optimizata” poate face o diferenta considerabila.

Un contor al raportului undei stationare (SWR) este nepretuit pentru acest lucru, iar unele dintre cele mai bune radiouri CB au unul incorporat, deci este o caracteristica care merita luata in considerare.

Dimensiune, greutate si aspect

Marimea

In camioanele mari, dimensiunea radioului CB ar putea sa nu aiba un impact prea mare. Cu toate acestea, in SUV-uri, masini de familie si motociclete, dimensiunea poate fi un aspect foarte important. Astazi, radiourile CB mai mici si mai compacte costa ceva mai mult.

Greutate

Greutatea unui radio CB afecteaza locul in care il puteti monta. Portabilitatea ar putea fi, de asemenea, o problema daca doriti sa puteti muta radioul CB dintr-un vehicul in altul sau daca trebuie sa il configurati ca unitate de baza intr-o locatie fixa.

Aspect

Materialele, designul si aspectul sunt, de asemenea, importante pentru unii cumparatori care doresc ca radioul CB sa se potriveasca estetic cu interiorul vehiculului.

Controale si optiuni

Exista controale standard gasite pe majoritatea radiourilor CB, cu mai multe optiuni suplimentare si extra pentru a atrage cumparatori, cum ar fi urmatoarele.

Afisaj lizibil

Ecranele mari si multicolore ar trebui sa fie vizibile din diferite unghiuri. Afisajele trebuie sa afiseze toate informatiile despre functiile radio si ar trebui sa aiba, de asemenea, o functie de estompare pentru a nu distrage atentia in timpul conducerii pe timp de noapte.

Butoane si comutatoare usor de utilizat

Mai putine butoane de tratat sunt mai bune, dar trebuie sa fie precise si sa nu fie potrivite. Luati in considerare ca acestea sunt partile radioului CB cu care se va interactiona cel mai mult.

Castig RF

Una dintre cele mai valoroase caracteristici pentru un radio CB este castigul RF. Puteti linisti radioul cu acest lucru mai degraba decat sa folositi squelch, maximizand astfel distanta de receptie.

Lungimea cablului

Un detaliu mic, dar critic si adesea trecut cu vederea, lungimea cablului radioului CB va dicta amplasarea si usurinta accesului.

Alte caracteristici de luat in considerare

Dincolo de functiile de transmisie, radiourile CB au alte caracteristici care se pot adauga la costul unitatii, dar si extind functionalitatea, cum ar fi urmatoarele.

Bluetooth

Unele radiouri CB mai noi au adaugat functionalitate Bluetooth care permite utilizarea smartphone-urilor cu CB, precum si afisarea informatiilor despre telefon.

Mod adresa publica (PA)

Cu acest mod, puteti trece cu usurinta de la modul de difuzare CB la adresa publica sau modul PC pentru difuzarea prin difuzor.

Functii de filtrare a zgomotului

Filtrele de zgomot reduc la minimum zgomotele straine datorate staticului si mediului dvs. Receptia este mult mai clara, cu un filtru de zgomot in pozitie.

SWR

Contoarele SWR incorporate sunt uneori incluse in radiourile CB. Aceasta ofera diagnosticare pentru a verifica sistemul radio (SWR) si antena CB pentru a verifica daca acestea functioneaza corect. Aceasta caracteristica este importanta pentru utilizatorii care se deplaseaza de la vehicul la vehicul.

Scanare canal

Aceasta caracteristica face posibila scanarea rapida a tuturor celor 40 de canale CB pentru activitate (adica cineva care vorbeste). In unele modele, puteti scana un numar mai mic de canale preselectate. Aceste canale pot fi stocate in memorie.

Acces radio meteo NOAA

Un radio CB cu aceasta caracteristica poate accesa o retea nationala de posturi de radio axate pe difuzarea informatiilor despre vreme si sistem de urgenta. Difuzarile sunt 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Preturi

Exista unele aparate de radio CB relativ ieftine pe piata, iar multe dintre acestea vor oferi toate functionalitatile de care aveti nevoie. Va puteti astepta sa cheltuiti intre 60 si 300 de dolari , desi exista o mare varietate de produse care ar trebui sa satisfaca cele mai multe nevoi din gama de la 100 la 200 de dolari.

Ieftin

Pentru 250 – 450 RON, puteti obtine un radio CB cu un comutator automat de limitare a zgomotului.

Mid-Range

Pentru 450 – 1.000 RON, puteti obtine acces instantaneu la canalul de urgenta, afisaj LCD color variabil si cabluri de microfon extra-lungi.

Scump

Pentru 1.000 – 1.500 RON, puteti obtine o unitate cu toate clopotelele si fluierele, inclusiv capacitatea Bluetooth.

Intrebari frecvente

I. Care este gama unui radio CB?

R. In functie de unele variabile, cum ar fi terenul, interferentele si conditiile meteorologice, un radio CB ar trebui sa poata transmite o distanta de 1 pana la 2 mile pe picior de antena.

I. Unde este folosit un radio CB?

R. Cel mai frecvent, camioanele folosesc aparatele de radio CB ca instrument de siguranta pe drum. Camioanele pe distante lungi circula adesea in zone cu o receptie celulara slaba sau deloc. Aparatele de radio CB pot fi folosite pentru a anunta alti soferi despre pericolele rutiere, vremea rea ​​si traficul.

I. Care sunt cele mai frecvente canale CB utilizate?

R. Canalul 19 este cel mai utilizat canal CB de catre soferii de camioane de pe autostrazile din SUA. Acest canal a fost ales deoarece se afla in mijlocul gamei si este rapid accesibil. Unele aparate de radio CB au un buton dedicat pentru canalul 19 pentru acces usor. Canalul 9 este lasat de obicei deschis deoarece este rezervat ca canal de urgenta.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro