cel mai bun microscop

Cel mai bun microscop

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun microscop

cel mai bun microscop ghid cumparaturi
Cel mai bun microscop: Ghid de cumparaturi

Daca ati dorit vreodata sa vedeti cum arata lumea la nivel microscopic, un microscop bun este instrumentul de care aveti nevoie. Mai mult decat un instrument stiintific, microscoapele sunt populare in randul copiilor si adultilor care doresc sa vada lucrurile de aproape.

Alegerea microscopului potrivit se reduce la cunoasterea tipului dorit. Microscoapele cu putere mare si mica sunt cele mai frecvente si difera pur si simplu cu cantitatea de marire pe care o ofera. Alti factori, cum ar fi dimensiunea totala si greutatea corpului, impreuna cu calitatea lentilei, vor afecta pretul si performanta microscopului. Dimensiunea lucrurilor pe care doriti sa le priviti va poate ajuta sa decideti.

Am facut cateva recomandari cu privire la cele mai bune microscopii despre care credem ca va vor oferi o experienta educativa unica. Continuati sa aflati despre aceste microscopuri si detaliile pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a alege unul potrivit pentru nevoile dvs.

Proiectarea microscopului de baza

Cele mai multe tipuri de microscoape la domiciliu se incadreaza in una dintre cele doua categorii de proiectare: microscoape de mare putere / compuse si microscoape stereo de mica putere .

Microscoape de mare putere / compuse

Un microscop de mare putere ofera calitati de marire mai mari decat un model cu putere redusa. Majoritatea va permit sa vedeti in mod clar obiecte precum bacterii sau partile unei insecte. Acest tip de microscop este, de asemenea, numit microscop compus.

Microscoapele compuse mai scumpe au adesea doua oculare, in timp ce microscoapele compuse mai ieftine tind sa aiba doar un ocular. Oricum, vizualizarea printr-un microscop compus este bidimensionala sau plana. (Daca unitatea are doua oculare, fiecare primeste aceeasi vedere de la un singur obiectiv obiectiv. Aceasta este cauza cauzei imaginii 2D.)

Microscoape stereo de mica putere

Un microscop de mica putere nu are nivelul de marire al unui microscop de mare putere. Este potrivit daca doriti sa priviti cu atentie un articol mai mare cu detalii greu de vazut cu ochiul liber. Aceasta ar include articole precum tesaturi, cipuri de calculator si monede.

Termenii „consum redus” si „stereo” sunt adesea folositi in mod interschimbabil. Un microscop stereo are aproape intotdeauna doua oculare, fiecare cu propriul obiectiv obiectiv. Rezultatul: o vizualizare aparenta „3D” a obiectului la indemana.

Monocular vs. Binocular

Microscoapele compuse sunt de obicei vandute in doua modele: monocular si binocular. Designul monocular are un ocular, in timp ce designul binocular are doua oculare.

Iata cativa alti factori cheie de diferentiere intre proiectele monoculare si binoculare –

Cost: Un design monocular (cu un singur ocular) este mai ieftin decat un aparat binocular (cu doua oculare). Aceasta comparatie a costurilor presupune ca ambele microscopuri au caracteristici similare.

Usor de utilizat: Majoritatea oamenilor considera ca cele doua oculare ale unui microscop binocular sunt mai usor si mai „naturale” de utilizat. Cu toate acestea, un copil mic care este inca in crestere poate fi mai confortabil cu designul monocular.

Marire maxima: In general, microscoapele binoculare sunt disponibile la niveluri de marire mai mari decat unitatile monoculare. Cu toate acestea, cu exceptia cazului in care cautati mariri peste 1000X, ar trebui sa puteti gasi satisfactie cu oricare dintre designuri.

Situatii de utilizare: ambele microscopuri monoculare si binoculare au un scenariu de utilizare similar: le folositi pentru a vizualiza obiecte care nu sunt vizibile doar pentru ochi, cum ar fi bacteriile sau organismele de apa. Aveti nevoie de capacitatile de mare putere ale acestor tipuri de microscopuri compuse pentru a obtine succes in vizualizarea acestor obiecte.

Caracteristici cheie ale microscopului

Atunci cand alegeti intre produse, va ajuta sa intelegeti componentele cheie disponibile in microscop.

Niveluri de putere de marire

Va puteti astepta ca o unitate de mare putere sa aiba o putere de marire de 400X sau mai mare. Unele microscopuri concepute pentru uz casnic ar putea avea niveluri de marire de pana la 2.000X.

Microscoapele cu putere redusa ofera de obicei un nivel de marire de 100X sau mai putin. Pe parcursul cercetarii noastre, am gasit microscopuri de la marci de renume precum Canon cu marire de pana la 60X.

Alegerea obiectelor potrivite

Anumite tipuri de obiecte sunt mai usor de vizualizat cu un proiect de microscop decat altul. De exemplu, un microscop de mare putere cu marire de 1.000 X nu functioneaza bine atunci cand privim moneda, deoarece marirea ar fi prea mare pentru a vedea orice detalii ale monedei.

In mod similar, un microscop cu putere redusa nu are un nivel de marire suficient de mare pentru a putea inspecta bacteriile cu succes.

Toate acestea sunt pentru a spune ca ar trebui sa va ganditi la tipul de obiecte pe care doriti sa le vizualizati inainte de a cumpara un microscop.

Calitatea obiectivului

Calitatea obiectivului microscopului dvs. joaca un rol cheie in succesul dvs. stiintific. Un obiectiv bun ofera o rezolutie clara a imaginii, asa ca, daca doriti sa vedeti detalii minuscule, asigurati-va ca investiti intr-un obiectiv de calitate.

Nu va asteptati sa gasiti un obiectiv de inalta calitate intr-un microscop ieftin. De obicei, le veti gasi in microscopuri de mare putere, dar nu este intotdeauna cazul. Pentru cele mai bune rezultate, merita sa faceti un pic de comparatie.

Digital

Un microscop digital poate fi vandut ca o unitate de mare putere sau de mica putere. Il puteti conecta la o tableta sau computer pentru a vizualiza obiecte in timp real.

Puteti pastra apoi copii digitale ale imaginilor dvs., aproape ca si cum ati fi inregistrat o fotografie digitala.

Portabilitate

Unele microscopuri sunt proiectate pentru a fi transportate cu dvs. in diferite locatii. Acest lucru este la indemana daca incercati sa studiati obiecte in camp sau la casa unui prieten.

Astfel de microscopuri functioneaza de obicei cu bateria.

Conditii de stiut

Daca sunteti confuz de jargonul asociat achizitionarii unui microscop, consultati lista noastra de termeni importanti pentru microscop –

Brat: Aceasta este partea microscopului care conecteaza ocularul la baza. Unele brate se pot articula, permitandu-va sa miscati ocularul in jur.

Baza: Baza este portiunea microscopului care sustine restul unitatii. Ofera stabilitate microscopului.

Binocular: un microscop binocular este un microscop compus cu doua oculare. Deoarece este compus, este diferit de un stereo microscop. Imaginile microscopului binocular prezente prin ocular intr-o vedere plana, bidimensionala.

Focalizare grosiera: veti utiliza acest buton din partea laterala a microscopului pentru a forma initial focalizarea.

Microscop compus: Acest tip de microscop este, de asemenea, cunoscut sub numele de microscop de mare putere. Unele au doua oculare; altii au doar unul. In special, o unitate compusa cu doua oculare se numeste binoculara mai degraba decat stereo.

Microscop digital: Acest tip de unitate se conecteaza la un computer sau tableta pentru a afisa obiectele pe un ecran de afisare.

Putere dubla: acest termen se refera la un microscop care poate utiliza doua niveluri de marire diferite, cum ar fi 100X si 60X.

Ocular: Aceasta este portiunea microscopului prin care privesti pentru a vedea un obiect. Unele oculare includ o componenta de marire utilizata impreuna cu marirea obiectivului.

Focalizare fina: Butonul de focalizare fina este un tip de focalizare mai precis la microscop decat butonul de focalizare grosiera. Veti folosi acest buton dupa butonul grosier pentru a forma focalizarea.

Microscop de mare putere: De asemenea, cunoscut sub numele de microscop „compus”, un microscop de mare putere are cel mai mare nivel de marire disponibil intr-un microscop. Este cel mai bine folosit pentru vizualizarea obiectelor care sunt imposibil de vazut doar cu ochiul, cum ar fi bacteriile.

Obiectiv: Obiectivul microscopului focalizeaza lumina de la obiect in ocular. Se numeste adesea un obiectiv obiectiv.

Microscop cu putere redusa: un microscop cu putere redusa are un nivel de marire scazut si este utilizat in principal pentru vizualizarea obiectelor precum monedele. Majoritatea microscoapelor cu putere redusa sunt stereomicroscoape

Marire: Aceasta este masurarea capacitatii microscopului de a mari un obiect. Numarul de marire pentru un microscop este semnificat cu un numar si un X. Exista un aspect de marire atat pentru ocular, cat si pentru lentila microscopului. Numarul total de marire este determinat prin inmultirea acestor doua numere. De exemplu, daca ocularul are o marire de 10X si obiectivul are o marire de 50X, marirea totala este de 500X

Monocular: Acest tip de microscop compus contine un ocular. Dintre microscoapele concepute pentru a fi utilizate acasa, numai microscoapele compuse sunt oferite cu un ocular.

Microscop portabil: o unitate portabila functioneaza cu baterie, astfel incat sa o puteti transporta in zone in care nu exista prize. De exemplu, puteti lua o unitate portabila pe teren pentru a lucra cu subiecte care trebuie studiate la fata locului.

Rezolutie: Acest termen se refera la capacitatea microscopului de a crea imagini clare.

Microscop cu o singura putere: un microscop cu o singura putere functioneaza la un singur nivel de marire, cum ar fi 100X.

Stereo microscop: un stereo microscop contine doua oculare, rezultand o vedere tridimensionala a obiectului pe care il studiati. Termenul „stereomicroscop” este adesea folosit interschimbabil cu microscopul „cu putere redusa”.

Puterea zoomului: acest termen se refera la un microscop cu o gama de niveluri de marire. De exemplu, un microscop cu putere de zoom poate utiliza un nivel de marire de 60X, 100X sau orice nivel intre ele.

Intrebari frecvente

I. Am nevoie de un control de reglare a dioptriei cu microscopul meu?

R. Butonul de reglare a dioptriilor este un control care va permite sa ajustati diferentele de vedere dintre ochiul drept si cel stang. Schimba distanta focala pentru un ocular, astfel incat cele doua sa se potriveasca. Desi nu este o necesitate, este inteligent sa aveti un control de reglare a dioptriilor la microscop. Acest lucru asigura cea mai clara imagine posibila pentru toti utilizatorii.

I. Cum pot curata lentila microscopului?

R. Tratati lentila microscopului cu grija atunci cand o curatati. Pentru aceasta sarcina, ar trebui sa utilizati numai o solutie de curatare aprobata si hartie pentru lentile. Stergeti lentilele usor pentru a evita zgarierea acestuia.

Ghidul utilizatorului microscopului dvs. ar trebui sa contina recomandari pentru curatarea sigura a lentilelor.

I. Ce accesorii sunt bune de cumparat cu un microscop pentru copii?

R. Luati in considerare achizitionarea unei cutii de diapozitive pe langa microscop. Cutia de diapozitive va contine diapozitive prefabricate pe care un copil le poate privi cu microscopul. Cautati varietate in tipurile de diapozitive din cutie, cum ar fi plantele, insectele, probele de apa si solurile. Nu alege doar diapozitive medicale, care toate vor arata la fel pentru un copil.

In plus, cautati o carte care sa ofere o introducere axata pe copil in utilizarea microscopului. O carte buna va oferi sugestii despre modul de utilizare a microscopului si ce tipuri de obiecte sa vizualizati.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa