cel mai bun scanner 3d

Cel mai bun scanner 3D

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun scanner 3D

cel mai bun scanner 3d ghid cumparaturi
Cel mai bun scanner 3D: Ghid de cumparaturi

De cand au fost introduse replicatoarele pe Star Trek , ideea de a crea produse din aer a fost una dintre cele mai tari notiuni din science fiction. In timp ce replicatoarele pot fi inca departe, imprimantele 3D sunt un pas in directia corecta.

Folosind metode aditive pentru a construi un obiect strat cu strat, folosind un tip de polimer, imprimarea 3D va ofera posibilitatea de a va crea propriile produse fara a va baza pe un producator extern. Cu toate acestea, pentru ca imprimarea 3D sa functioneze, aveti nevoie de o schema detaliata a obiectului pe care doriti sa il imprimati. Aici intervine un scaner 3D. Un scaner 3D efectueaza o scanare detaliata a unui obiect si creeaza un model de computer pe care imprimanta dvs. 3D il poate recrea apoi.

Avand in vedere natura complexa a imprimarii si scanarii 3D, exista o serie de factori importanti care trebuie luati in considerare atunci cand cumparati un scaner 3D. Pentru tot ce trebuie sa stiti inainte de a investi, ghidul nostru de cumparaturi contine toate detaliile. De asemenea, am ales pe piata scanerele noastre 3D preferate, pe care le puteti gasi in matricea de mai sus.

Consideratii cheie

Tehnologie de detectare 3D

Unul dintre cei mai mari factori de luat in considerare este tipul de tehnologie de detectare utilizata de un scaner 3D. Exista doua tipuri primare: triangulare cu laser si lumina structurata.

Triangularea cu laser functioneaza folosind lasere pentru a triangula un obiect, a-l scana si a genera un model 3D. Dintre cele doua tipuri de tehnologie de detectare, triangularea cu laser este cea mai veche si cea mai putin precisa. In ciuda acestui fapt, are cateva avantaje. Primul este atunci cand se lucreaza cu obiecte in miscare. Deoarece laserul trece peste un obiect o singura data, este foarte potrivit pentru scanarea obiectelor aflate in miscare, deoarece are cel mai rapid timp de scanare. Al doilea avantaj este imunitatea sa aproape de iluminarea ambientala. Un fascicul laser este un fascicul de lumina intensa intr-o lungime de unda foarte ingusta. Ca urmare, triangularea cu laser va functiona in aproape orice tip de iluminare.

Lumina structurata este cel mai nou tip de tehnologie de detectare. Aceasta metoda utilizeaza diferite modele de lumina pentru a realiza o secventa de imagini, ceea ce duce la o scanare mult mai precisa decat triangularea laser. Lumina structurata este, de asemenea, mai sigura atunci cand efectuati scanari 3D de persoane sau animale, deoarece nu exista niciun risc de deteriorare a vederii subiectului, ceea ce este cazul triangulatiei laser. Deoarece este nevoie de scanari multiple, lumina structurata este totusi mai lenta si nu este potrivita pentru utilizarea pe obiecte in miscare. In mod similar, deoarece aceasta metoda se bazeaza pe modele de lumina, este sensibila la lumina ambientala si la schimbarile de lumina.

Handheld vs. stationar

Un alt factor de luat in considerare este daca aveti nevoie de o unitate de scanare portabila sau una stationara. Acest lucru se reduce in mare masura la calitate versus confort. Scannerele stationare au un avantaj in ceea ce priveste calitatea, deoarece este mult mai usor sa obtineti rezultate consistente. Acest lucru face, de asemenea, un model stationar o alegere buna atunci cand trebuie sa scanati in serie un numar mare de obiecte similare. Exista, totusi, orice situatie in care este posibil sa aveti nevoie de portabilitatea unui scaner 3D portabil, inclusiv scanarea a ceva care nu poate fi mutat sau care se afla intr-un loc greu accesibil.

Rezolutie

La fel ca o camera digitala sau un scaner traditional , rezolutia unui scaner 3D are impact asupra calitatii scanarii necesare. Pe masura ce o imagine este scanata, sunt mapate oriunde de la sute de mii la milioane de puncte individuale. Rezolutia este cea mai mica distanta intre oricare doua puncte si se masoara in milimetri sau microni. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat vor exista mai multe puncte in maparea 3D si cu atat detaliile scanarii finale vor fi mai mari.

Camp de vizualizare

La fel ca orice camera , un scaner 3D are un camp vizual – zona pe care o poate „vedea”. Unele scanere au campuri vizuale relativ inguste, in timp ce altele au campuri vizuale largi. Este important sa alegeti campul vizual adecvat pentru ceea ce intentionati la scanare. De exemplu, daca utilizati un scaner cu un camp vizual mic pentru a scana un obiect mare, va trebui sa faceti mai multe treceri pentru a captura complet obiectul decat ar fi necesar cu un camp vizual larg. In schimb, daca utilizati un scaner cu un camp vizual larg pentru a scana un articol mic si complicat, probabil ca veti pierde o mare parte din detaliile mai fine ale articolului.

Unele scanere au un camp vizual flexibil, oferindu-va posibilitatea de a regla pozitia camerei pentru a va oferi campul vizual de care aveti nevoie pentru obiectul pe care il scanati.

Caracteristici

Culoare

In timp ce scanerele 3D timpurii nu aveau capacitatea de a detecta culoarea unui obiect, scanerele moderne ofera scanare color. Atunci cand este utilizat impreuna cu o imprimanta 3D color, acest lucru face mai usoara realizarea unei recreeri aproape perfecte a unui obiect scanat.

Rotatie

Multe scanere 3D stationare vin cu rotative rotative pentru a facilita captarea tuturor partilor unui obiect. Pentru cele mai bune rezultate, incercati sa gasiti un scaner care va permite sa deplasati obiectul in jurul mai multor axe. Acest lucru va va oferi cel mai bun model 3D al obiectului, deoarece va va permite sa il capturati din cat mai multe unghiuri posibil.

Software

O alta caracteristica importanta de luat in considerare este software-ul pe care il foloseste scanerul. Un scaner 3D bun ar trebui sa dureze ani de zile. Prin urmare, este important sa va asigurati ca software-ul cu care este furnizat este de inalta calitate si bine sustinut de producator.

Preturi scanner 3D

Ieftin

Cele mai de baza scanere 3D sunt fie unitati portabile independente, fie sunt proiectate pentru a fi utilizate cu smartphone-uri si tablete. Aceste scanere costa mai putin de 1.500 RON. Vor lucra pentru sarcini de baza, dar le lipseste fidelitatea si rezolutia pentru o munca detaliata.

Gama medie

Scanerele 3D de nivel mediu costa pana la 3.000 RON si au o rezolutie mai mare, o captura mai rapida si produc modele 3D de calitate superioara.

High-end

Modelele de varf au cea mai buna rezolutie, scanare color, reglare flexibila a campului vizual si scanare HD. Aceste scanere 3D costa peste 3.000 de lei.

Sfaturi

  • Deoarece scanerele cu laser au deseori probleme la scanarea suprafetelor stralucitoare sau lucioase, incercati sa folositi un spray de aerosoli pentru a acoperi obiectul cu o pulbere alba, care ofera un finisaj mat. Dupa ce ati terminat scanarea, pulberea se sterge usor.
  • Pentru cele mai bune rezultate, scanati pe un fundal negru. Acest lucru va impiedica scanerul sa capteze „zgomotul de fundal”.
  • Asigurati-va ca obiectul nu se misca in timpul scanarii. Chiar si cea mai mica vibratie poate introduce erori in scanare.

Intrebari frecvente

I. Pot utiliza scanarea 3D pentru a realiza o piesa greu de inlocuit?

R. Da. De fapt, acesta este unul dintre principalele lucruri pentru care multi oameni folosesc scanarea si tiparirea 3D. Produsele mai vechi care nu mai sunt fabricate pot fi recreate la nevoie.

I. Ce se intampla daca scanarea mea preia date nedorite?

R. Majoritatea pachetelor software care vin cu scanere 3D va ofera posibilitatea de a filtra elementele nedorite.

I. Pot gasi un scaner 3D care sa functioneze cu platforma computerului meu?

R. Dupa toate probabilitatile, da. Desi majoritatea scanerelor 3D sunt concepute pentru a functiona cu Windows, sunt destul de putine care functioneaza cu macOS si unele care functioneaza cu Linux.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro