cel mai bun monoclu

Cel mai bun monoclu

Ore
Research
Produse
Evaluate
Editorii nostri cerceteaza, testeaza si recomanda in mod independent cele mai bune produse. Puteti afla mai multe despre procesul nostru de examinare aici.
Ghid de cumparaturi

Cel mai bun monoclu

Binoclurile sunt foarte populare, dar un monocular bun are o serie de avantaje, dintre care cel putin va ofera aceeasi putere optica pentru mai putini bani. Exista sute de monoculare disponibile de la zeci de producatori – de la modele la fel de mici ca degetul mare pana la altele cu un picior lung sau mai mult. Monocularele vin cu o serie de functii si caracteristici diferite, iar termenii tehnici specifici dispozitivelor optice pot provoca uneori confuzie.

Geek va poate ajuta sa separati faptele de hype si sa alegeti monocularul potrivit pentru nevoile dvs. Avem propriile noastre laboratoare si efectuam teste in diferite conditii pe o gama de produse. De asemenea, discutam cu experti si cu utilizatorii obisnuiti pentru a obtine o gama larga de feedback. Totul se face independent. Nu acceptam mostre gratuite de la producatori, deoarece acest lucru ar putea avea impact asupra deciziilor noastre. Cheltuirea propriilor bani pe produse inseamna ca puteti avea incredere ca rezultatele noastre sunt complet impartiale.

Fiecare monocular din graficul de mai sus ofera ceva exceptional in termeni de performanta si valoare. Fiecare primeste recomandarea noastra. De asemenea, am compilat urmatorul ghid de cumparaturi monocular pentru a va oferi mai multe detalii.

De ce sa cumperi un monoclu?

Cel mai popular tip de monocular este ca jumatate de pereche de binocluri . Se potriveste intr-un buzunar, facilitand transportul si este usor de utilizat. Daca doriti sa vedeti ceva care este departe, dar nu doriti sa purtati binocluri in jur, un monocular este un dispozitiv excelent.

Exista anumite caracteristici de luat in considerare atunci cand cumparati un monocular.

  • Tipuri monoculare
  • Specificatii
  • Acoperiri pentru lentile
  • Alti factori

Cititorii ar trebui sa retina ca obiectivele de observare si de vanatoare sunt, de asemenea, monoculare. Cu toate acestea, se incadreaza intr-o alta categorie de utilizare, deci nu sunt acoperite.

Tipuri de monoclu

Exista monoculare de vedere nocturna si monoculare de zi. Monocularele cu vedere nocturna combina optica pentru marire cu electronica pentru a capta si amplifica lumina minima existenta, de obicei cu infrarosu (IR). Ceea ce vedeti este ca si cum ati privi o imagine alb-negru prin sticla verde. Unele monoculare pot captura fotografii pentru descarcare ulterioara, iar altele au o camera video atasata.

Monocularele moderne de viziune nocturna ofera detalii remarcabile intr-un pachet relativ mic, dar exista unele dezavantaje.

  • Electronice si baterii suplimentare le fac voluminoase.
  • Desi puteti vedea cateva sute de metri, marirea este de obicei de doar 3x pana la 6x.
  • Imaginile capturate au o rezolutie destul de redusa (videoclipul este de 720p).
  • Acestea sunt scumpe.

Monocularele cu vedere nocturna constituie o piata specializata. Ca atare, restul acestui ghid de cumparaturi se concentreaza pe monoclurile de zi populare.

Specificatii

Exista mai multe specificatii monoculare care sunt importante atunci cand alegeti una de cumparat. Primul impuls al multor oameni este sa mearga la marire, dar alegerea pentru marirea cea mai mare nu este adesea cea mai buna alegere. Trebuie sa luati in considerare si dimensiunea obiectivului obiectivului si campul vizual.

Marire

Cand alegeti un monocular, veti vedea doua numere in specificatii – de exemplu, 5×15 sau 10×50. Primul numar este marirea. In aceste doua exemple, asta inseamna ca ceea ce vedeti este de cinci ori dimensiunea normala sau de zece ori dimensiunea normala.

Retineti ca, pe masura ce marirea creste, monocularul devine mai mare si mai greu. De asemenea, devine mai greu sa mentineti imaginea stabila. Sfatul nostru este sa va ganditi la ceea ce veti vedea cel mai des si sa alegeti marirea in consecinta.

  • Alegeti de 5 ori pentru vizualizare rapida, detalii reduse si autonomie scurta.
  • Alegeti de 8x pana la 10x pentru vizualizarea generala.
  • Alegeti 12x sau mai mult pentru vizionarea pe distante lungi.

Camp de vizualizare

Cresterea maririi reduce campul vizual (FOV), zona pe care o vedeti cand priviti prin dispozitiv. Daca doriti sa examinati pene individuale pe o pasare la 1000 de metri distanta, un FOV larg nu este important. Daca doriti sa scanati o zona pentru animale salbatice, FOV este important.

Nu exista un raspuns perfect in ceea ce priveste FOV – este vorba de a face cel mai bun compromis. Majoritatea producatorilor dau cifre FOV, de obicei indicate ca picioare la 1000 de metri (240 de picioare / 1.000 de metri, de exemplu).

Dimensiunea obiectivului obiectivului

Al doilea numar din cele doua exemple de mai sus (5×15 si 10×50) este dimensiunea obiectivului obiectivului in milimetri. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat intra mai multa lumina in monocular si cu atat este mai clara vederea.

Acoperiri pentru lentile

Acoperirea unei lentile monoculare este un proces stiintific complex. Diferiti producatori pretind beneficii diferite, facandu-l mai confuz. In esenta, acoperirile sunt filtre usoare. Imbunatatesc claritatea si luminozitatea imaginii prin taierea reflexiilor si cresterea contrastului. In timp ce mai multe acoperiri nu inseamna neaparat imagini mai bune – aveti nevoie in primul rand de optica excelenta – acestea sunt de obicei un semn de calitate, deoarece procesul necesita o ingrijire deosebita.

Exista mai multe descrieri diferite pentru acoperirea lentilelor.

  • Neacoperit (rar; ar trebui evitat)
  • Acoperit (un strat antireflex pe o suprafata a ambelor lentile)
  • Complet acoperit (un strat antireflex pe toate suprafetele lentilei si pe o parte a prismei).
  • Multistrat (mai multe acoperiri pe mai multe suprafete; posibil doar unul pe exterior)
  • Complet multi-acoperit (FMC) (mai multe acoperiri pe toate suprafetele lentilelor)

Tenta de acoperire

Acoperirile nuanteaza lentilele de diferite culori. Lentilele neacoperite par clare. Altele apar rubiniu sau albastru-verde.

  • Un strat de rubin taie lumina rosie. Este menit sa opreasca efectul „fringing” in care unele imagini par sa aiba un halou multicolor. De asemenea, faciliteaza focalizarea. Dezavantajul este ca, fara lumina rosie, vedeti doar verde si albastru, deci nu vedeti culoarea corecta a lucrurilor. Expertii pe care i-am consultat nu ar recomanda monocularii cu lentile de rubin pentru vizualizarea pasarilor sau a faunei salbatice.
  • Un strat albastru-verde reduce si culorile relevante, dar efectul este mai putin dramatic. Aceste lentile cresc contrastul. Nu este o solutie perfecta daca fidelitatea culorilor este vitala, dar pentru majoritatea consumatorilor nu este un factor.

Alti factori de luat in considerare la un monoclu

Urmatoarele caracteristici merita investigate inainte de a lua decizia finala de cumparare.

Ameliorarea ochilor

Numita si pupila de iesire, aceasta este distanta pe care ochiul dvs. o poate avea de ocular (in milimetri), in timp ce vedeti tot FOV-ul. Majoritatea oamenilor tin monocularul de ochi sau foarte aproape de el, deci nu are un impact major. Daca porti ochelari, nu poti face asta. In mod ideal, ar trebui sa cautati o lungime de relief a ochilor (distanta de iesire a pupilei) de 14 mm sau mai mare.

Prisma

Toate monoculele contin o prisma. Exista doua tipuri de utilizare comuna: BAK7 si BAK4. Nu este nimic in neregula cu primul, dar majoritatea expertilor considera ca BAK4 este superior.

Inchideti focalizarea

Aceasta este distanta focala minima si este adesea trecuta cu vederea. Merita sa retineti ca, pe masura ce creste puterea de marire, scade capacitatea de focalizare la distanta scurta. Instrumentele de calitate de genul discutat aici se concentreaza la sase sau sapte picioare.

Inele O

O etansare buna in jurul lentilelor reduce sansele ca apa sau murdaria sa patrunda in interiorul monocularului.

Durabilitate

Acestea sunt instrumente de precizie, dar trebuie sa fie greu de utilizat pe teren. Pastrarea apei si a prafului este un mare beneficiu si previne deteriorarea interiorului dispozitivului. Un fel de armura pentru a face monocularul rezistent la socuri il ajuta sa il protejeze de loviturile cotidiene.

Azot

Unele monoculare sunt umplute cu azot pentru a pastra hidrogenul si oxigenul, care pot forma condens in interiorul dispozitivului si pot provoca rugina. Atata timp cat integritatea structurala a dispozitivului este intacta, azotul previne aburirea interna. Unele monoculare ieftine nu sunt rezistente la ceata. Ceata interna poate fi frustranta si in cele din urma poate provoca daune. Este o chestiune de echilibrare a pretului cu performanta.

Cupe pentru ochi

Ochelari reglabile ofera un plus de confort.

Focalizare cu o singura mana

Monoculele mai vechi iti cereau sa le tii cu o mana si sa te concentrezi cu cealalta. Designurile mai noi au o focalizare convenabila, cu o singura mana.

Preturi

In functie de calitate si caracteristici, va puteti astepta sa platiti de la 50 RON la peste 700 RON pentru un monocular.

Ieftin

Puteti cumpara un monocular ieftin cu 40 sau 75 RON si de ce nu? Este o lupa la indemana de pastrat in geanta sau buzunar. Nici calitatea, nici optica nu pot fi grozave, dar de cate ori ati fost si ati dorit sa vedeti ceva in departare? Iata raspunsul tau.

Mid-Range

Pentru optica si caracteristicile de calitate acoperite in aceasta recenzie, trebuie sa platiti putin mai mult, dar aceste dispozitive sunt inca extrem de accesibile. Va recomandam cu bucurie monoculare care costa peste 150 RON. Puteti plati mai mult pentru asa-numitele modele „tactice” sau de specialitate, dar acestea ar fi excesive pentru majoritatea dintre noi.

Scump

Monocularele cu vedere nocturna sunt tehnologii diferite. Modelele entry-level bune costa in jur de 700 RON USD si nu este dificil sa cheltuiti de doua ori mai mult.

Sfaturi

  • Puneti intotdeauna capacele obiectivului atunci cand monocularul nu este utilizat. Daca nu, murdaria si praful ar putea in cele din urma deteriora lentilele si acestea nu pot fi inlocuite.
  • Folositi o curea pentru incheietura mainii sau a gatului. Unde este posibil, tineti-va monocularul cu o curea, astfel incat sa nu o lasati accidental. O curea pentru gat sau o curea este utila daca trebuie sa folositi ambele maini o mare parte a timpului, dar doriti sa ajungeti rapid la monocular.
  • Urmati sugestiile producatorului pentru curatare. Unele site-uri sugereaza utilizarea detergentilor casnici pentru a va curata monocularul. Altii recomanda produse pentru curatarea camerei. Va recomandam sa urmati cu atentie instructiunile producatorului.
  • Nu clatiti si nu va scufundati monocularul. Nu clatiti niciodata monocularul sub apa curenta pentru al curata. Nici nu-l scufundati, chiar daca este rezistent la apa.
  • Nu curatati obiectivul cu unghia. Cand iesiti pe camp, poate fi tentant sa zgariati murdaria de pe obiectiv, dar acest lucru va poate deteriora permanent monocularul.
  • Curatati lentilele cu tampoane de bumbac sau o carpa moale. Nu utilizati prosoape de hartie, deoarece textura ar putea zgaria acoperirea lentilei.

Intrebari frecvente

I. Care este diferenta dintre un monocular si un telescop?

R. In anumite privinte, sunt cuvinte diferite pentru acelasi lucru. Monocular inseamna literalmente ca folosesti un singur ochi, care descrie destul de exact telescopul traditional . Ceea ce numim astazi monoculare sunt mult mai mici si mai usoare decat telescopul mediu. Multe monoculare se potrivesc intr-un buzunar. Majoritatea telescoapelor trebuie sa stea pe un trepied pentru a fi eficiente.

I. Care este mai bine, un monocular sau un binoclu?

R. Este o intrebare mare si una care nu este usor de raspuns.

Binoclurile sunt mai populare si exista o gama mult mai mare din care sa alegeti. In general, sunt considerati mai confortabili daca le folositi pentru perioade lungi de timp. Folositi ambii ochi, astfel incat perceptia dvs. de profunzime este mai buna. Aveti si un FOV mai larg.

Monocularele sunt mai usor de realizat, deci fie obtineti aceeasi marire la un pret mai mic decat binoclul, fie obtineti o marire considerabil mai mare daca cheltuiti aproximativ aceeasi suma de bani. Monocularele sunt mult mai compacte. Monoculele cu vedere nocturna mici sunt favorizate de fortele armate, desi multe dintre modelele mai putin costisitoare sunt destul de mari. Unii vanatori prefera monocularele pentru depistare.

I. Conteaza ce ochi folosesc?

R. Ar trebui sa va folositi ochiul dominant (mai puternic). Ar trebui sa-l inchizi si pe celalalt. Daca nu sunt montate cupe pentru ochi, tineti monocularul usor departe de ochi. Daca va asezati aratatorul pe frunte si va mentineti bratul pe partea laterala, veti avea o vedere mai stabila. Monocularele mai mari, in special modelele de vedere nocturna, pot fi tinute cu doua maini.

Lasa-ne un feedback

Staff Editorial
DespreGeek

Geek claseaza cele mai bune produse pentru persoanele care doresc sa stie rapid ce sa cumpere.

Te-ar putea interesa
Asistentul tau de shopping
Vezi oferta eMAG.ro